Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy gondolom, hogy a lányom...

Úgy gondolom, hogy a lányom drogozik. Szerintetek? Hogy bizonyíthatnám be, és ha kiderül mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval a lányom 15éves.Minden hétvégén elengedem a barátaival,unokanővérével ki a faluba vagy éppen ijen falusi szórakozóhelyekre..bár nem szívesen,mert nem tanul valami fényesen. Félévkor megy át másik iskolába.

Múltkor szólt nekem vasárnap,hogy tanulás után hagy menjen ki egy órára mert találkozik egyik barátjával akit én is ismerek.Nos én nagyon szeretem azt a srácot..kedves okos főiskolára jár,jó családi környezet, de nem igazán hittem el,hogy vele találkozik.Két fiúval állt a buszmegállóba.

Amikor hazajött tiszta egyadta vörös volt a szeme, és egyfolytában vigyorgott, meg mintha valami másik bolygón járna. Többször is észrevettem rajta ezeket a "tüneteket"

Maguk szerint/szerintetek használ valami kábítószert?Hogyan bizonyíthatnám be? Ha kiderül,hogy igaz a feltevésem akkor hová forduljak?

Nagyon aggódok.

Köszönöm előre is a válaszokat: egy aggódó anyuka.

2009. nov. 29. 19:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:
Sokszor veszekszek vele,hogy nem mehet sehová,de akkor vagy elmegy nagyanyjához,vagy apjának mondja,hogy menjen ki. Amúgy abban a tekintetben nincs gond,mindig akkor ér haza amikor én mondom neki. De attól félek ha tiltom elkezd lógni az iskolából,és ígyis ugyis megszerzi az kábítószert.
2009. nov. 29. 20:00
 22/65 A kérdező kommentje:

*hagy menjen ki,

Akkor ez az?

Néztem a neten most ijen drogokat. Volt valami speed,hogy nem alszik tőle stb..ez már elvileg valami komolyabb "partydrog"

Nos az én lányom sem sokat alszik,mint a korábbi kommentekben leírtam:S van,hogy hazajön mondjuk éjfélkor és nem alszik semmit sem. Mi dohányzunk és éjjel sokat jrunk ki cigizni és mindig benézek hozzá 2kor,3kor,5kor és nézi a tv-t

2009. nov. 29. 20:03
 23/65 anonim ***** válasza:
21%
15 éves, tini.Persze hogy drogozik.A dugáson,pián,cigin.drogon kívül ezeknek más nem létezik.
2009. nov. 29. 20:07
 24/65 anonim ***** válasza:
79%

Már bocsánat, az elvonókúra kicsit túlzás, hiszen a fű fizikai függőséget nem alakít ki, max. lelkit. Szerintem beszélgess el a lányoddal, mondd el neki, hogy bízol benne. De a legfontosabb, hogy ne támadd le, és ne szorítsd sarokba, mert egyből védekezni fog, még akkor is, ha egyébként esetleg elmondaná.

Nem gondolom, hogy jó úgy megközelíteni a dolgot, hogy "ez csak fű", de nekem elég sok ismerősöm füvezik, teljesen normális emberek, és nem szoktak rá. Persze nem tudom, hogy ez mindenkinél így van-e, gondolom nem...

Egyébként én úgy tudom, hogy a vérben nem mutatható ki.

2009. nov. 29. 20:08
 25/65 anonim ***** válasza:
81%

"15 éves, tini.Persze hogy drogozik.A dugáson,pián,cigin.drogon kívül ezeknek más nem létezik."

Ne általánosíts. Képzeld, vannak olyanok, akikre a szülei odafigyelnek, akinek vannak céljaik (és nem az, hogy minél több pasi menjen át rajtuk), akiknek fontos a továbbtanulás és akik normális programokat találnak ki maguknak.

2009. nov. 29. 20:09
 26/65 anonim ***** válasza:
81%

A lanyod fuves cigit sziv valoszinuleg.

Ennek a neten utana nezhetsz, mit is jelent ez igazabol.

Szerintem egy drogambulanciat hivjal fel, vagy menjel el szemelyesen, es mondd el amit ide leirtal, vagyis a tapasztalataidat. Ok segiteni fognak neked.

Beszelj a lanyoddal, de ha tagadja a fuves cigit, ne higgyel neki!!!

A menzara kert 5000 Ft-bol is fuvet vett, de van mas neve is, lehet, hogy az o koreiben mashogy hivjak.

Nagyon figyelj oda a lanyodra, mert ha nem jo tanulo, es fuves cigit is sziv, most van itt az ideje, hogy elzullik. Elobb-utobb terhes is lesz egy ilyen bodult allapotaban, es akkor tenyleg nagyon kemeny lesz nektek!

Egyedul neveled?

Igenis te vagy a fonok, ne engedd hogy kiabaljon veled a kiskoru, 15 eves lanyod.

Most az a feladata, hogy tanuljon. Semmi mas.

2009. nov. 29. 20:13
 27/65 anonim ***** válasza:
64%

Tudod a kemeny drogosok is fuvel kezdik. De mivel nem eleg mar nekik, ezert raszoknak a kemenyebb drogokra.

A lanyodnak eleg most mindennap, vagy minden masnap egy szal fuves cigi, vagy valamilyen mas drog. De folyamatosan novelik az adagjukat!! Most figyelj oda ra nagyon, es beszelj errol az apjaval is es a nagyival is, es mindenkivel! Beszelj esetleg tanarral is, kerjel tole is segitseget. A lanyodat muszaj jo utra teritened.

2009. nov. 29. 20:17
 28/65 anonim ***** válasza:
74%
Ne veszekedj vele, akkor csak rosszabb lesz,dackorszakba van,pont az ellenkezőjét fogja csinálni amit mondasz. Elvonó eszedbe se jusson,itt nem olyan komoly a probléma,15 éves tini,szinte minden tini kipróbálja a füvet.Próbálj nyitni fele,tegyél azért h jobb legyen a kapcsolatotok,érdeklődj iránta,aztán egyszer kíváncsiságból.érdeklődésből kezdj el beszélni vele a drogokról is.Mit gondol róluk,próbálta-e már,stb. De azzal nem segítesz a helyzeten ha hazaviszel egy drogtesztet,és leteremted.Legyél egy kicsit a "barátja".
2009. nov. 29. 20:20
 29/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen..így teszek:)
2009. nov. 29. 20:23
 30/65 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én régen drogoztam!

A zöld kis izét amit találtál szagold meg!

Ha valami fura szagot éreztél amit még talán soha akkor az az!!

Az a baj,h hha veled nincsen jóban nem nagyon fogsz rá hatni!

Beszélj az apjával!

Gondoljátok át szép nyugodtan,h mit is tehetnétek!

Az elvonót durvának tartom!

Nekem 1 év szobafogságom volt!

Hidd el észhez tértem!

Menj be a suliba!

Beszélj a tanárral,h hívjon fel ha nincs bent órán,hogy figyeljék a viselkedését!

Az ofőjével mindent meg tudsz beszélni!

Légy nyílt és őszinte vele!

Először is ne adj pénzt!!!

Ne enged ki sehova!

Tiltsd el a barátaitól!

Ha tudod kivel szokott lógni akkor beszélj azoknak a gyerekek szüleivel!Ha van kérdésed,szívesen segítek!

Hidd el é mindent tudok a drogokról sajnos:(

2009. nov. 29. 20:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!