Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van kulcsod a szüleidhez?

Van kulcsod a szüleidhez?

Figyelt kérdés

Egy válaszban olvastam, hogy valakinek nincs kulcsa a szüleihez és nem is tartja normálisnak, hogy legyen, mert "milyen alapon?"

Ez csak nekem fura? Míg ott laktam nyilván volt saját kulcsom. Mikor elköltöztem nem kellett leadnom és zárat se cseréltek. Hogy lehet, hogy valakinek nincs kulcsa otthonra? Attól, hogy elköltöztem nekem az még az otthonom, ha azt mondanám nem az anyámék ki is térnének a hitükből...

2013. júl. 8. 01:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
36%
Nincs kulcsom egy rokonomhoz sem. Mikor Anyáméktól elköltöztem, apám lecserélte a zárat. Azóta elváltak, de Anyuhoz azóta sincs kulcsom. Van, hogy mikor nyaralni mennek, akkor odaadja, hogy rendezzem a növényeit stb. De mindig visszaadom. Neki sem volt eszébe soha hozzánk kulcsot kérni. Bezzeg anyósomnak...
2013. júl. 8. 09:24
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk van a szüleimhez és anyósomhoz is.

Nem szoktunk rajtuk ütni, eddig egyszer használtuk, amikor anyukámnak tüdőgyulladása volt, és nagybevásároltunk neki, illetve amikor anyósom elutazott 1 hónapra, és a hazajövetel előtt feltöltöttük a hűtőjét.

(Nekik is van hozzánk, egyébként, de ők sem jönnek bejelentés nélkül).

2013. júl. 8. 09:26
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Nálam fel se merült, hogy ne legyen kulcsom anyukámékhoz. Mondjuk nem is megyek át bejelentés nélkül, viszont olyan van, hogy valami kell onnét, vagy én vinnék valamit át hozzájuk és nincsenek otthon akkor használom a kulcsom, de tudják előre, hogy mondjuk délután átmegyek.

Anyukámnak is van kulcsa a lakásunkhoz, de nem szokta használni. Eddig kétszer használta, egyszer beengedte a szerelőket, egyszer pedig vacsorát hozott, hogy mikor hazaérünk a nyaralásból legyen otthon étel.

2013. júl. 8. 10:13
 24/36 anonim ***** válasza:
Nincs kulcsom. nem is volt. A mostani házukba akkor költöztek, amikor én már egyetemista voltam. Nem laktam otthon csak 2-3 hetente, aztán még ritkábban jártam haza. Most is 180 kilóméterre lakunk egymástól. Amikor meglátogatom őket, azt mindig előre megbeszéljük, otthon vannak akkor.
2013. júl. 8. 10:37
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Volt kulcsom évekig, csak aztán anyum elhagyta a kulcsát és elkérte az enyémet. Úgyse megyek hozzájuk, ha nincsenek otthon. De amúgy volt, meg anyósomhoz is van kulcsunk. Sose lehet tudni, jó az ha van.
2013. júl. 8. 10:52
 26/36 anonim ***** válasza:
53%

Van. Nem változott semmi azóta sem, hogy elköltöztem. Bármikor haza mehetek.

Anyósomékhoz is van kulcsom. Persze nekik nincs hozzánk! :D

2013. júl. 8. 11:10
 27/36 anonim ***** válasza:
9%
Emberfüggő. A bátyám és köztem 10 év különbség van, még otthon laktam mikor elköltözött, anyámék évekig nem kérték vissza tőle a lakáskulcsot. Rendszert csinált abból hogy idejárkált amikor neki tetszett, előtte nem szólt, nem érdekelte hogy zavar-e, többször előfordult, hogy a barátommal voltam kettesben hétvégén, ő pedig simán elüldögélt mellettünk mert kikapcsolták az otthoni internetjét és nálunk chatelt hajnalig. Később rászokott arra, hogy mikor nem volt itthon senki, feljárkált lopni, mert nem volt pénze saját cuccokra. Anyámék akkor cseréltek végre zárat, amikor elvitte a tv-t. Vannak akik nem élnek vissza még évekig azzal hogy kulcsuk van otthonra, de szerintem egészségtelen, főleg ha vannak még testvérei akik otthon laknak. Ha pedig mégsem kérik tőle vissza, akkor is az a minimum, hogy napokkal előtte odaszól, hogy zavar-e, de semmiképp se higgye azt, hogy normális ha bejelentés nélkül bármikor odajárkál.
2013. júl. 8. 13:49
 28/36 anonim ***** válasza:
nekem nincs kulcsom. Én leadtam, bár gondolkodom, hogy kérek egyet, mert ha bármi baj van, legalább én be tudjak menni, bár nem tudom, honnan tudnám meg. Nem hülyeség, de én sem adtam apámnak kulcsot a lakáshoz. Fura is lenne az albérlethez :D
2013. júl. 8. 13:57
 29/36 anonim ***** válasza:
Persze, hogy van kulcsom, sőt a páromnak is van, akivel még nem is élünk együtt, de tervezzük az esküvőt.
2013. júl. 8. 14:00
 30/36 anonim ***** válasza:
42%

Ha már ilyen szépen le lettem pontozva amiért nincs kulcsom, akkor folytatom:

Kérdező! Milyen baromság ez, hogy "Attól, hogy elköltöztem nekem az még az otthonom, ha azt mondanám nem az anyámék ki is térnének a hitükből..."

Nem, attól, hogy elköltöztem, ráadásul azután Anyu is elköltözött, nekem az nem otthonom. De az a lakás sem otthonom, ahol apám maradt. Aki elköltözik a szülői házból, annak az lesz az otthona, ahová megy!

És ki mondja, hogy ezzel a lendülettel a szüleinket is meg kell tagadnunk? Nálad valami rosszul van összekötve. Ilyen állatságot még életemben nem hallottam! Komolyan mondod, hogy egy sz@ros kulcson múlik az egész?

2013. júl. 8. 18:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!