Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldön élők, akik nem...

Külföldön élők, akik nem mentek haza karácsonyozni, hogy viseli a család? Szülők, hogy viselitek, ha a felnőtt gyereketek külön karácsonyozik?

Figyelt kérdés

Idén költöztünk ki külföldre a családommal és nagyon elfáradtunk év végére, ezért úgy döntöttünk hogy itt maradunk az ünnepekre.(nyilván, hiszen már ez az új otthonunk) Anyukám ezt nagyon rosszul fogadta. Azt meg végképp, amikor megmondtam neki, hogy a karácsonyt meghitten, csak hármasban szeretnénk tölteni. Ő azt hitte, hogy ha mi nem megyünk haza, akkor ő jön majd hozzánk. Tudni illik, a kislányomnak január első hetén van a születésnapja, amire meghívtam, karácsony után jönne, és kb 1 hétig marad. 1 hétnél többet nem tudunk bevállalni vele, mert anyukám elég nehéz eset, sajnos nem túl jó a kapcsolatunk...és 0-24ben összezárva vele egy 70 nm2-es lakásban elég megterhelő 1 hétig is, de mivel a gyerek nagyon szereti, egyértelmű hogy jöhet látogatóba néha 1-1 hétre. Egyébként most december elején volt nálunk látogatóban és ahogy írtam, jön januárban is, sőt úgy alakult hogy februárban is. De neki ez nem elég, tudtam hogy utolsó pillanatig nem fogja elfogadni, hogy nem lesz itt velünk karácsonykor. 400 kilométerre van tőlünk a párjával egyébként, és teljes depresszióba esett hogy a párja családjával fogja tölteni a karácsonyt, akivel amúgy már 13 éve vannak együtt és amikor éppen az az érdeke akkor a saját családjaként hivatkozik rájuk, amikor nem (pl most) akkor pedig idegeneknek hívja őket...

Hetek óta zokog amikor beszélek vele telefonon, jelenleg pedig azt csinálja, hogy napok óta szándékosan nem válaszol az üzeneteimre, ezzel jelezve hogy vérig van sértve. Egész èvben adagoltam neki ezt a karácsony dolgot, naaagyon sokszor beszéltünk róla, mert tudtam hogy nehezen fogja fogadni... szóval nem érte hideg zuhanyként. Már nyáron is terrorizált vele lelkileg, és akkor már mondtam is a férjemnek, hogy biztos vagyok benne hogy valamivel tönkre fogja tenni a karácsonyunkat(lelki terrorral szokás szerint) és hát igazam lett, pont ez történik. Nem tudom hogy kezeljem, próbálok róla nem tudomást venni, de nagyon rossz érzés. Bűntudatot is érzek, de közben tényleg nem szeretném most hogy itt legyen, és nem akarok ebből engedni.

Azok akik külföldön élnek, ti hogy töltitek a karácsonyt? Esetleg szülők, ti hogy viselitek, ha a felnőtt gyereketek külön akar karácsonyozni? Rossz döntést hoztam volna?

ma 17:22
1 2
 1/19 grafno ***** válasza:
100%
Nálunk jól viselik, igaz 60 elején vannak. Inkább tesomra mergesek aki 1kmre lakik es nem megy át:). Regebben mentünk, de mondtam melózni kell, holnap is 1200ig es pénteken is, uh nem éri meg menni masfelnapra. Majd nyáron 1 hetre. Telefonon beszelünk majd pár percet az eleg.
ma 17:33
 2/19 A kérdező kommentje:
Az én anyukám is 61 éves, aktív, párja van, utazgat, éli az életét. Nem értem miért ragaszkodik ennyire foggal körömmel hozzánk de úgy érzem ezzel csak még jobban eltaszít magától és
ma 17:48
 3/19 anonim ***** válasza:
78%

A FELNÖTT gyereknek van saját élete, ebböl következik, hogy külön karácsonyozik.

Telefonon beszélünk, ez a normális. (Én gyerek is vagyok meg szülö is, mindkét oldalt ismerem)

Kérdezö: egyszerüen ne foglalkozz azzal, hogy ne reagál, ha nem üzengetsz, felfogja, hogy nem ö jár rosszul

ma 17:50
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

Inkább az a probléma, hogy összevissza beszélsz. Először azt írod: "...nagyon elfáradtunk év végére, ezért úgy döntöttünk hogy itt maradunk az ünnepekre." Aztán meg "..Egész èvben adagoltam neki ezt a karácsony dolgot, naaagyon sokszor beszéltünk róla..."

Amúgy meg én is külföldön élek már 13 éve és anyám képes elfogadni, hogy unnepekre sosem megyünk haza, csak nyáron.

ma 17:59
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Ha ő a hülye, tudatosan sorsrontó, imád fetrengeni az áldozatszerepben és amúgy se jó a kalcsolatotok akkor mit foglalkozol vele? Szarjad le, élvezd az ünnepeket ő meg hadd vergődjön. Hihetetlen, tisztára mint egy óvodás. Ideje határokat húzni, tartani magad hozzá és egy kicsit sem adni az érzelmi manipulációra.
ma 17:59
 6/19 anonim ***** válasza:
70%
Anyád egy világi bolod, te csak egy fokkal vagy okosabb nála mert hagyod hogy cirkuszoljon.
ma 18:02
 7/19 A kérdező kommentje:

Hú látom év végére mindenki nagyon feszült már.

Előszöris, nem beszélek össze vissza, csak max furán fogalmaztam... tudtuk előre hogy ez burtál kemény év lesz és hogy semmiképp sem akarunk év végén bevállalni egy hazautat a gyerekkel, úgyhogy igen, egész évben adagoltam neki, hogy nem fogunk hazamenni és igen, nagyon elfáradtunk év végére.

A nem agresszív, nem sértő, értelmes válaszokat köszönöm és nektek boldog karácsonyt!

ma 18:18
 8/19 anonim ***** válasza:
6%

Majd nemsokára meghal és akkor nem fog zavarni karácsonykor a meghitt ünneplésed.

Nagyon nagy bősz paraszt vagy, a karácsony a család ünnepe. Nem lett volna pofám ilyet mondani anyámnak! De te tudod, te vagy az ász

ma 18:23
 9/19 anonim ***** válasza:
85%
Azt nem értem, ha van párja, akkor miért nem együtt töltik vagy mennek együtt oda, ahol a párja is lesz? A másik, ami nekem szintén magas, hogy ha ennyire nehezen viseled el, akkor nem mindegy lett volna, ha most megy és megtartjátok a születésnapot is?
ma 18:25
 10/19 A kérdező kommentje:
Együtt töltik a párjával a karácsonyt így végül. A szülinapot nem szerettem volna karácsonykor ünnepelni, örülök hogy nem akkor van. Külön ünnepeljük, január első hetén
ma 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!