Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy gondolom, hogy a lányom...

Úgy gondolom, hogy a lányom drogozik. Szerintetek? Hogy bizonyíthatnám be, és ha kiderül mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval a lányom 15éves.Minden hétvégén elengedem a barátaival,unokanővérével ki a faluba vagy éppen ijen falusi szórakozóhelyekre..bár nem szívesen,mert nem tanul valami fényesen. Félévkor megy át másik iskolába.

Múltkor szólt nekem vasárnap,hogy tanulás után hagy menjen ki egy órára mert találkozik egyik barátjával akit én is ismerek.Nos én nagyon szeretem azt a srácot..kedves okos főiskolára jár,jó családi környezet, de nem igazán hittem el,hogy vele találkozik.Két fiúval állt a buszmegállóba.

Amikor hazajött tiszta egyadta vörös volt a szeme, és egyfolytában vigyorgott, meg mintha valami másik bolygón járna. Többször is észrevettem rajta ezeket a "tüneteket"

Maguk szerint/szerintetek használ valami kábítószert?Hogyan bizonyíthatnám be? Ha kiderül,hogy igaz a feltevésem akkor hová forduljak?

Nagyon aggódok.

Köszönöm előre is a válaszokat: egy aggódó anyuka.

2009. nov. 29. 19:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim válasza:
84%

Előzőek már nagyjából leírták, amit le lehetett. Picit foglalkozz többet vele, akkor szerintem nem fog ilyet csinálni később.(Miután a mostanit tisztáztátok.)

Egyébként fű miért jobb mint a pia? Most itt a fiatalokról van szó, nem a múltrendszerből itt maradt feleségverőkről. Fiataloknál szerintem egyértelműen a fű(grog) a veszélyesebb. Sokkal többen meghalnak benne, függőséget okoz.(pia is függőséget okoz, de nem 15-20éveseknél.)

2009. nov. 29. 20:52
 42/65 A kérdező kommentje:

Na itt vagyok..igen megszagoltam erős büdös illata van a zacskónak.

Nem unokanővérével csinálja mert a lány már idősebb töle 10évvel és ő nem olyan egyáltalán..arra büszke,hogy neki soha nem volt erre szüksége és a lányomat tiltja néhány társaságtól és mondja neki,hogy vigyázzon velük.

2009. nov. 29. 20:53
 43/65 anonim ***** válasza:
84%

Van mmiért aggódnod mert a lányodat simán megitathatják akár pár csepp GHB val is amit az italába kevernek.

Egy egy olyan festékoldó szer ami teljes tudatvesztést okoz, semmire sem emléxik majd és bármit csinálhatnak vele!

[link]

Ez az anyag könynen beszerezhető akár festékboltból is literszámra.

2009. nov. 29. 20:54
 44/65 anonim válasza:
76%
GHB másik neve nemierőszak drog. Vajon miért...
2009. nov. 29. 21:00
 45/65 anonim ***** válasza:
86%

Szólj az apjának és együttesen beszéljetek vele, így elkerülve azt, hogy ha elkezene kiabálni veled az apja leállítja és/vagy megerősíti amit mondasz!

off: 20.07!

Én 16 éves vagyok, de nem ezeken jár az eszem.. nem vagyok 5ös tanuló, nem tagadom, cigiztem és szexeltem is már. Mégis letudom mással kötni magam, minthogy minden péntek és szombat este valaki hazahúzzon.. drogot sosem próbáltam és nem is fogok! Nem hiszem, hogy egyedül vagyok e téren. Nem jár minden tini agyában ez.

2009. nov. 29. 21:01
 46/65 anonim ***** válasza:
73%

Na akkor az fű!

Én is azzal kezdtem,aztán speed,extasy stb..

Ne enged sehova,valamit csinálj sűrgősen!!!

2009. nov. 29. 21:02
 47/65 anonim válasza:
69%
mi a neve? csak a keresztnevére lennék kiváncsi, lehet hogy ismerem. egyébként valószínű hogy fű, próbálj meg beszélni vele, de ne mint anya. sok sikert!
2009. nov. 29. 21:15
 48/65 anonim válasza:
67%

Szia!

