Drogozik a lányom?
Nem védem, de mondok saját példát.
Én hamarabb jártam be direkt a suliba, mert ott írtam meg reggel a házim, hogy délutánonként ne kelljen azzal foglalkozni. Viszont mások azért mentek be korábban mert beszélgettek, boltba mentek stb.
A cigispapír gyanúra adhat okot, de lehet csak simán dohányzik. Ezt nem tudhatod, ezt nagyon meg kell beszéld vele.
A Levertség és a karikás szemek nem jelentenek semmit, lehet fáradt, én is keveset aludtam ennyi idősen (éjszakába nyúlóan neteztem, játszottam, msneztem, olvastam, filmeztem) és a fejhallgató sem jelent semmit, csak zenét hallgat és olyan hangosan akarja, hogy az már zavarna másokat ezért csinálja így.
A kutyasétáltatás pedig egy hasznos tevékenység, és ha erről is folyton faggatod, nem csodálom, hogy nem mondja el, meg ellenségesen reagál.
Megjegyzem szerelmi bánata is lehet.
az h így viselkedik,nem azt jelenti h drogozik.amint már írtad,elég sok minden történt vele mostanában+szeretné megtalálni saját magát.
tudom h nem rosszból kérdezed meg,h hol volt,stb.,de az ilyen dolgok elég frusztrálóak lehetnek.nem kell folyton a gyerek seggébe lenni... persze oda kell figyelni,csak ha túlságosan rámászol,akkor pont azzal távolítod el magad mellől ;)
a cigipapír már más tészta.lehet h csak sima cigit csinált,lehet h tényleg nem az övé.de az is lehet h keményen füvezik.ezért biztos mindenki meg fog kövezni,de elsősorban nem azzal kéne foglalkozni h szív-e... sokkal fontosabb h kialakítsatok 1 olyan rendszert,amiben mindenki jól érzi magát.ha jól érzi magát otthon,akkor hamarabb fog megnyílni előtted,jobban elmondja h ha hülyeséget csinált és kevésbé akar anyagokkal feldobni a hangulatát.
Hát igen, egy kicsit túlreagálod, bár ha az én lányom lenne, lehet én is túlreagálnám. Én 8 évig füveztem minden nap naoi több grammot (1 grammtól egy négy fős társaság simán jól érzi magát). Bevallom, ez volt a napom fénypontja, amikor elszívhattam azt a cigit. Utáltam az anyám (ez most se nagyon változott) utáltam, hogy arra köteleznek, amit nem akarok, hogy nem lehetek az, aki szeretnék. Nem bírtam otthon lenni, csak ha elszívtam a füvescigimet. Akkor nem érdekelt, hogy ordítozik velem az anyám, lepergett.
A cigipapír ezerszázalék, hogy az övé, de nem biztos, hogy fűre használja, eleht, hogy csak sima cigit csavar magának, mert az olcsóbb. Amit figyelj: milyenek a szemei:félágra eresztett, véraláfutásos. Beszéde elkent, halk, magas hangon beszél. Hirtelen elröhögi vagy elsírja magát egy reklámon. Kérdd meg, hogy mutassa meg a kedvenc számát, amit hallgat, ha gyors ütemű, alig van vagy egyáltalán nincs benne ének és normális ember képtelen végighallgatni, akkor gyanakodhatsz, hogy normál esetben ő se bírná. Nézd meg az asztalát, vannak-e összegöngyölt papírfecnik, dohány, képeslap, vagy névjegykártyaszerű papírdarabok rajta. Nézd meg a szemetesét, hogy vannak-e benne cigicsikkek, amiket nem szívott el senk, illteve visszazárható apró nejlontasakok.
Ha ezekre mind igen a válasz, akkor igen, füvezik, de ha nem, akkor hagyd békén, hadd élje a kis életét.
Egyébként a fű a legártalmatlanabb drog, még a ciginél is ezerszer ártalmatlanabb. Nem lehet fizikailag hozzászokni (egyik napról a másikra le lehet tenni, és nem is hiányzik), max lelkileg (értsd:ha van pénzem, akkor arra költöm, ha nincs pénz, nincs fű, akkor három napi kattogás után le van tojva az egész). Én azt mondom, hogy inkább szívjon el heti két három füves cigit, minthogy eszméletlenre igya magát és valami ismeretlen tahó ágyában kössön ki, aki megveri és elszedi a pénzét. Inkább füvezzen, mint hogy kipróbáljon szintetikus drogokat, amiről aztán szinte lehetetlen lekattanni. A fű természetes anyag, olyan mint a kávé vagy a tea, csak nem bepörget, hanem lelassít, fájdalomcsillapító és nyugtató hatása van.
Azt tudom ajánlani, hogy ha találsz a fent említettekből bármi gyanúsat is, ne rohand le, hanem inkább tégy úgy, mintha cinkosa lennél és amikor éppen jó kedvetek van elejthetnéd ezt a mondatot: jajj most úgy innék egy kis bort! Vagy elszívnék egy mókás cigit!
Ha ráharap, akkor beszélgethetsz vele, mint barátnő, hogy mi is ez a cucc, szokta-e csinálni, milyen érzés, mi lesz tőle jobb. Próbáld megérteni, dolgozd fel az információkat, gondold ki a legkíméletesebb módot, hogy hogyan állítsd le, és pár nap múlva anyaként állj elő a dologgal.
