Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Drogozik a lányom? (túl rövid...

Drogozik a lányom? (túl rövid a kérdésem)

Figyelt kérdés

Kb. fél éve új pasija van. Normális, tisztelettudó gyerek. Jól teljesít az iskolában, normális családból származik, ismerem a szüleit. Szóval nincs vele gond. De raszta haja van, és van egy olyan érzésem, hogy füvet szív.

És ez beigazolódni látszik. A minap hallottam, hogy a lányom milyen zenéket hallgat... szó szerint idézek

"kettőt szívok délután, attól jól érzem magam"

"a mona lisa be van tépve"

"az alkohol elfogyott mind, de kannabisz szerencsére van"

És hasonló szövegek.

Mit csináljak? Tiltsam el a barátjától? Akkor bedurcázik, és talán még keményebb dolgokhoz is hozzányúlna :S

Tanácstalan vagyok, és nagyon meg vagyok ijedve. Aki már járt hasonló cipőben kérem segítsen, mert nagyon féltem a lányom.

2011. márc. 23. 13:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%

30 éves vagyok és kb 10 éve nem füveztem. Tiniként kb 16-17 évesen volt hogy suli buliba is full beszívva ,mentünk. A fiuk hozták mindig a füvet, de teljesen olyan volt mintha inna az ember, vagy elálmosít vagy ha valami vicces akkor megnevettetett. Amiért jobb volt mint az ital, mert ez rövid ideig hatott. pl ha többett ittunk vagy is kissé részegek voltunk az egész éjjel hatott, egy pár slukk egy füves cigiböl meg max 1-2 órát és akkor is csak mindent viccesnek tartottam. a legdurvább az speed volt nekem, attol pörögtünk még reggel is, így soha többet nem szívtam azt.

nem lettem drogos, és semmi hülyeséget nem csináltam.

Szerintem konkrétan ne tiltsd a fütöl, de nagyon komolyan járj utánna mit okoznak a kemény drogok.

Volt olyan füves gyerek aki évekig minden nap füvezett de mint egy cigit letudott róla szokni pikk pakk.

Viszont a kemény drogok kapuja lehet, így tisztába kell lennie hogy egy füves cigi vagy heroin nem ugyan az, és attól hogy füvezik sokbaja nem lesz de a herointol egy állat lesz belöle aki lassan pusztul el.

Amúgy lehet csak a zenét hallgatja és esze ágában sincs füvezni. most nagylány akar lenni.

van egy kislányom ö még messze van ettöl, de idöben tudatni fogom vele hogy nem támogatom hogy füvezik, így meg ne lássam, de tegyen külömbséget fü és egyéb drogok között.

2011. márc. 23. 13:27
 2/23 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ne tiltsd el.Nem kell ezt tul reagálni.Ha olyan pillanatotok lesz a lányoddal,kérdezd meg tőle sziv e füvet,ő vagy a barátja,de nagyon vigyázz,mert bármit is mond,nem haraphatod le a fejét,mert akkor semmit nem fog elmondani legközelebb!!!!!
2011. márc. 23. 13:40
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen, a raszták füveznek és ha a lányod odavan a fiúért, akkor ő is fog, mert nagylánynak akar majd tűnni. Szóval, hidd el, a lányod is füvezik, pont.

Amúgy hány éves a lányod? Mert azért nem mindegy, hogy 14, vagy 17.

Ha a 14-hez áll közelebb, akkor tiltás, de keményen. Fél év múlva nem is fog már rá emlékezni. Ilyen fiatal korban nem érdemes neki logikusan elmagyarázni, mert a vérében van, hogy lázadjon, bármit is mondasz neki. Amúgymeg ennyi idősen elvárható, hogy ne beszéljen neked vissza, egyebek.

Ha viszont 17-18 éves, akkor már le lehet vele ülni felnőtt módjára beszélgetni és megértetni vele a dolgokat, ennyi idősnek már több esze van, hogy meghallgassa az anyját.

2011. márc. 23. 14:00
 4/23 anonim ***** válasza:
87%

Már nem azért,de ennyire egyérteémű, hogy a "raszták füveznek" ?? Nem vagyok rasztás se drogos,de ez nagyon meglep. Ítélni külsőről nem túl okos dolog.

Kedves kérdező szerintem beszélgess el a lányoddal ,ne legyél kétejek közt! NOrmálisan meg lehet mindent beszélni,és ha hazudna azt észreveszed, hisz az anyukája vagy.

