Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám átvágta a vőlegényemet...

Az apám átvágta a vőlegényemet. Joggal vagyok kiakadva? (23/L)

Figyelt kérdés

A történet onnan indult, hogy a közelgő születésnapomra az ajándékomat apa és a vőlegényem 2 héttel ezelőtt megbeszélték, hogy közösen veszik meg, fele-fele arányban.

Pár napja megtudtam, hogy a vőlegényem ment el megvenni másfél hete, kifizette nyilván a teljes árat és apa kérte, hogy írja le neki mennyi a fele, és mondta, hogyha találkoznak készpénzben szeretné neki odaadni.

A párom 3 nappal ezelőtt megírta neki, hogy mekkora az összeg és megbeszélték, hogy ezen a héten valamikor találkoznak, mielőtt még apám elutazna. (Holnap reggel indul Olaszországba.)

Tegnap este felhívta a vőlegényem, hogy a mai napon reggel 9 körül vár mindkettőnket az irodájában, nála lesz a pénz is.

Én apa cégénél dolgozom, tehát én amúgy is jövök ide az irodába 9-re minden nap, de a párom csak 10-től dolgozna, de mondta, hogy találkozója van apával, így ő is jön be velem 9-re.

Megérkeztünk 9 körül és apám sehol nem volt. Utána a párom 9:50-ig várt rá, de apám se nem jött, se nem szólt, hogy miért nem tud jönni. Utána nyilván már nem tudott tovább várni apára és elment dolgozni, de még 9:50-kor sem jött semmilyen üzenet, hogy ne várjon rá. Hozzáteszem apám tudta, hogy a vőlegényem 10-től dolgozik.

Majd 10:15-kor beszédült apa, hogy "jaj, gy eltelefonáltam az időt otthon, most jól megszívattam Zolit, mi? Na majd legközelebb!"

Ennyivel lerendezte, hogy a vőlegényem miatta korábban kelt, eljött, parkolót keresett, parkolót vett, feljött az irodába és várt rá 40 percig, majd mikor már majdnem elkésett a munkájából, akkor elindult. A párom és én is olyanok vagyunk, hogyha valaki megígér valamit, akkor tartsa be és ha nincs ott, akkor nem fogjuk elkezdeni még mi hívogatni, hogy miért nem méltóztatik a megbeszélt időre eljönni.

Hatalmas csalódás ez apámtól, mert velem és a hugommal ezt már korábban is csinálta, de legalább akkor szólt. Nem gondoltam, hogy a leendő férjemmel is beáttsza.

Most itt járkál fel-alá és nevetgél az alkalmazottakkal, mintha mi sem történt volna.

Ti mit tennétek?

Ha felhozom, majd még ő fog megsértődni, hogy neki mennyi dolga van, én meg ezzel sokkolom.

A párom olyan, hogy

jan. 29. 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
91%

Apádat akarod nevelni? Felesleges. Ha apád ilyen, te is tudod, akkor majd a párod is levonja a következtetést: megbízhatalan. Pont.

Egy pénzösszeg átadásának meg nem kellene ekkora feneket keríteni. Írjon az öregnek egy üzit, hogy mivel nem tudott tovább várni a megbeszélt időponton,mert dolgoznia kellett menni, ezért itt a számlaszáma, dobja át ide a pénzt. Ennyi.

jan. 29. 11:37
 12/78 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazad van és felesleges. De azért az, hogy ennyire semmibe vette azt, akivel 5 éve együtt vagyok, nekem nagyon fáj. Ezt szeretném a tudtára hozni.

jan. 29. 11:41
 13/78 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem, miért nem adta apád oda a pénzt neked? Csak a pasid kezébe lehet?
jan. 29. 11:45
 14/78 anonim ***** válasza:
90%
Olyan drámai volt a felvezetés, hogy azt hittem, a fizetést sumákolta el egy nagy értékű ajándék ügyében. Azt mondod, tudod, hogy ilyen. Szóval én pontos vagyok, de vannak, akiknek az idő kb. semmit nem jelent. Ezt ezért nem kell így túldramatizálni, elkönyveled megbízhatatlan embernek és ennyi.
jan. 29. 11:47
 15/78 anonim ***** válasza:
82%

A fejed tetejére is állhatsz apádnak esze ágában nincsen kifizetni a vőlegényedet, ez a büdös nagy helyzet.

Szarügy. Sajnálom, amiért ilyen "kedves" az apukád, de... ez van.

Tanulópénz volt a vőlegényednek.

jan. 29. 11:47
 16/78 anonim ***** válasza:
69%

Minek kell közös ajándékot venni? Ha annyira drága akkor megveszi pod és mondja hogy le van ezzel tudva x legközelebbi ünnepnap is.

Nincs vita, szarkeverés.

jan. 29. 11:48
 17/78 A kérdező kommentje:
#15 Igen, elkönyvelem. Csak azt nem szerettem volna, hogyha a leendő férjem is ezt állapítja meg, mert ez nekem nagyon égő. Hogy apámnak hogy nem égő, azt nem tudom.
jan. 29. 11:49
 18/78 A kérdező kommentje:

#16 Ne kalandozzunk el az alapkérdéstől, és ne fogjuk másra, vagy a közös ajándékra.

A kérdés az volt, hogy miért kell semmibe vennie az apámnak egy számomra fontos embert.

Még most sem kereste meg és kért tőle elnézést, pedig már dél van.

jan. 29. 11:51
 19/78 anonim ***** válasza:
91%
Lóf..ért. Ő ilyen. Te vagy a hülye hogy ennyi év után se ismered apádat.
jan. 29. 11:57
 20/78 anonim ***** válasza:
87%
Vannak ilyen emberek, az én apám is notórius késő. Nem kéne ennyire a szívedre venned ezt az egészet és többet belelátni, mint amennyi. Én mondjuk biztos felhívtam volna apámat, hogy dolga van a páromnak és ideér-e egyáltalán. Ha pedig azt mondja, hogy nem, egyszerűen átveszem én a pénzt akár borítékban és átadom a páromnak. Kicsit olyan érzés volt ezt olvasni, mintha el lennél kényeztetve.
jan. 29. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!