Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van kulcsod a szüleidhez?

Van kulcsod a szüleidhez?

Figyelt kérdés

Egy válaszban olvastam, hogy valakinek nincs kulcsa a szüleihez és nem is tartja normálisnak, hogy legyen, mert "milyen alapon?"

Ez csak nekem fura? Míg ott laktam nyilván volt saját kulcsom. Mikor elköltöztem nem kellett leadnom és zárat se cseréltek. Hogy lehet, hogy valakinek nincs kulcsa otthonra? Attól, hogy elköltöztem nekem az még az otthonom, ha azt mondanám nem az anyámék ki is térnének a hitükből...

2013. júl. 8. 01:06
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem változó. Amikor elhagyjuk a szülői házat, akkor az otthonunk az új saját otthonunk lesz.Természetesebb, ha nem kérik vissza a kulcsokat, de alapból pl. a gyerekek se adnak a szülőknek a lakásukhoz kulcsot (érthető mód), és amikor hazalátogatnak (- sztem a gyermekkori otthonukba), akkor előtte illik szólni, hogy mennek stb.

Képzeld.sokan várják, hogy végre újra maguk legyenek kicsit és el bírom képzelni, hogy valaki nem ad kulcsot ;-).

2013. júl. 8. 01:14
 2/36 A kérdező kommentje:
Nyilván nem állítok be szó nélkül, nem vagyok hülye én sem, de azért nekem az durva, hogy "elveszik a kulcsot" vagy mi?
2013. júl. 8. 01:16
 3/36 anonim ***** válasza:
75%
Durva, de vannak kegyetlen emberek.
2013. júl. 8. 01:27
 4/36 anonim ***** válasza:
80%
Nekem van, de mindig csengetek, ha oda megyek, ez alap és mielőtt oda mennék előtte egy héttel/nappal és még aznap is felhívom őket, hogy megyek. Szerintem teljesen normális az is, ha nincs kulcs.
2013. júl. 8. 01:35
 5/36 anonim ***** válasza:
80%
Lehet te nem vagy "buta", de tudod hány tulok van, aki rátör a szülőkre?;-) azt meg nem írtad, hogy elveszik a kulcsot. Van aki visszadja, elhagyja stb. van akinek eszebe se jut hazajárkálni csak évi néhány alkalommal megy vendégségbe a szüleihez (ergo minek neki kulcs?). De nem kötözkodni akartam, csak szerintem normalis ha van kulcsod es az is normális, ha valakinek nincs. Ahány ház annyi szokás...(első voltam).
2013. júl. 8. 01:39
 6/36 anonim ***** válasza:
36%
Én külföldön élek, ha hazalátogatok, akkor apum kijön kocsival értem a reptérre. Így nem is kellene használnom a kulcsom. Amit egyébként a szüleim házában hagytam és ott röhög a régi szobámban a polcon azóta is.
2013. júl. 8. 01:44
 7/36 anonim ***** válasza:
86%

Természetesen van, és nekik is hozzám. Másképp elképzelhetetlennek tartom.

Persze nem járkálunk át egymáshoz csak úgy, de alap hogy legyen kulcsom, és nekik is hozzám. Pl ha valamelyikünk elutazik, és bármilyen dolog felmerül, jól jön. Ha valak nem találja vagy elhagyja a kulcsát, szintén jól jön. És bár ez egy szélsőséges példa, de ha valamelyikünk esetleg otthon összeesik, a másik be tud jutni a lakásba a segítséggel. És még rengeteg előnye van a dolognak.

Na meg ez egy kinyilatkoztatás is. Akinek van kulcsa az otthonodhoz, az tényleg fontos neked, abban tényleg megbízol.

2013. júl. 8. 01:45
 8/36 anonim ***** válasza:
67%
Nekem van, de csak néha nyitom ki őket. :D
2013. júl. 8. 02:57
 9/36 anonim ***** válasza:
67%

Hát, mivel itt lakok :D

De viccet félre téve, nekem még nővérem régi házához is van kulcsom... Nemrég vettem észre, hogy nálam maradt, pedig eladták a lakást. Kínos lenne visszaadni most, így szerintem emlékbe megtartom, nagyon jó kis lakás volt :) És hozzájuk is azért volt kulcsom, mert mindig szívesen látott vendég voltam, szerintem szüleim se kérik vissza :)

2013. júl. 8. 03:12
 10/36 Salx Narval ***** válasza:
76%
Nálunk természetes dolognak számít, hogy van kulcsom és az is, hogy a szüleimnek van kapukulcsa a házunkhoz, a lakáskulcs pedig egy számukra ismert helyen van felakasztva. Ha úgy hozza a helyzet, bejelentkezés nélkül is bármikor bemehetünk egymáshoz, akkor is ha nincs otthon senki, természetesen csak akkor élünk ezzel a lehetőséggel, ha szükségszerű.
2013. júl. 8. 05:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!