Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van kulcsod a szüleidhez?

Van kulcsod a szüleidhez?

Figyelt kérdés

Egy válaszban olvastam, hogy valakinek nincs kulcsa a szüleihez és nem is tartja normálisnak, hogy legyen, mert "milyen alapon?"

Ez csak nekem fura? Míg ott laktam nyilván volt saját kulcsom. Mikor elköltöztem nem kellett leadnom és zárat se cseréltek. Hogy lehet, hogy valakinek nincs kulcsa otthonra? Attól, hogy elköltöztem nekem az még az otthonom, ha azt mondanám nem az anyámék ki is térnének a hitükből...

2013. júl. 8. 01:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van, még a testvéremékhez is.

Nálunk ez így természetes.

2013. júl. 8. 06:11
 12/36 anonim ***** válasza:
72%

Nekik van kulcsuk az enyémhez (macerás bürokrácia miatt az ő házuknak én vagyok a tulajdonosa, az én lakásomnak meg ők, így lehetett hitelt felvenni, illetve gyerekkoromban még létezett öröklési adó, ezt kerülték ki úgy, hogy a nevemre iratták a házat).

Nekem nincs az övékhez, bár lövésem sincs, hogy otthagytam vagy elvesztettem az utóbbi 15 évben, mióta elköltöztem.

Szükségem nincs rá, mert 250 km-re laknak, így mindenképp egyeztetünk, mielőtt megyek. Ha épp nincsenek otthon, kiteszik a kulcsot egy egyeztetett rejtekhelyre - pl. kutyaólba, onnan esélytelen másnak elvinni :)

Nekik azért is van, mert ha jönnek fel, sokszor épp dolgozunk, máshogy nem tudnának bejönni. De ők is szólnak, mielőtt érkeznek.

2013. júl. 8. 06:17
 13/36 anonim ***** válasza:
26%

Nincs....

Nem leadtam, hanem többedjére ott maradt, akkor mondta anyu hogy hagyjam már otthon, mert olyan jó, hogy azt nem kell keresni, stb, mi meg ha megyünk valaki tuti van otthon....

Amikor otthon vagyunk azt a kulcsot használom, amikor nyaralni vannak, mi pedig ránérüno el szoktunk menni vigyázni a házra,de feleslegesa saját, amíg nálam volt addig nagyon sokszor itthon is hagytam.

De pl anyuéknak nincs kulcsuk a mamámékhoz, az első zárcseréig volt utána nem adtak...

Páromnak van kulcsa az anyukájáékhoz, pedig sosem volt otthona a hely ahol laknak...de tesójának nincs...

Viszont a vicces, hogy volt olyan gimis osztálytársam aki ek nem volt kulcsa otthonra (kolisok voltunk)

Mondta, hogy mindig kimennek elé, mert messze a buszmegálló, minek egyen,, otthon van kul a hétvégére, de az nem az övé, hanme a közös...

2013. júl. 8. 06:22
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Van kulcson hozzájuk is, és nekik is hozzájuk. Soha nem volt ebből semmi probléma. Akkor megyünk egymáshoz, amikor akarunk. Ismerjük egymás szokásait, tudjuk, hogy mikor nem "fogadó" képesek.
2013. júl. 8. 06:46
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszüleimmel éltem/élek, de amikor nem laktam ott, akkor sem vették el a kulcsom. Apukámhoz van kulcsom, anyukámhoz nincs, és pont erről beszélgettünk hogy de bármikor kaphatok. Én mondjuk biztos nem fogom mondani hogy adjál már egy kulcsot, de elfogadnám mert nincs csengőjük, mindig telefonálni kell hogy jöjjön, nyissa ki. Neki van kulcsa hozzánk. Húgomnak is, külön.
2013. júl. 8. 07:05
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Van kulcsom, de mindig akkor megyek, amikor otthon vannak.

A kulcs biztonságot ad nekik, tudják, bármi történik, be tudunk menni hozzájuk.

Egyetlen egyszer használtam a tudtuk nélkül, tavaly a lányom anyukámnak fotóalbumot készített, nagyon sok fotója volt csak dobozokban, azokat titokban lenyúltuk két napra :)

Ő nem akart kulcsot a mi lakásunkhoz, ha nem vagyunk, és jön virágot öntözni, leveleket, újságot összeszedni, akkor is utána mindig visszaadja.

2013. júl. 8. 07:10
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Anyumèkhoz nincs, mivel külföldön élek és ritkán járok haza. Viszont anyósomèk közel laknak, van kulcsom az ő hazukhoz. Nem szoktam szó nélkül bemenni, de volt rá példa hogy nem voltak otthon és bementem, kiteregetni, vagy mert kellett 2 tojás, plusz takaró ilyesmi. Megmondták az elején, menjek amikor akarok, volt is sértődés amikor nem mentem hae inkább megvártam mig hazaèrnek.de ez évekkel ezelőtt volt.mint második családom, igy mostmár bármikor bemegyek ha ugy van.
2013. júl. 8. 07:23
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
én 18 éves korom óra nem lakok otthon,most vagyok 35,de van kulcsom a szüleim házához,és nekik is van az én lakásomhoz.szerintem ez egy normális családnál így van,mert bármi történhet,és nem kell lakatosra várni egy órát,hogy bemehessünk,pl csőtörés,vagy betörés,vagy rosszul lét vagy bármi
2013. júl. 8. 08:38
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Van kulcsom a szüleimhez. Miután elköltöztem, egy ideig megvolt a sajátom, de aztán elhagytam. Akkor évekig nem volt, különösebben nem is volt rá szükség, ha meglátogattam őket, akkor beengedtek.

Nemrég úgy tűnt, hogy haza kell költöznöm, akkor megint kaptam kulcsot. De szerencsére csak egy hetet töltöttem ott :)

Szerintem egyik verzióval sincs semmi gond. Nekem mondjuk kényelmesebb így, nem feltétlenül kell bejelentkeznem, a szüleim meg úgyse azok a fajták, akik a kedvemért puccba vágják a lakást, inkább ha megjelenek, mondják hogy de jó, hogy itt vagy, ülj be diót törni :)

2013. júl. 8. 09:04
 20/36 anonim ***** válasza:
Nekem nincsen. Amikor elköltöztem akkor volt még, de aztán pár év múlva zárat kellett cserélniük, és akkor már nem kértem. Minek, úgyis kéthavonta ha megyek, akkor is telefonálok előtte, hogy otthon legyenek.
2013. júl. 8. 09:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!