Úgy gondolom, hogy a lányom drogozik. Szerintetek? Hogy bizonyíthatnám be, és ha kiderül mit tegyek?
Szóval a lányom 15éves.Minden hétvégén elengedem a barátaival,unokanővérével ki a faluba vagy éppen ijen falusi szórakozóhelyekre..bár nem szívesen,mert nem tanul valami fényesen. Félévkor megy át másik iskolába.
Múltkor szólt nekem vasárnap,hogy tanulás után hagy menjen ki egy órára mert találkozik egyik barátjával akit én is ismerek.Nos én nagyon szeretem azt a srácot..kedves okos főiskolára jár,jó családi környezet, de nem igazán hittem el,hogy vele találkozik.Két fiúval állt a buszmegállóba.
Amikor hazajött tiszta egyadta vörös volt a szeme, és egyfolytában vigyorgott, meg mintha valami másik bolygón járna. Többször is észrevettem rajta ezeket a "tüneteket"
Maguk szerint/szerintetek használ valami kábítószert?Hogyan bizonyíthatnám be? Ha kiderül,hogy igaz a feltevésem akkor hová forduljak?
Nagyon aggódok.
Köszönöm előre is a válaszokat: egy aggódó anyuka.
Testi tünetek lehetnek beesett hamuszürke arc, bőrelszíneződés,szájszárazság, étvágytalanság, erős fogyás, túlzott érzékenység fényre, zajra vagy fájdalomra.
A drog szervezetbe jutása után néhány perccel emelkedik a vérnyomás, szaporább lesz a pulzus, csökken a vércukorszint, aminek következtében éhségérzet jelentkezik. A füst irritáló hatása miatt a száj és a torok kiszárad, az egyén köhög, krákog. A szemre is hatással van, a pupillák kitágulnak. A szem erei kitágulnak, ezért a szemfehérje vörösnek tűnik.
Szia!
Talán beszélhetnél vele. Persze nem olyankor, mikor furcsa állapotban van. Hanem egy délután, négyszemközt, mikor nincs semmi különösebb dolga, behívod a szobádba vagy ahol tudtok beszélgetni és normálisan, higgadtan megbeszéled vele.
Mondhatod, hogy néha olyan furcsán viselkedik, mitől van az? Ha kicsit beszélgettek róla és nem akarja mondani, akkor rákérdezhetsz finoman, hogy füvezik-e. De ne "Anya módjára", mert lehet, hogy elijeszted és nem fog bevallani semmit. Mondhatod, hogy Neked nyugodtan elmondhatja, nem fogod leharapni a fejét, csak biztonságban akarod tudni és szeretnéd, ha jó lenne a kapcsolatotok, mindent meg tudjatok beszélni. De azért, ha bevallotta, elmondhatod neki, milyen káros hatásai vannak és, hogy a haverok miatt nem kellene ezt csinálnia. (DE CSAK AKKOR, HA BEVALLOTTA!!!)
Finoman beszélj Vele, ne ijeszd meg, mert az még rosszabb. Esetleg füllenthetsz neki, hogy fiatal korodban Te is kipróbáltad, hátha bevallja.
A lényeg a finomságon és a "nem anyáskodáson" van. Tudom, furcsa így olvasni, de tényleg így van. Én is utálom, ha ki akarnak oktatni a szülők, 19 vagyok, de a lányod még csak 15éves! Most serdül, ilyenkor nem foglalkozik senki véleményével, aki másképp gondolkozik, mint ő!
Próbálj vele beszélni! Sok sikert! : ))
Hát valamikor nem alszik csak egy nap 3órát..fel van teljesen pörögve,mint aki megivott egy karton energiaitalt.
Mindig kivan vörösödve is, össze vissza besztél,nem tud msnen normálisan írni.
Kiröhög ha meglát, és fogyott 3 kilót. Multkor nagy örömmel mesélte,hogy végre fogyott. Teljesen be volt sokalva,hogy kövér, pedig 50kiló volt. Most 47.
Köszönöm az eddigi válaszokat,megpróbálok vele beszélni,de nem hiszem,hogy elmondaná. Nem vagyunk jó kapcsolatban. Nem hallgat rám,csak veszekszik velem. Sokat szokott hazudgálni. Multkor például azt hazudta,hogy menzás szeretne lenni,adjak neki 5000ft-ot,hogy befizesse. Gondoltam,ha szeretné akkor legyen ebédes. Odaadtam neki, de mondtam kérje el a papírokat.
Mindig kitalál valami kifogást,hogy miért nem hozza haza. Felhívtam a titkárságot és érdeklődtem,hogy be fizette-e. Hát nem. Mire kellhetett neki az 5000ft?
"Ez 'csak' fű."
drogos barom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!