Drogozik a lányom?

Figyelt kérdés
16 éves lányom miatt kezdek aggódni. Sok dolog történt vele, az elmúlt egy évben elváltunk az apjával, ez idő alatt ő háromszor költözködött, hol az apjához, hol hozzám. Iskolát váltott, a mi előzetes beleegyezésünk nélkül,bár elmondása szerint a mostaniban sokkal jobb. Kezdek gyanakodni, hogy belekerült valamibe. Régebben sose járt el sehova, ám mióta az új iskolába került minden pénteken elmegy valahova. Mikor még iskola volt minden reggel hétkor már elment indult, elmondása szerint iskolába, de az nyolckor kezdődik, és 5 perc alatt ott van, szóval gyanús ez is. Karikásak a szemei, ha itthon van, csak a fülhallgató van a fején, ami bömböl egész nap. Elmegy órákra sétálni a kutyával, ha megkérdezem hol volt, még ő háborodik fel, hogy ugyan hol lett volna. Itthon egykedvű, kérdeztem már szépen, csúnyán hogy mi baja van, de azt mondja hogy semmi, mit reagálok mindent túl. Ha a barátaival van akkor viszont teljesen más. Cigispapírt is találtam a szobájában, ám esküdözik, hogy nem az övé.
2013. jún. 27. 11:28
1 2 3 4 5
 31/43 Megidézlek ***** válasza:
Pffuuuu kokó? Ezt azé nem gondoltam volna, akkor itt anyukám életbe lép az a rész, amikor azt mondtam, hogy nagy bajban van. Abból 1g ~15rugó, nagyon rossz társaságban van, a rossz nem kifejezés
2013. jún. 28. 05:20
 32/43 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy kokain...arra lenne pénze??? meg attól úgy elszáll, hogy azt észreveszed...más szintetikus drog...speed, extasy stb....persze ez se jobb de kevésbé észrevehető mint a kokain....

de lényegtelen...ha drogozik...annak egyik fajtája se jo...

2013. jún. 28. 08:36
 33/43 Megidézlek ***** válasza:
Utolsó, a kokain egyáltalán nem olyan észrevehető, az MDMA(extasy) sokkal inkább. A kokain nem különösképpen feltünő.
2013. jún. 28. 08:41
 34/43 anonim ***** válasza:

Én ezt a kérdést pár órával azután láttam, hogy már megoldódott az ügy. (persze végigolvastam a hsz.-eket és csak utána láttam az utolsónál, hogy...) De annyira megrendített, hogy nem akartam az utolsó, néhány anyai sort elrondítani azzal, hogy belepofázok. Nos, látom, hogy már megtettétek, szóval:

-sok jel volt rá; csodálkozom, hogy végül a reagálások után egyből vettél drogtesztet és rávetted, hogy megcsinálja, nagyon meglepett

-ez tényleg durva szer,nem szívesen lennék most a helyedben

-a 30-asnak és a vele egyetértők táborának mondom, hogy: ha elráncigálod vmi programra és ő nem akar leszokni, akkor nem is fog

Én az okokat keresném, mármint hogy az alapproblémákat hogyan lehetne megoldani, amiért elkezdte, bár ez lehet, hogy csak az új suliba való beilleszkedés volt (+családi problémák).Biztos beszélnék vele, hogy a "könnyebbeket" mikor kezdte, mit adott neki stb.

Igazából sajnálatot érzek.

2013. jún. 28. 20:53
 35/43 anonim ***** válasza:

én voltam az, aki a drogtesztet javasolta...azt én sem hittem volna, hogy kokain...ennél nem lehetne durvább (vagyis a heroin durvább) de ő a legdrágább drogot használja, amihez egy 16 éves lány nem tud hozzájutni. neki sajnos ehhez rengeteg pénz kell, legalább havi 100 ezer ft. a kérdés, hogy szerzi meg rá....

és miután megcsináltátok a tesztet, bevallotta? beszéltetek?