Nagy valószínűséggel füvezik a lányod.A piros szem, zavartság, meg persze a "zöld izés" zacskó erre utal. Ez persze nem zárja ki azt, hogy iszik, vagy parti drogokat is használ. Manapság a szülők el se tudják képzelni,milyen fiatalon, és mikkel találkoznak a gyerekek.Én 13 éves korom óta járok bulizni, ekkoriban próbáltam ki a füvet, és azóta dohányzom, és iszom is.Nem vagyok rá büszke, és ha tehetném, biztos nem kezdeném el ilyen hamar a züllést. Erről egyáltalán nem a neveltetésem vagy a szüleim tehetnek.Teljesen normális családom van,gimnáziumba járok,viszonylag jól tanulok, a szüleim diplomás, rendes emberek. De nem tilthatták meg 13 éves koromban,se semmikor, hogy eljárjak otthonról, találkozzak a barátaimmal, bulizzak. És ahhoz, hogy valaki kipróbálja a füvet, nem kell reggelig bulizni, vagy rossz társaságba keveredni. Én kíváncsiságból próbáltam ki, nem volt nehéz hozzájutni, és ennyi. Nem tartom rosszabb dolognak az alkoholnál. Sőt. Fizikailag az alkohol sokkal súlyosabb következményeket okoz. Most 18 éves vagyok, volt olyan korszak,hogy sokat füveztem,de rászokva sose voltam, saját tapasztalatom alapján úgy vélem nem is lehet rászokni. És sztem jó sok lépés van azért a könnyű és a kemény drogok között. Persze ez csak az én véleményem.

A tanács: Ne kérdezgesd a lányodat, hogy drogozik-e, hazudni könnyű. Egy olyan pillanatban, amikor nem tud lerázni,menj oda hozzá, és mond meg neki, hogy tudod, hogy füvezik, találtál is nála. Ezt nem tudja letagadni. Kérdezd meg tőle, hogy miért? Nem kell letámadni a szöveggel, hidd el hallott már róla, hogy káros, egyébként is nyilván úgy van vele, hogy mit tudhatsz te erről. Érvelj neki azzal, hogy börtönbe kerülhet, megéri-e ez neki?(Én akkor hagytam abba véglegesen, mikor hallottam egy sztorit, hogy egy csaj a barátja kérésére elvitt egy jó sok grammal teli táskát egyik helyről a másikra, és tíz évet kapott.A lány sohasem drogozott) Kérdezd meg tőle milyen sokat szokott, milyen gyakran. Az a lényeges, hogy ne szidd és ne támadd, csak érdeklődj, gondolom, nem az a fő cél, hogy a lányod ne drogozzon, hanem hogy egy jobb, bizalmasabb viszonyt alakíts ki vele.Így tudsz csak rajta hosszútávon segíteni. Lehet csak azért füvezik, mert jó, vagy mert buli, de az is lehet hogy depressziós. És ebben az állapotban hamarabb nyúl az ember keményebb drogokhoz, ami viszont akár halálos is lehet először. Egyébként egy gramm fű 2500 Ft, tehát sok pénz kell ahhoz, hogy valaki napi rendszerességgel szívjon. Gondolom pénzt te adsz neki....A helyedben nem beszélnék tanárokkal, más szülőkkel, tényleg komoly börtönbüntetések vannak. Pl: Egy drogprevenciós előadáson hallottam, hogy egyszer egy anyuka talált az egyik fiánál valamennyi füvet,nem tudta mit csináljon, kihívta a rendőrséget, mindkét fiát elkapták, fiatalkorúak börtönében évekig ültek. Pedig csak átlagos fiatalok voltak(igen, ez az átlagos manapság)...Ne rontsd el a lányod életét még jobban.

2009. nov. 29. 21:26
 49/65 anonim ***** válasza:
52%
21:26-ostól kérdezném, hogy Fiú vagy vagy lány? Olvastam a válaszod, csak valahogy így a nemedre lennék kíváncsi:)
2009. nov. 29. 21:30
 50/65 anonim ***** válasza:
62%

Utolso, te azt irod, hogy ne szoljon tanarnak, ne szoljon senkinek, oldja meg egyedul az anya a dolgot. De az anyara nem hallgat a gyerek!!!

Akkor most mit csinaljon?

Szerintem sokkal jobb, ha minel tobben tudnak a dologrol, es tobben odafigyelnek a lanyra.

A lany nem jo tanulo, most fog sulit valtani felevkor, minden hetvegen bulizik (mert ha nem, ugyis elszokik irta az anya) tehat a lany sodrodik.

De nem igaz, hogy egy 15 eves kislanynak ne lehessen megalljt parancsolni.

Ezert szerintem sokkal jobb, ha akar egy jofej tanar, vagy valaki rokon felvilagositja a lanyt most meg, amikor idoben van!

Attol, hogy nem szolunk senkinek errol, es homokba dugjuk a fejunket, es penzt adunk a lanynak, es elengedjuk minden hetvegen bulizni, kinek lesz jobb???

2009. nov. 29. 21:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!