Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak joga van megmondani,...

Anyámnak joga van megmondani, hogy a saját megkeresett pénzemből mennyit ihatok, dohányozhatok (esetleg tiltani is ezeket), ha még vele élek, de már elmúltam 26?

Figyelt kérdés

ma 05:48
A kérdező szavazást indított:
Amíg vele élek, megtilthat/szabályozhat bármit, azt is, amit házon kívül teszek.
Legfeljebb annyi beleszólása lehet, hogy az ő lakásában ne történjenek ilyen dolgok semmilyen formában.
Megmondhatja, hogy csak az erkélyen gyújtsak rá, illetve ne részegedjek le a lakásában, de időnként egy sör vagy cider beleférhetne otthon is.
Ezek közül semmit ne tiltson egy felnőttnek.
45 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem jobban járnál - és anyád is -, ha ezeket a pénzeket félretennéd és gyűjtenéd albérletre.

Egyébként pedig minden relatív. Mennyit iszol? Mennyit dohányzol? Van az a mennyiség, ami már mindenkinél kiveri a biztosítékot, nemcsak anyádnál, hanem majd az esetleges párodnál is. Főleg, ha erre költöd a fizetésed jelentős hányadát.

ma 06:18
 2/25 Kólauborkával ***** válasza:
92%
A legszebb, legjobban működő éveidet kár szétbszni ezzel, de ha zavar, hogy anyud “tilt”, akkor ellehet költözni és felnőtteset játszani egyedül.
ma 06:28
 3/25 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem kell mamahotelezni meg recskázni a babaágyadban. Próbálj meg felnőni és elköltözni mint más normális ember, és akkor már nem szólhat bele. Míg az ő házában élsz ez sajnos ilyen.
ma 06:30
 4/25 A kérdező kommentje:
Annyit iszom, mint kb. bármelyik viszonylag fiatal, minimális szociális élettel rendelkező, felnőtt, nem családos emberekkel néha-néha szórakozni vágyó ember. Dohányozni akkor dohányzom, ha iszom is, illetve melóban szívok egy-két szálat, ha ez ilyen releváns.
ma 06:30
 5/25 anonim ***** válasza:
79%
Azért vicces, elköltözni csóringer vagy de cigire, piára futja. Én már kihajítottalak volna ha élősködsz rajtam.
ma 06:31
 6/25 A kérdező kommentje:
Most hadd ne tartozzak már nektek elszámolással azzal kapcsolatban, hogy miért alakult eddig az életem úgy, ahogyan, hogy mióta tanulok, és milyen kifejezett kérelme vonatkozott anyámnak arra, hogy ki se költözzek, amíg nem sikerül elhelyezkednem az általam választott pályán. Tudom, hogy itt addig terjed a jóhiszeműség meg a fantázia, hogy biztos a phaszomat verem otthon szegény anyám terhére, ki sem segítem anyagilag vagy más szinteken, és már ő is rugdosna ki mindenestől legszívesebben, csak túl jófej hozzám, amit meg sem érdemlek, de a valóságos élethelyzetek ennél eggyel árnyaltabbak. (És mellesleg phaszom sincs, amivel recskázni tudnék.)
ma 06:40
 7/25 anonim ***** válasza:
75%

Sok fiatal van, aki nem iszik, nem dohányzik, mégis van szociális élete. Úgyhogy ez a válaszod semmit nem ér.

Ha piás link alak vagy, jogos hogy beleszól. 26 évesen miért laksz még otthon?

ma 06:56
 8/25 anonim ***** válasza:
22%
Ph-val írod le 2x egymás után a f*sz szót, ez egyre jobb. Valami nagyon nem stimmel nálad, öreg. 😀
ma 06:56
 9/25 A kérdező kommentje:
Qrva nagy linkség havi 1-2 alkalommal beülni valami bárba néhány baráttal, vagy szökőévente elnézni egy házibuliba. Vannak fiatalok, akik absztinens életformát folytatnak, tehát ez az alapkövetelmény mindenki más (a magyar lakosság olyan 99%-a) számára is, akik meg élvezik ezt a fajta szórakozást is, teljesen logikus. Azért lakok otthon, mert a magyar realitás részmunkaidős fizetésből nem teszi lehetővé, hogy finanszírozzak magamnak egy albérletet Budapesten, a városban, ahol a jelenlegi munkahelyem és egyetemem is van. Szintén nem egyedi eset a mai világban, maximum kőgazdagék körében, akiknek nincs elképzelésük, milyen az, amikor apuciék nem tolnak ingatlant a seggük alá, meg persze azok között, akik érettségi után teljes állásban kezdenek dolgozni. Egyik rétegbe sem tartozom, nincs jelenleg párkapcsolatom sem, hogy hozzá bútorozzak be, nyilván ez is az én szegénységi bizonyítványom, és nyilván minden, ami számon van rajtam kérve, teljesen releváns a főkérdés szempontjából.
ma 07:08
 10/25 A kérdező kommentje:
#8 Már az se hót mindegy nektek, hogy hogy cenzúrázom a F A S Z szót, hogy átengedje a trágárságszűrő? xD
ma 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!