Az apám átvágta a vőlegényemet. Joggal vagyok kiakadva? (23/L)
A történet onnan indult, hogy a közelgő születésnapomra az ajándékomat apa és a vőlegényem 2 héttel ezelőtt megbeszélték, hogy közösen veszik meg, fele-fele arányban.
Pár napja megtudtam, hogy a vőlegényem ment el megvenni másfél hete, kifizette nyilván a teljes árat és apa kérte, hogy írja le neki mennyi a fele, és mondta, hogyha találkoznak készpénzben szeretné neki odaadni.
A párom 3 nappal ezelőtt megírta neki, hogy mekkora az összeg és megbeszélték, hogy ezen a héten valamikor találkoznak, mielőtt még apám elutazna. (Holnap reggel indul Olaszországba.)
Tegnap este felhívta a vőlegényem, hogy a mai napon reggel 9 körül vár mindkettőnket az irodájában, nála lesz a pénz is.
Én apa cégénél dolgozom, tehát én amúgy is jövök ide az irodába 9-re minden nap, de a párom csak 10-től dolgozna, de mondta, hogy találkozója van apával, így ő is jön be velem 9-re.
Megérkeztünk 9 körül és apám sehol nem volt. Utána a párom 9:50-ig várt rá, de apám se nem jött, se nem szólt, hogy miért nem tud jönni. Utána nyilván már nem tudott tovább várni apára és elment dolgozni, de még 9:50-kor sem jött semmilyen üzenet, hogy ne várjon rá. Hozzáteszem apám tudta, hogy a vőlegényem 10-től dolgozik.
Majd 10:15-kor beszédült apa, hogy "jaj, gy eltelefonáltam az időt otthon, most jól megszívattam Zolit, mi? Na majd legközelebb!"
Ennyivel lerendezte, hogy a vőlegényem miatta korábban kelt, eljött, parkolót keresett, parkolót vett, feljött az irodába és várt rá 40 percig, majd mikor már majdnem elkésett a munkájából, akkor elindult. A párom és én is olyanok vagyunk, hogyha valaki megígér valamit, akkor tartsa be és ha nincs ott, akkor nem fogjuk elkezdeni még mi hívogatni, hogy miért nem méltóztatik a megbeszélt időre eljönni.
Hatalmas csalódás ez apámtól, mert velem és a hugommal ezt már korábban is csinálta, de legalább akkor szólt. Nem gondoltam, hogy a leendő férjemmel is beáttsza.
Most itt járkál fel-alá és nevetgél az alkalmazottakkal, mintha mi sem történt volna.
Ti mit tennétek?
Ha felhozom, majd még ő fog megsértődni, hogy neki mennyi dolga van, én meg ezzel sokkolom.
A párom olyan, hogy
"Megoldást szerettem volna találni, hogy a jövőben elkerüljük ezeket a helyzeteket..."
Nos, nekem alapvetően az jutott volna eszembe, ha 9 körül volt megbeszelve és negyed 10kor nincs ott apu, hogy felhivom/írok neki egy üzenetet, hogy x ideig tud a párom várni, utána mennie kell.
Igen, először is nem csak ülünk méltóságteljesen, hogy "nehogy már én telefonáljak utána, ha ő nem jön", hanem megpróbáljuk kideríteni, hol van, miért nincs itt, mikorra ér ide.
A másik: egy após-vő viszonyban biztos nem kora délelőtt a munkahelyén (még ha saját vállalkozása is) keresném fel. Azt kérdezném meg tőle, este hánykor lesz otthon, amikor felkereshetem. Ez nem munkahelyi téma, hanem családi és délelőtt nekem is munkahelyre kell mennem.
Alapvetően ezeket tudom megoldásként javasolni, hogy a jövőben elkerüljétek a hasonló helyzeteket. Ha otthonában keresi fel őt a párod, akkor ki van zárva az is, hogy apukád elkéssen. Persze indulás előtt rácsörögnék, hogy tényleg hazaért-e már. Csak akkor indulok el, ha már otthon van.
8.
Nevetségesek vagytok és élettelenek.
Jelezhetitek, de úgy tűnik a patriarcha pasa beletojik. 😂
18.
Azért, mert apuci cégében dolgozol, nem vagy önálló, csak a "vőlegény" szóval flexelsz itt is folyamatosan.
Gondolom a "vőlegény" is hasonló magas kvalitású szigma, ezért nem nézi semmibe veled együtt.
Erre írtam korábban, hogy nem az irigység, csak együgyűnek látszottok.
68.
Én meg pont az ellenkezőjét tapasztalom, a proliknál.
Főleg az ilyen élettelen lánykák elszöszmötölnek a papírokkal, esetleg kapnak egy céges feliratos autót a popó alá és tedd-ide, vidd-oda, semmirevaló lébecolás megy.
Még a fiúkat be lehet fogni a fizikai munkát végző cégeknél.
Nemigen akad olyan, hogy az okos közgazdász/pénzügyes lány viszi a könyvelést.
Egyet tudok, de az már vállalati kategória.
Vagy sokadik generációs orvos család magánrendelése, de az meg nem ez a "ki fizeti és mikor az ajándék felét" gagyi szint.
#67, #69
Mi ügyvédi iroda vagyunk, én ügyvédjelölt vagyok.
Őszinte leszek, nincs sok értelme az írományotoknak, úgyhogy ezt az intergalaktikus tartományokba szökellő, rendkívül magas, földöntúli intelligenciára hajazó szintet egyszerű földi halandóként nem is kívánom megérteni, mert úgysem menne.😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!