2013. jún. 29. 09:28
 36/43 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát nagyon köszönöm. Azóta áll a bál itthon, senkinek nem kívánom ezt. Mikor megcsináltattam vele a tesztet persze ellenkezett, de megfenyegettem, természetesen nem veréssel, szóval kénytelen volt megcsinálni. Utána megszökött itthonról, másnap hajnalban jött haza, nem válaszolt egyik kérdésemre se, csak ordított, beleröhögött a szemembe. Elborult az agyam, felpofoztam, de egyből meg is bántam. Erre ő beviharzott a szobájába, magára csukta az ajtót. Hívtam az apját, ő elbeszélgetett vele, és elég kemény dolgokat tudtunk meg. Mikor azt mondta, a barátnőjéhez megy, igazából egy fiúnál volt, aki szintén drogozott. Vele már állítólag régen vége, de nem bírja elfogadni, ezért is drogozik. Alkoholt is minden héten iszik, berugott nem egyszer, úgy hogy nem is emlékszik mi történt vele. Kérdeztem miért csinálta, megint üvöltözött, hogy szerintem miért. Kifakadt, hogy a gyerekkora egy nagy rakás az volt, nekünk köszönhetően, állandóan verekedtünk, meg én is csak mindig depressziós, meg öngyilkos akartam lenni,állandóan más pasikat mutattam be neki, mindig egyedül volt, nem érdekelt mi van vele, és miért most kezd el érdekelni, amikro már megtanult egyedül élni. Azt mondta utál és amint lesz lehetősége elmehy itthonról és soha többet nem keres. Hatalmas bűntudatot érzek, és tudom, hogy igaza van. Nem voltam jó anya, egyedül hagytam, otrombán beszéltem, a versenyeit kihagytam, kitűnő bizonyítványát sem dicsértem meg soha, mert akkor is depressziós zombi voltam. A nagyapja halálánál, amit ő végignézett sem voltam mellette, nem tudta elmondani senkinek, mert csak magammal, a saját gyászommal törődtem. Mint anya kudarcot vallottam, és csodálkozok, miért lett ez a kislányomból. Azóta pszichológushoz jár,és a nővérem kíséri mindenhova, ahova megy.
2013. júl. 4. 22:37
 37/43 anonim ***** válasza:

Ne csodálkozz, hogy drogozik a lányod. Engem is megviselt volna, ha anyukám ilyet tett volna velem.

Azóta mi a helyzet? A volt férjeddel sikerült beszélni? Hogy van a lànyod?

2013. júl. 26. 22:46
 38/43 anonim ***** válasza:

Szia!

Őszintén sajnálom, hogy ilyenen kell keresztül mennetek!

Rossz hírem van! A pszichológus nem elég ahhoz, hogy leszokjon a kokainról, ami fizikai függőséget okoz és az egyik legnehezebben letehető drog.miszonyú fizikai fájdalmakat okoz és halucinációkat a leszokás. Ehhez pszichiáter kell illetve detoxikáló, valamint olyan szakember, aki az utórezgéseknélmis a lányoddal van, hogy ne essen vissza. Talán a legjobb az lenne, ha másik városba költöznétek, telefoncsere, emailcsere, stb. De ha ez anyagilag nem megoldható, akkor teljes karantén, ami a barátait illeti.

Ami az önsajnálatot és az önvádat illeti. NE FOGLALKOZZ AZZAL, HOGY MI VOLT!!! Azzal kell foglalkoznid ami most van és a jövőbe tekinteni. Csődöt mondtál mint anya, de ez most egy új kezdet lehetősége, most van a lányodnak a LEGNAGYOBB SZÜKSÉGE rád! Állj mellette mindenben, peregjen le rólad a sértő megjegyzései, fordulj felé óriási szeretettel. Éreztesd vele, hogy nem haragszol, amiért ezt csinálta, hiszen nem is haragudhatsz, "a te hibád", de mindenképpen állj mellette, akármit hoz is a sors. Ez egy olyan lehetőség az újrakezdésre, amit ha elszalasztasz, akkor végkép véged van, mint anya. Eröltesd meg magad és emelkedj felül a saját problémáidon, mert a lányod egészsége a tét!!!

2013. júl. 28. 03:45
 39/43 anonim ***** válasza:

Végig olvastam és első pillanatban tudtam, hogy drogozik. A sok naiv aki azt állította, hogy csak cigit sodor magának, az valószínű nem esett át ilyesmin!

Kérdező, ne ostorozd magad, hibáztál, de még javíthatsz! Nálunk a párom fia drogozik, ezáltal felerősödtek benne a depresszív gondolatok, hogy neki nem volt gyerekkora stb. De volt, nem is rossz, annyi, hogy az anya-apa elváltak békében, a gyerek az apjánál maradt én meg beléptem az életükbe. Az apja jó apa volt, a tőle telhetőt megtette, munkát adott, kocsit vett, nevelte én tanítottam, leckét kérdeztem és mégis ilyen lett. Szóval nem csak a te hibád! Ne add fel a harcot, harcolj érte, de ne ostorozd magad!

2013. szept. 1. 17:42
 40/43 anonim ***** válasza:
0%
én ugyanezeket csinálom.. mégse drogozok xd ez hülyeség.. talált nála cigipapírt és? nálam is volt már cigipapír mert barátnőm nem vihette haza.. nem kell rosszra gondolni egyből..
2013. okt. 1. 19:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!