Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinél legyen a karácsony?

Rami102 kérdése:

Kinél legyen a karácsony?

Figyelt kérdés
Véleményetekre vagyok kíváncsi. 25 éves vagyok a párom 30.Lehet nem tűnik túl nagy problémának, de nekem rosszul esik és már a karácsonyt sem várom. A párommal élek már 3 éve. A szüleim tőlem távol laknak. Havonta egyszer látogatom őket. Karácsonykor szoktam náluk aludni. Idén megbeszéltük itthon a párommal, hogy 24-én megyünk az ő családjához, este itthon leszünk, 25-én megyünk az én családomhoz és 26-án délelőtt jönnénk haza. Erre ma a párom, közölte, hogy ő nem akar ott aludni nálunk, mert ez neki nem karácsony, ő sokkal szívesebben töltené a 25-e estét is itthon akár a barátaival és velem. Hatalmas vita kerekedett belőle, mert én a karácsonyból nem akarok engedni, egyszer egy évben szeretnék 1estét ott aludni, ráadásul úgy,hogy délután 3 órára érnénk oda. Szerintetek ez igazságos???Egyszerűen nem tudunk kompromisszumot kötni, én úgy gondolom amég nincs gyerekem egy 25. délutánt és egy éjszakát eltöltetnénk ott.....
2012. dec. 16. 21:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
A párod egy cseppet önző, teljesen jogos, hogy Te szeretnéd a szüleidnél tölteni azt a fél délutánt és egy éjszakát. Ha a helyedben lennék, elmennék nélküle.
2012. dec. 16. 21:57
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
Én is mennék nélküle...
2012. dec. 16. 22:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát sajna, a karácsony nem csak nálatok torkollik vitába és veszekedésbe, mert mindenki szeretne otthon is lenni, a család is elvárja a látogatást, jó lenne pihenni is, találkozni is a rokonokkal... Nehéz ügy.

Ami ebben az igazán furcsa, hogy a párod ennyire nem hajlik a kompromisszumra. Nem tudom milyen távolságra kell utaznotok, másnap mikor indulnátok haza, autóval, vagy tömegközlekedve mennétek? Ha autóztok, próbáld meg a praktikum oldaláról meggyőzni őt. Nyugodtan ihatna egy pohárkával, másnap pedig kipihenve hazaértek, és előttetek van még majdnem az egész nap. A barátok is átjöhetnek, max. nem maradnak éjszakába nyúlóan.

Sajnos, amíg egy párnak nincs gyereke, a család valóban nehezen veszi tudomásul, hogy ők is szeretnék kettesben, vagy a saját baráti társaságukkal tölteni az ünnepeket.

2012. dec. 16. 22:00
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akar menni, akkor menj egyedül, ahhoz, hogy a stüleidnél legyél meg ott aludj, neki nem kell ott lennie.
2012. dec. 16. 22:03
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Karácsony a családról szól és csak utána barátokról.

Ajánld fel neki, hogy 24-én, mikor az ő családjához mennétek akkor bátran dönthet úgy hogy otthon maradtok vagy a barátaival tölti az időt. Lehet, ez már nem fog neki annyira tetszeni.

Neki is vannak kötelezettségei a te családodnál, szóval menjen csak el. Ha csak nincs valami oka rá hogy ne menjen - vita vagy valami amiről nem tudsz.

Én is jobban szeretnék Párizsban lenni, dehát ezeket a köröket illik lefutni és több mint fura ha nem teszi.

2012. dec. 16. 22:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hasonló a felállás, az én szüleim is messze vannak, én is otthon szeretnék egy este (nem szenteste, az a miénk, hanem karácsony másnapján) a szülőknél, viszont a párom nem akar (nem is jön ki annyira jól velük). Tehát a párom eljön velem délután, ott lesz egy kicsit, aztán mivel nem akar maradni estére, hazamegy, én meg ott maradok és másnap megyek utána. Nálunk ebből nincs is vita, a párom megérti ezt és elfogadja. Más az, ha az ember családja a közvetlen közelében van és más az, ha csak ritkán láthatja.
2012. dec. 16. 22:07
 7/17 A kérdező kommentje:
Félreértés ne legyen ő eljön anyuékhoz, csak este ő már jönne vissza ide, akár egyedül is, mert nem akar ott aludni.Ez így ok?
2012. dec. 16. 22:09
 8/17 A kérdező kommentje:
És soha nem volt közöttük vita, nagyon szeretik a páromat, tudtommal ő is őket!!!
2012. dec. 16. 22:13
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok, nálunk mindig úgy van: karácsony másnapján megyünk a szüleimhez, aztán ő estefelé hazajön, én meg ott alszom. Egyikünk sem szokott ezen megsértődni.
2012. dec. 16. 22:13
 10/17 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem nem, ez egy sértés. Feléd és a szüleid felé is.

Veled él, vállaljon fel. Ha ehhez hozzátartozik az a szokás hogy egy napot ott éjszakáztok akkor ilyen módon (is) álljon melletted.

Nem árt évenként egyszer lemeozni egymást, a szüleiteknek benneteket (őt is) és neki sem árt ha egy napot együtt tölt a szüleiddel. Ha veled tervezi a jővőt, ez ezzel (is) jár.

Mi lesz a következő lépcső, temetésre sem megy el? Vagy csak picit megy? Nem, tessék odamenni, ezt igy kell csinálni, nem fog belehalni, majd szilveszterkor üvöltözhet az utcán gatyára vetközve ha erre vágyik.

2012. dec. 16. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!