Úgy gondolom, hogy a lányom drogozik. Szerintetek? Hogy bizonyíthatnám be, és ha kiderül mit tegyek?
Szóval a lányom 15éves.Minden hétvégén elengedem a barátaival,unokanővérével ki a faluba vagy éppen ijen falusi szórakozóhelyekre..bár nem szívesen,mert nem tanul valami fényesen. Félévkor megy át másik iskolába.
Múltkor szólt nekem vasárnap,hogy tanulás után hagy menjen ki egy órára mert találkozik egyik barátjával akit én is ismerek.Nos én nagyon szeretem azt a srácot..kedves okos főiskolára jár,jó családi környezet, de nem igazán hittem el,hogy vele találkozik.Két fiúval állt a buszmegállóba.
Amikor hazajött tiszta egyadta vörös volt a szeme, és egyfolytában vigyorgott, meg mintha valami másik bolygón járna. Többször is észrevettem rajta ezeket a "tüneteket"
Maguk szerint/szerintetek használ valami kábítószert?Hogyan bizonyíthatnám be? Ha kiderül,hogy igaz a feltevésem akkor hová forduljak?
Nagyon aggódok.
Köszönöm előre is a válaszokat: egy aggódó anyuka.
Ha nem érzel rajta alkohol szagot akkor valószínűleg tényleg használ valamit.
Egyesek hajlamosak azt mondani, hogy ez "csak fű" (mint ahogy tapasztalhattuk is)... Na igen, lehet hogy ártalmatlannak tűnik, de kiderült, hogy ehhez is hozzá lehet szokni épp úgy, mint más drogokhoz. (Ismerek egy 5 fős társaságot, ők is hozzászoktak, pedig mindig az ellenkezőjéről győzködtek...) és az is köztudott, hogy általában ha valaki hozzászokik egy gyengébb droghoz, fokozatosan léptel felfelé a keményebbek felé.
Tehát nem szabad hagyni, hogy ezt tovább csinálja, sürgősen le kell állítani róla.
Figyelj, ha szépen nem tudod megbeszélni vele a dolgokat, legyél drasztikusabb. Te vagy az anyja, ő még nincs 18, tehát te vagy érte felelősséggel. Amíg a te kosztodat eszi és te mosol rá és te tartod el, addig ő azt csinálja amit te megengedsz neki. Bulizni se menjen el ha cserébe nem tesz le semmit az asztalra. A leghülyébb gyerek is tud minimum hármasra teljesíteni az iskolában ha a semminél picit többet foglalkozik az anyaggal.
De miért engedi el minden hétvégén? mármint..én is 15 vagyok, de nekem még azt sem engedik meg, hogy a barátnőmnél ott aludjak vagy ilyesmi. Főleg, ha rosszul tanulok. Nekem is lett volna már alkalmam kipróbálni a füvet, de egyszerűen nem tettem, mert az anyám már tartott néhányszor prédikációt a kábszer káros hatásairól és vagyok olyan értelmes, hogy ne éljek ilyen szerekkel. Először is szerintem beszélni kéne vele, konkrétan rákérdezni és figyelni a reakcióját. A másik megoldás, hogy elkezdi mondani, hogy az egyik ismerősének a gyereke drogozik és ahogy ezt elmondja neki, úgy figyelni a reakcióját. Tuti nem fogja bevallani, akkor lehet ebben csak biztos, ha konkrétan talál nála valamilyen cuccot. Nehéz ügy, engem biztos kidobna anyám az ablakon, ha drogoznék (a fű kipróbálása még belefér).
15L
Nincs alkohol szaga soha..hál istennek.
De ez még roszabb nagyon félek.
Van egy betegsége is,minden hónapban kell menni vele kontrollra. Chronja van. A héten megyünk valamikor doktorhoz és ha vesznek vért az kimutatja?
Vagy irány holnap a gyógyszertár drogtesztért? És ha elrohan? A teszt hány napig mutatja ki a drogot?
Most épp kiment fürdeni, átnéztem a kabátja zsebét és találtam benne egy kis átlátszó műanyag ijen "patentos" zacskót. Volt benne valami zöldszínű fű maradvány meg dohány. Ez az? Nem értek ehez nem használtam nem is láttam soha drogokat,maximum interneten.
Mindig dugdossa a holmijait is.
Szerintem is fű!
Ez önmagában nem veszélyes,viszont a drog kapujának hivják.Tehát Ösztönözheti keményebb dolgok kiprobálására.
Beszélj vele,de ne fenyitsd!Ugy beszélj vele mint egy jó barát.Az én nővérem 20évesen halt meg tuladagolásban,sajnos az én szüleim rosszul kezelték a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!