Nagyon lelkifurdalásom van! Mit tegyek?
Kérdező (#32), én a helyedben biztos, hogy az igazat mondanám, bár nem megnevezve az illetőt, aki kapta, nehogy aztán bármi módon is vissza tudja kérni, nekem ugyanis megérné pár nap feszkó, hogy kicsit talán tudok nevelni anyámon, megadni neki az esélyt, hogy még jobb emberré váljon.
De ezt ugye mindenki maga dönti el. Hazugságra ugye az ember elvből nem ad tanácsot, de azt nyugodtan elmesélem, hogy nekem a múltkor tényleg szőrén-szálán eltünt 80 eFt-om a zsebemből negyed óra alatt a belvárosban... most vagy nem figyeltem és kilopták belőle, vagy nem figyeltem, és valamivel magam rántottam ki véletlen, a fene sem tudja... volt, nincs, és ez tény... én is féltem kissé, hogy majd szorulni fogok a zasszonytól:), de persze nem ez történt, pár órát bosszankodtunk rajta közösen, majd megállapítottuk, hogy reméljük, legalább olyanhoz került, akinek nálunknál nagyobb szüksége volt rá... ennyi. (nekünk max pár közüzemi számlát kellett miatta tolni, nem szó szerint kenyérre kellett)
"mindenféle édesség,bonbon,vitaminok,sok 100as gyümilé,bio élelmiszerek"
Kislány, te vagy kamukérdést írtál ki, vagy pedig anyukád nagyon jól látja a barátnőd családjának a jellemét. Mégis miféle tróger fogad el egy 17 éves lánytól édességeket, meg gyümölcslét?! A lopott pénzzel pedig máskor ne jótékonykodj...
Amit akarnak a többiek mondani, hogy 50 000 forintból egy éhező családnak nem túl hatékonyan vásároltál be.
Ha gyümilevek és más italok helyett csak ásványvizet vettél volna, sokkal kevesebbe került volna (ergó sokkal több jut értelmes ételre).
Ha bonbonok és édességek helyett több konzervet és más nem vagy soká romlandó élelmiszert vettél volna, megint csak jobban osztottad volna be a pénzt.
Lehet hogy amennyi időre most elég ételt adtál, kétszer olyan hosszú időre valót is adhattál volna, ha jól osztod be.
Na ya, kedves #36, ez tökéletesen igaz és így van, csak éppen öv alatti, hogy egy 17 éves, saját háztartást soha nem vezető, és a szüleitől feltehetőleg nem a "hogyan kell 500 Ft-ból jól lakatni 5 embert" c. háztartást látó Kérdezőt ezért, ilyen módon osztani... ahogy azt sem értem, hogy attól, mert valaki a névnapjára kapott pénzt nem az előre megjelölt ajándékra fordítja hanem valami másra, az mitől lenne "lopás" meg "lopott pénz"... ezen legfeljebb megsértődhet az ajándékozó ha olyan, de ettől még semmi köze a lopáshoz...
Azt gondolom, hogy persze, meg lehet, és meg is kell fogalmazni azt a jogos kritikát, amiből a Kérdező tanulhat, csak éppen emberi tisztelettel a Kérdező fele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!