Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzem azt, hogy a saját...

Miért érzem azt, hogy a saját szüleim szemében csak egy selejt vagyok?

Figyelt kérdés
Sokszor kapm meg azt a kommentet, hogy nem vagyok elég jó, és lassan kezdem is elhinni. Az egész 2 évvel ezelőtt történt, amikor elkezdtek romlani a jegyeim és belekerültem egy eléggé rossz társaságba (nekem ez akkor nem tűnt fel, hogy mit tettek velem). 2 év alatt hiába próbálkozok jobb lenni, egyszerűen nem megy. Hiába teszek meg mindent az nem elég. Egy napom abból áll, hogy reggel kelek, majd suliba megyek aztán hazajövök, itthon is tanulok, néha eszek aztán alszok és utána előről az egész. Bárminek neki akarok állni egyszerűen érzem azt, hogy nem vagyok ehhez elég jó és ezt itthon éreztetik is velem.

okt. 24. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Függetlenedj a gonosz szülői véleménytől, ne várj tőlük mást, ezt tudják. De hogy mért nem csinálsz semmit, ahhoz nincs köze a szüleidnek, tessék barátkozni, ide-oda menni. Minden héten legalább kétszer. Mozi, séta, beülős hely, pláza, sport, urambocsá múzeum, olyat is szabad, állatmenhelyen önkénteskedés, főzés-sütés, néptánc ... Tessék megtölteni a napjaidat!
okt. 24. 20:57
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem a szüleid nem a jegyeiden mérik le, hogy milyen vagy.....ne feledd: a szüleid nem tekintenek Téged egy külön entitásnak, hanem a saját gyereküknek, aki az ő génjeiket hordozza, így kicsit önmagukban kell csalódniuk, ha valami nem megy jól neked....talán ezért szar érzés nekik is.. ..szerintem kérdezd meg tőlük, hogy ők milyen eredményeket értek el suliban, miben voltak jók...hátha abban Te is jó leszel...ha ők bezzeg jó tanulók voltak, akkor passz.
okt. 24. 21:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Benne vagy még abban a társaságban, ami miatt romlottak a jegyeid?

Meg lehet valamennyire érteni a szüleidet ki is, aggódnak a jövő miatt.

okt. 24. 22:03
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

1-es: szerinted dicsérni kellett volna azért, hogy rossz társaságba keveredett a kérdező, és romlottak a jegyei?

Nem a szülők véleménye volt gonosz, hanem a rossz társaság, a kérdező pedig nagyon gyenge, hogy belesodródott.

Neki is van bőven felelőssége. Ezt a kérdésében árnyaltan bár, de jelzi. Ő is tudja.

okt. 27. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!