Ha meg furán néz rád, hogy "anyaaaa, miket beszélsz?" És ki akad azon, hogy ilyet mondtál, majd el kezd neked prédikálni, hogy soha nem gondolta volna rólad, hogy ilyen vagy, akkor megnyugodhatsz, semmi köze a fűhöz és leállíthatod, hogy nyugi, csak vcceltem. De azért azt a pohár bort meginnád.
Én legalább is így csinálnám.
Sok szerencsét!
2 éves kislány anyuja
14es vagyok.
A drogteszt nem megoldás. Ha elé teszed, csak azt jelzed, hogy nem bízol benne. Neked ez hogyan esne?
Próbálj a fejével gondolkozni. KAmasz, a támogatásodra van szüksége, nem arra, hogy te is bizalmatlan legyél vele.
"Régebben sose járt el sehova, ám mióta az új iskolába került minden pénteken elmegy valahova."
Ez teljesen normális. Új barátai lettek, ez szokássá vált nála. Amikor én ennyi idős voltam nálunk is a péntek este volt a nagy bulizós este, szinte minden héten és nem csak néhányunknak, hanem szinte mindenkinek az osztályban és azon kívül is. Ez nem feltétlen rossz, csak arról gondoskodj, hogy tökéletesen felvilágosult legyen. A drogokkal kapcsolatban is és szexuálisan is, nem tudom mennyit olvasod ezt a fórumot, de az minden napos jelenség, hogy tizen éves lányok írnak kétségbeesetten, hogy lehetnek-e terhesek, ha ezt és ezt csinálták... Nekünk anno volt felvilágosítás a suliban és szerintem a mai napig van, de valahogy mégis annyi sületlenségeket kérdeznek a témáról pont 14-18 évesek, hogy az valami elképesztő és meglátszik a szülői hanyagság, akik megelégszenek azzal, hogy "majd az iskola elintézi". Na mindegy eltértem a lényegtől.
Az, hogy korán megy suliba nem tudom miért baj? Lehet mások is korán járnak például csak adott időben van vonatuk vagy buszuk és kénytelenek korán bemenni és ő csak beszélgetni megy velük reggelente vagy gyorsan leírni a házit amit otthon nem tudott megcsinálni vagy ilyesmi.
Karikás szemek? Sokáig fent van és számítógépezik? Zenét ilyen idősen mindenki hallgat és nagyon sokat. Emlékszek nálunk is volt sok ember akiknek az egyik fülében mindig benne volt a dugasz és zene szólt belőle. Még órán is sokszor úgy szólt a tanár hogy talán méltóztasson kivenni a füléből.
Elmegy sétálni a kutyával és sokáig nem ér haza? Hmm lehet, hogy találkozik a barátaival. Csak elugrik valakihez és dumálgatnak egyet. Nem látom benne a problémát.
Azt mondanám, hogy a lányod úgy viselkedik ahogy sok másik tinédzser lány is. Szerintem kinövi ő ezt az állapotot, csak foglalkozz vele Te is, ne érezze úgy, mintha nem szeretnéd és próbálj beszélgetni vele a gondolatairól de ne erőltesd neki, mondjuk ossz meg vele saját tapasztalatokat bizonyos dolgokról a tinédzser éveidről. De modnom nem kényszerítve a beszélgetést, mert az benne csak nagyobb ellenállást fog kiváltani inkább békésen. Hátha megnyílik és elkezd veled megbeszélni olyasmiket amiket nem tesz még.
A cigaretta pedig igen kényes dolog. Két bátyám is rászokott. Itthon amikor az első kiderült iszonyat nagy leb*szást kapott az egyik, végeredménye az lett, hogy mégjobban titkolta. Mikor hibázott és kiderült akkor megintcsak leb*szás és hetekig morcos tekintetek... Anyám próbálta megbeszélni a tesómmal a dolgot, de nem ért semmit már elkésett. Amikor a másikról derült ki (ő is jópár évig titkolta) akkor már nem volt belőle nagy kiabálás. Tőlem is már-már elvárták a szüleim, hogy na vajon mikor szokok rá, én magam is kipróbáltam és nem 16, hanem még 13 éves koromban! Nem szoktam rá nem kellett, nem láttam benne semmi jót. Az pedig, hogy minden családtak és rokon azt mondogatta, hogy "csak idő kérdése és én is rászokok" az olyan ellenállást alakított ki belőlem, hogy egy fogadalmat is tettem miszerint nem, én azért sem fogok és mindenki benyalhat. :)
Megint elpofáztam a témát na mindegy remélem azért valamelyest segítettem.
De ne úgy magyarázzatok már bele, hogy azt sem tudjátok milyen egy füves gondolkodása...
"Támogatásra van szüksége" Elmesélem, leszarják a támogatásod. Ez nem így működik, itt nem lelki gyengeségről van szó, hanem rossz, hibás döntésekről. Közre játszik a média drog démonizálása is, a gyerek azt gondolta, hogy a drog rossz, megkóstolta, rájött, hogy annyira nem rossz, ebből kiszedni hosszú évek feszültséges munkája. Jobban jársz, ha hagyod, és csak akkor lépsz, ha valami eltünik a házból, nagyon sokat csavarog, esetleg komoly bajba keveredik. Addig csak azt éred el, hogy megutál, és veszekedés lesz nap, mint nap. Hidd el nekem, nem egy füves gyereket ismertem életem során, hanem több százat. Egyikre se lehetett hatni szülőkkel, EGYIKRE SEM. Ne gondold, hogy a tiéd más!
Majd megunja, rájön, hogy nem kell az életébe, felesleges, és semmire sem való. Nem a te szavad fogja ezt bebizonyítani neki, hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!