Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek után hogy állnál anyádhoz?

Ezek után hogy állnál anyádhoz?

Figyelt kérdés
Édesanyám mindig rám erőszakolja, hogy én vezessek, pedig övé a kocsi, igaz hogy én vagyok a tulajdonos, de ő az üzembentartó, én kedvességből mindig elvállalom a vezetést. Ezelőtt fél éve történt, hogy amikor hátra menetben álltam ki a parkolóból egy lakóövezetben, véletlenül neki tolattam egy üresen álló autónak, és elég szépen behorpadt a csomagtartója. Édesanyám elkezdett ott üvölteni velem, mekkora egy béna, szerencsétlen vagyok, nem tudok vezetni, mondom írjunk egy papírcetlit, erre az volt a válasza nincs nála sem papír, sem toll, persze direkt nem akart ott hagyni semmit, így elhajtottunk, pedig két szemtanú is ott volt. 1 hét után megtalált engemet a rendőrség, mivel a két szemtanú értesítette az autó tulajdonosát, kaptam egy szabálysértési eljárást, és egy 65 ezres bírságot, amikor pedig anyámnak mondtam félve, hogy nem kellene az autó tulajdonosával felvenni a kapcsolatot? Azt mondja nekem hazug módon, hogy a rendőr azt mondta neki, ezt nekem kell kifizetni, erre én bepöccentem, mivel tudtam hazudik, ugyanis mindig az üzembentartó téríti meg az anyagi kárt, illetve tudja albérletben élek, és nem tudnám kifizetni, érdekes módon a bírságomra azt mondta segít kifizetni, de nem segített abban sem, peche volt ugyanis az autó tulajdonosa bejelentette kár igényét, és hálisten neki megemelkedett a biztosítása, most meg már úgy adja elő, hogy ő helyettem átvállalta az anyagi kárt, és elvárná megköszönjem, azt mondtam neki mit köszönjej meg?! Ezt akkor kellett volna ott helyben megcsinálnia, így nem kaptam volna szabálysértési bírságot. És még most is van pofája megkérni vezessek, amikor felvetem ezt a fél évvel ezelőtti történetet még neki áll feljebb

ma 12:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha így érzel, akkor ne vezess! Erőszakkal nem tud kényszeríteni. Amúgy meg miért van ez a tulajdonos-üzembentartó felosztás? Közös lónak….
ma 12:45
 2/22 A kérdező kommentje:
Se apám, se anyám nem tud nevére kocsit íratni, mert el vannak adósodva.
ma 12:49
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
OK. De jogsijuk van? Mert vezessenek ők akkor.
ma 12:54
 4/22 anonim válasza:
61%

Ezek alapján maximálisan kihasználnak, saját céljaikra használnak fel, de a felelősséget azt nem akarják vállalni (azért történt ez a baleset véletlenül, mert a vezetést rádkényszerítette, a felelősséget meg nem akarja vállalni, sunyi módon jár el). Amikor meg baj van, kislisszol.

Lehet, hogy az élet más területein is történik kihasználás, csak most éppen a vezetésről írtál.

A pénzt sem tudták beosztani, ha el vannak adósodva.

ma 12:55
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod vezetni nem vezeted. Nincs joga kényszeríteni vagy zsarolni.
ma 13:02
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy haverom ezt úgy oldotta meg, hogy amikor szóltak neki, hogy vezessen, odament a bárszekrényhez, meghúzta az unikumos üveget, majd mondta, hogy sajnos nem fog tudni vezetni.
ma 13:02
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne vezess, ha nem akarsz.

A bírságról viszont nem anyád tehet. Te voltál a sofőr, te mentél el, te nem hagytál ott semmi elérhetőséget. A két szemtanútól is kérhettél volna papírt, aki akarja, megoldja.

ma 13:09
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnék vezetni. Nem akarom, hogy a bénáskodásom miatt megint neked kelljen kifizetni egy szabálysértési bírságot"

Aztán majd reagál valamit, de jó eséllyel ebbe a megfogalmazásba nem tud belekötni.

ma 13:10
 9/22 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, egy dolog, hogy anyádék kihasználnak, egy másik meg az, hogy van jogsid, illene tudni normálisan tolatni az autóval. Oké, hibáztál, mással is megesik, de nem az a megoldás, hogy akkor többé nem vezetsz, hanem, hogy begyakorlod ill. jobban vigyázol. Ill. ha mégis nekimész egy másik autónak, akkor akárhogy üvölt anyád, te vagy a sofőr és te döntöd el, hogy az adataidat ott hagyod a másiknak.

Szigorúan nézve egyébként az lenne az igazságos, ha a bírságot anyád fizetné, mert ő beszélt rá, hogy elhúzzatok onnan, de a biztosítés megemelt részét meg neked kéne, mert ugye ez a te hibád volt.

Az én felvetésem az lenne, hogy szereltessetek tolatóradart a kocsiba. Jó találmány az, én is szereltettem.

ma 13:15
 10/22 anonim ***** válasza:

Úgy állnék anyámhoz, hogy ha menni akar valahova, akkor vezessen. Vagy Te akkor is mész vele, ha nem is kellene, csak a vezetés miatt? Hány éves vagy, hogy ennyire nincs önálló akaratod és kiállásod, hogy megmond anyádnak, hogy nem akarsz vezetni??? Elvileg az ő autója, hát vezesse. Mondd meg neki, hogy a továbbiakban csak úgy vagy hajlandó vezetni, ha egyfelől épp ráérsz, másfelől pedig a felelősség az övé, ha kár keletkezik, mosod kezeid. Ha nem tetszik, ott a kormány, tekergesse.

A bírságot meg fizesd most már ahogy van, mindketten felelőtlenek voltatok, amikor eljöttetek egy cetli nélkül ....

ma 13:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!