2011. márc. 23. 14:55
 5/23 anonim ***** válasza:
89%
attól hogy egy számot hallgatok, amiben hullákról és fegyverekről énekelnek nem vagyok gyilkos, se háborús harcos. attól h piálásos megjegyzések vannak egy számban nem leszek alkoholista. folytathatnám...
2011. márc. 23. 15:10
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
Attól még hogy ilyen zenét hallgat, még nem evidens, hogy droghoz nyúl. Ne kombináld túl. Inkább ülj le vele beszélgetni a drogfogyasztásról.
2011. márc. 23. 15:25
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is hallgatok Copy Cont (igen! a Mona Lisa be van szívva! :D) Viszont eddig eszembe sem jutott, hogy droghoz nyúljak. (még cigi se)

A rasztás haj szintúgy nem jelent semmit. Bátyáimnak is volt pár rasztás ismerőse, mégsem szívott se a haver, se a bátyám.

Én inkább a viselkedését figyelném. Ha az átlagosnál jobban fel van dobva, szinte minden ok nélkül, vagy elkalandozik, akkor figyelnék rá jobban. Esetleg, mondd neki hogy "lehelj rám!" abból úgy is mindent megtudsz. (Ha füstös a szája vagy túlzottan is illatos akkor már tényleg csinált valamit)

2011. márc. 23. 15:54
 8/23 A kérdező kommentje:

15éves.

Arra jutottam, hogy konkrétan rá fogok kérdezni.

Nyugodtan, nem kiabálva, leszídva...

2011. márc. 23. 16:33
 9/23 anonim ***** válasza:
87%

13 éves lány vagyok. De ,hogyha jó a kapcsolatotok akkor az első amit tennék a megbeszélés, VELE.

Tudom milyen az ha anya mögöttem feltételez dolgokat amiket nem tettem meg.

Nagyon sajnálom,de amikor "megvádolt" ,hogy cigizek nagyon rosszul esett. Ezért - utólagos megbánásommal - ki is próbáltam.

Lehet nem mondja el neked (ha csinálja,mert ugye ez se tuti),de legalább ha mégis ezt teszi ,eláll a drog mellől.

A kómás jeleket meg valószínű észrevetted volna!

Lehet nem ez a legjobb dolog,de ha anya velem nem beszéli meg (pedig nem tette),csak vádol akkor tuti megcsinálom.Már azért is ,mert nem engedi. A korkülönbség is van,de általában van hozzá fejünk,mármint az ilyen butaságokra.

A (ilyen,vagy bármilyen) zenének pedig nem hiszem,hogy sok köze lenne a droghoz...

Soksok Szerencsét. ;)

13L

2011. márc. 23. 16:37
 10/23 Strigi ***** válasza:
100%

Ha a kapcsolatotok jó, és megbíztok egymásban, akkor egy kérdésre valószínűleg őszintén fog válaszolni, de az a kérdés múlt idejű legyen! Ha az ember azt mondja, 'igen, kipróbáltam már', sokkal nagyobb biztonságban érzi magát, mint ha a jelenről kell nyilatkoznia.

Az elmondottak alapján, ha a múltról igennel válaszol, szerintem kérdezd meg, milyen volt, és ha nem mondja egyértelműen azt, hogy rossz, akkor valószínűleg nem egy alkalom volt, hanem többször.

Én alig hagytam el a kamaszkort, lehet, hogy nevelésbeli kérdésekben nem én vagyok a referencia, de a kábítószerekkel sokat foglalkoztam és foglalkozom. Szerintem, ha kiderül, hogy valóban szokott szívni, viszont ez nem befolyásolja a 'karrierjét' és a családi életet, tehát ugyanúgy tanul, mint eddig, és mindenféle indokokkal nem hárítja el az addig szeretett családi programokat, akkor nincs értelme a tiltásnak. Sőt, akár még rosszabb is lehet.

Szerintem, tudasd vele, hogy nem nézd ezt jó szemmel, és hogy ő még kiskorú, ha pedig bajba kerül, a te felelősséged, hogy ő mit tett. Ez - kiváltképp, ha lány - rá fogja venni, hogy ha mégis folytatja, akkor is biztonságosan és megfontoltan tegye.

A biológiai következményektől ne tarts, ha nincsen a lányodnak súlyos mentális problémája vagy nincsen epilepsziás a felmenők között.

Remélem nem szóltam bele túlságosan, de gondoltam, jól jön egy olyan véleménye is, aki még tisztán emlékszik a 15 éves korra. :)

2011. márc. 23. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!