Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám átvágta a vőlegényemet...

Az apám átvágta a vőlegényemet. Joggal vagyok kiakadva? (23/L)

Figyelt kérdés

A történet onnan indult, hogy a közelgő születésnapomra az ajándékomat apa és a vőlegényem 2 héttel ezelőtt megbeszélték, hogy közösen veszik meg, fele-fele arányban.

Pár napja megtudtam, hogy a vőlegényem ment el megvenni másfél hete, kifizette nyilván a teljes árat és apa kérte, hogy írja le neki mennyi a fele, és mondta, hogyha találkoznak készpénzben szeretné neki odaadni.

A párom 3 nappal ezelőtt megírta neki, hogy mekkora az összeg és megbeszélték, hogy ezen a héten valamikor találkoznak, mielőtt még apám elutazna. (Holnap reggel indul Olaszországba.)

Tegnap este felhívta a vőlegényem, hogy a mai napon reggel 9 körül vár mindkettőnket az irodájában, nála lesz a pénz is.

Én apa cégénél dolgozom, tehát én amúgy is jövök ide az irodába 9-re minden nap, de a párom csak 10-től dolgozna, de mondta, hogy találkozója van apával, így ő is jön be velem 9-re.

Megérkeztünk 9 körül és apám sehol nem volt. Utána a párom 9:50-ig várt rá, de apám se nem jött, se nem szólt, hogy miért nem tud jönni. Utána nyilván már nem tudott tovább várni apára és elment dolgozni, de még 9:50-kor sem jött semmilyen üzenet, hogy ne várjon rá. Hozzáteszem apám tudta, hogy a vőlegényem 10-től dolgozik.

Majd 10:15-kor beszédült apa, hogy "jaj, gy eltelefonáltam az időt otthon, most jól megszívattam Zolit, mi? Na majd legközelebb!"

Ennyivel lerendezte, hogy a vőlegényem miatta korábban kelt, eljött, parkolót keresett, parkolót vett, feljött az irodába és várt rá 40 percig, majd mikor már majdnem elkésett a munkájából, akkor elindult. A párom és én is olyanok vagyunk, hogyha valaki megígér valamit, akkor tartsa be és ha nincs ott, akkor nem fogjuk elkezdeni még mi hívogatni, hogy miért nem méltóztatik a megbeszélt időre eljönni.

Hatalmas csalódás ez apámtól, mert velem és a hugommal ezt már korábban is csinálta, de legalább akkor szólt. Nem gondoltam, hogy a leendő férjemmel is beáttsza.

Most itt járkál fel-alá és nevetgél az alkalmazottakkal, mintha mi sem történt volna.

Ti mit tennétek?

Ha felhozom, majd még ő fog megsértődni, hogy neki mennyi dolga van, én meg ezzel sokkolom.

A párom olyan, hogy

tegnap 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
63%

Na, na, Kérdező, szállj le a magas lóról, mielőtt pofára esel róla.

A tegnapi és mai reakcióid alapján azt kell mondanom: elég baj, ha ilyen hisztérikák is már ügyvédjelöltek lehetnek, mint te. Van még hová fejlődnöd, és tudod: van igazsága annak, aki azt mondja: azért elég erősen ott van alattad a védőháló, ha apuci irodájában gyakornokoskodsz. Mondjuk szerencsés vagy, hogy megteheted, és miért ne élnél a lehetőséggel - de az fix, hogy így majd később szembesülsz néhány nagy pofonnal, amit az élet oszt majd.

Visszatérve az eredeti kérdésedre: ez továbbra is vihar a biliben, még ha nem is látod be.

ma 13:54
 72/77 A kérdező kommentje:

Ha még egy ilyen egyszerű, senki hisztérika is el tudja végezni a jogot és doktori címet írhat a neve elé, akkor ezek az okos emberek miért nem csinálják utánam?

Elmondjam miért? Mert talán mégsem olyan egyszerű és talán mégsem kellene mindenkit hülyének elkönyvelni, aki ide beír.

# Szeretném hogyha pontosan fogalmaznál, ha már kötekedsz,

: nem gyakornokosmodom az ügyvédjelölti három éves időszakomat töltöm itt.

A gyakornokoskodás az egyetem alatt, a diploma megszerzését megelőző időszakban kötelező a joghallgató számára, a diploma megszerzése is ehhez kötött. Egyébként for your information, a gyakornoki tevékenységemet nem az édesapám irodájánál töltöttem, hanem egy másik városban.

ma 14:01
 73/77 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, te valami látnok vagy, vagy honnan tudod, hogy nekem milyen végzettsége(i)m vannak és mit írhatok a nevem elé vagy mit nem?

Az meg, hogy te - állítólag - elvégezted a jogot, hát... azért nem egy világraszóló eredmény, vannak ezzel így még néhányan. Oh, látom a bejegyzésből: angolul is sikerült tanulni. Bravó, ezzel is egyedül vagy az orszában.

Egy biztos: a stílusod vérlázító, és ezzel sokakat biztosan felhergelsz. Mondjuk engem nem, mert ahhoz még nem vagy elég.

ma 14:17
 74/77 A kérdező kommentje:

Még szerencse, hogy téged nem.

Egyébként nem szándékom felhergelni senkit, egyszerűen megvédem magam. Ez a munkám.

ma 14:26
 75/77 anonim ***** válasza:
90%

70.

Ilyen piti ügyet nem tudsz kezelni jogászként?

Ne röhögtesd már magad...

Ügyvédbojtár...ja

ma 19:39
 76/77 anonim ***** válasza:

74.

Ja, ez a munkád, mégis itt pityogsz.

Tudod mikor vagy te egy többedik generációs értelmiségi, pláne ügyvédjelölt.

Jobb lett volna pszichológiát végezned, segíthetnél magadnak feldolgozni ezt a "intergalaktikus tartományokba szökellő, rendkívül magas, földöntúli intelligenciára hajazó szintet egyszerű földi halandóként" érthetelen problémádat.

ma 19:44
 77/77 anonim ***** válasza:

Akármi a munkád meg a végzettséged, ez a vergődés szánalmas. Tudtad eddig is hogy apád nem egy pontos ember. Most sem volt pontos. Mit kell ezen meglepődni? Mit kell hisztizni? "Apa, tök ciki volt hogy szegény Jóska miattad fél órával korábban kelt, itt várt téged, erre nem jöttél." Meg kell neki mondani és kész. Nem duzzogni meg drámázni mint egy 3 éves kislány.

De a vőlegényed is hasonló karakter ha ezt nem tudja megoldani apáddal. Gondolom amúgy is szoktak találkozni. Ha nekem valami rokonom ilyen kacifántos kitérőket akarna szervezni, biztos mondanám neki hogy nem. Vagy utaljon, vagy majd oda adja mikor legközelebb találkozunk, vagy hagyjuk a pcsába az egészet és tartsa meg a pénzt. Nem még ugrálok mint valami majom. Komolyan hogy lehet ennyit szerencsétlenkedni ekkora semmiségen.

ma 21:41
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!