Van kulcsod a szüleidhez?
Egy válaszban olvastam, hogy valakinek nincs kulcsa a szüleihez és nem is tartja normálisnak, hogy legyen, mert "milyen alapon?"
Ez csak nekem fura? Míg ott laktam nyilván volt saját kulcsom. Mikor elköltöztem nem kellett leadnom és zárat se cseréltek. Hogy lehet, hogy valakinek nincs kulcsa otthonra? Attól, hogy elköltöztem nekem az még az otthonom, ha azt mondanám nem az anyámék ki is térnének a hitükből...
Nekem van, még a testvéremékhez is.
Nálunk ez így természetes.
Nekik van kulcsuk az enyémhez (macerás bürokrácia miatt az ő házuknak én vagyok a tulajdonosa, az én lakásomnak meg ők, így lehetett hitelt felvenni, illetve gyerekkoromban még létezett öröklési adó, ezt kerülték ki úgy, hogy a nevemre iratták a házat).
Nekem nincs az övékhez, bár lövésem sincs, hogy otthagytam vagy elvesztettem az utóbbi 15 évben, mióta elköltöztem.
Szükségem nincs rá, mert 250 km-re laknak, így mindenképp egyeztetünk, mielőtt megyek. Ha épp nincsenek otthon, kiteszik a kulcsot egy egyeztetett rejtekhelyre - pl. kutyaólba, onnan esélytelen másnak elvinni :)
Nekik azért is van, mert ha jönnek fel, sokszor épp dolgozunk, máshogy nem tudnának bejönni. De ők is szólnak, mielőtt érkeznek.
Nincs....
Nem leadtam, hanem többedjére ott maradt, akkor mondta anyu hogy hagyjam már otthon, mert olyan jó, hogy azt nem kell keresni, stb, mi meg ha megyünk valaki tuti van otthon....
Amikor otthon vagyunk azt a kulcsot használom, amikor nyaralni vannak, mi pedig ránérüno el szoktunk menni vigyázni a házra,de feleslegesa saját, amíg nálam volt addig nagyon sokszor itthon is hagytam.
De pl anyuéknak nincs kulcsuk a mamámékhoz, az első zárcseréig volt utána nem adtak...
Páromnak van kulcsa az anyukájáékhoz, pedig sosem volt otthona a hely ahol laknak...de tesójának nincs...
Viszont a vicces, hogy volt olyan gimis osztálytársam aki ek nem volt kulcsa otthonra (kolisok voltunk)
Mondta, hogy mindig kimennek elé, mert messze a buszmegálló, minek egyen,, otthon van kul a hétvégére, de az nem az övé, hanme a közös...
Van kulcsom, de mindig akkor megyek, amikor otthon vannak.
A kulcs biztonságot ad nekik, tudják, bármi történik, be tudunk menni hozzájuk.
Egyetlen egyszer használtam a tudtuk nélkül, tavaly a lányom anyukámnak fotóalbumot készített, nagyon sok fotója volt csak dobozokban, azokat titokban lenyúltuk két napra :)
Ő nem akart kulcsot a mi lakásunkhoz, ha nem vagyunk, és jön virágot öntözni, leveleket, újságot összeszedni, akkor is utána mindig visszaadja.
Van kulcsom a szüleimhez. Miután elköltöztem, egy ideig megvolt a sajátom, de aztán elhagytam. Akkor évekig nem volt, különösebben nem is volt rá szükség, ha meglátogattam őket, akkor beengedtek.
Nemrég úgy tűnt, hogy haza kell költöznöm, akkor megint kaptam kulcsot. De szerencsére csak egy hetet töltöttem ott :)
Szerintem egyik verzióval sincs semmi gond. Nekem mondjuk kényelmesebb így, nem feltétlenül kell bejelentkeznem, a szüleim meg úgyse azok a fajták, akik a kedvemért puccba vágják a lakást, inkább ha megjelenek, mondják hogy de jó, hogy itt vagy, ülj be diót törni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!