Hogyan oldjam meg ezt a helyzetet az idős anyámmal?
Sajnos külföldön lakom ahonnnan egyelőre nem tudok hazajönni, dolgozom es kiskorú gyerekem van itt. Pénzem is alig, egyelőre mert most kezdtem a munkát még azt sem tudom ha egyáltalán ottartanak vagy nem.
Anyukám 70 éves es kezd leépülni. Mindennap könyörgök neki hogy jöjjön ide hogy tudjam segíteni, főzni rá, ellátni mert ő lassan nem képes erre. Nem akarja azt mondja hogy ő elvan. Tudom hogy nem igaz, mindennap titkon reméli hogy egy nap betoppanok.
Sírok mindennap hogy egyedül kínlódik, nincs mindig ereje már bevasarolni, nincs mindig ereje főzni, kivinni a szemetet. Sajnos mindenki elfordult tőle a bajban.
Remelem fogok tudni segíteni neki hamarosan anyagilag, fizetni neki meleg ételt amit a házhoz visznek.
Nem mer hozzamköltözni, mert attól tart, hogy idegenek költöznek be a lakásába, azalatt amíg itt van, mert azt olvasta valahol. Nem tudom meggyőzni, hogy ez hulyeseg.
Félek hogy egyedul hal meg ott.
Legalabb legyünk együtt.
Ketsegbe vagyok esve, úgy érzem nem lesz megoldva sehogysem a helyzet
Abban ne is gondolkodj, hogy otthonba adod... Iszonyú hosszú várakozási idők vannak, nagyon drágák és ha kifogsz egy olyat, ahol épp van hely "szerencsére" akkor ott kivégzik. Én így jártam kicsit több mint 2 hete az édesanyámmal... Havi 400 ezer forintért...
Akkor lehet esélye életben maradni, ha képes magát ellátni, tud beszélni és mozogni. Egyébként...
Sajnos segíteni nem tudok, de úgy éreztem, hogy tudnod kell, hogy mi a magyar valóság az otthonok tekintetében (is).
Minden jót!
"Nem lennék biztos abban, hogy három szobás lakást vesz ki valaki kettejüknek, mikor nincsenek toppon anyagilag."
NEM Ö VESZI KI, kisebbet NEM ADNAKI KI neki! Vagy kell a nagyobb, vagy nincs lakás.
"zenix éve dolgozol külföldön?
És nem sikerült annyi tartalékot összeszedned hogy kibírj itthon egy pár éves minimálbéres fizut, cserébe hogy az édesanyáddal lehetsz utolsó éveiben, hónapjaiban?"
NEM; nem az a gond, hogy nincs annyi tartalékom, hanem ezebtúl nincs sem jövedelmem, sem a gyerekeimnek jövöje.
Másrészt azok az utolsó hónapok hosszú évek lehetnek, adott esetben emoatt nem kapok még nyugdíjat sem!
62
Ne szajkózd már a hülyeségedet, hogy egész Európában csak minimum 3 szobás lakásokat adnak ki.
52# azért egy 70 plusszos romló egészségügyi állapotban lévő ember állapota nem lesz jobb, még csak nem is fog stagnálni, inkább csak felgyorsulnak a negatív események, aki ebben szaki az azért tisztában van ezzel. Ha már most gondot okoz a betegnek saját magát ellátni...
Ez jobb nem lesz. Párszor elviszi a mentő, egyre sűrűbben, azt' egyszer csak meghal. Sajnos ez ilyen. Akinek van rálátása az tudja ezt a folyamatot, tudja hogy xy-nak kb mennyi van hátra.
67# kimondtad a kulcsszót
"Kulonosebb betegsege nincs semmi"
Mi itt beteg emberekről beszélünk akiknek romlik az állapota. Azoknál sajnos lehet tudni nagyjából hogy x éven belül meghal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!