Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan oldjam meg ezt a...

Hogyan oldjam meg ezt a helyzetet az idős anyámmal?

Figyelt kérdés

Sajnos külföldön lakom ahonnnan egyelőre nem tudok hazajönni, dolgozom es kiskorú gyerekem van itt. Pénzem is alig, egyelőre mert most kezdtem a munkát még azt sem tudom ha egyáltalán ottartanak vagy nem.

Anyukám 70 éves es kezd leépülni. Mindennap könyörgök neki hogy jöjjön ide hogy tudjam segíteni, főzni rá, ellátni mert ő lassan nem képes erre. Nem akarja azt mondja hogy ő elvan. Tudom hogy nem igaz, mindennap titkon reméli hogy egy nap betoppanok.

Sírok mindennap hogy egyedül kínlódik, nincs mindig ereje már bevasarolni, nincs mindig ereje főzni, kivinni a szemetet. Sajnos mindenki elfordult tőle a bajban.

Remelem fogok tudni segíteni neki hamarosan anyagilag, fizetni neki meleg ételt amit a házhoz visznek.

Nem mer hozzamköltözni, mert attól tart, hogy idegenek költöznek be a lakásába, azalatt amíg itt van, mert azt olvasta valahol. Nem tudom meggyőzni, hogy ez hulyeseg.

Félek hogy egyedul hal meg ott.

Legalabb legyünk együtt.

Ketsegbe vagyok esve, úgy érzem nem lesz megoldva sehogysem a helyzet

tegnapelőtt 23:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
17%

17 éves kor esetén már nem neveznék valakit gyereknek, addigra elméletileg kiforr az érzelmi intelligencia is. Finoman szólva illene megértenie a helyzetet és támogatni abban, hogy menjetek haza segíteni az édesanyádnak, nem pedig gátolni a döntésedben, zsarolni, mert éppen valami tini-lökete van! Ez nagyon gáz, ha így gondolkodik a gyermeked...olyan nincs, hogy ha te az édesanyádat szeretnéd ápolni, akkor ebben megakadályozhat! Van internet, nem szakad el a barátaitől, ne vicceljük már!

Az is lehet, hogy személyesen könnyebben tudnád meggyőzni az anyukádat, akinek szüksége van rád ennyi idősen, ilyen állapotban.

Egyértelmű a dolog.

tegnap 02:43
 12/75 anonim ***** válasza:
77%
Én azt nem értem, hogy mit csináltál eddig ott kint, ha se pénzed, se tartalékod. Most kezdtél el dolgozni, közben írod, hogy a gyerek már 17 éves és régóta éltek ott.
tegnap 03:27
 13/75 anonim ***** válasza:
32%

Ki pontozza le az 1,3,6-os és a többi kommentet mikor ésszerű kérdéseket vet fel és reális tükröt tart amúgy?

Az ilyen felvetések átgondolása vinné közelebb a helyes megoldáshoz a kérdezőt.

tegnap 05:09
 14/75 anonim ***** válasza:
25%
A többi instabil ember pontozza le, akik nem akarják látni a valóságot. De ez mindog így lesz. Ahogy a kérdezőnek fáj az igazság, a lepontozók sem szeretik azokat, akik nem bólogat ak, mint a birkák, és próbálnak kérdéseket feltenni, érveket hallani. Nem szeretik az önállóan gondolkodni tudó, önazonos embert. Ez az ország 90%-a. Meg lehet nézni az acsarkodó válaszokat. A kérdező mentális állapota instabil, ahogyan az anyjának is, sőt a gyereknek is. Egyik sem látja a valóságot.
tegnap 07:03
 15/75 anonim ***** válasza:
83%
Többször írtál már ki kérdést, picit mindig valtoztatsz valamin....Egy 70 éves nem fog külföldre költözni. Ha neked hiányzik, neked kell költözni.
tegnap 07:08
 16/75 anonim ***** válasza:
84%

"Nem mer hozzamköltözni, mert attól tart, hogy idegenek költöznek be a lakásába, azalatt amíg itt van, mert azt olvasta valahol. Nem tudom meggyőzni, hogy ez hulyeseg"

Abszolút nem hülyeség. Megjalt a szomszédom, már másnap mozogtak nála a cigányok. Egy hónap után meg lazán ott laktak. Amint elmentek a rendőrök (ha rájuk hívza valaki), mentek is vissza a házba. Volt egy ház az utcába amit lebontott a tulaj, mert abba is mindig visszamentek a tetvek.

Egy ismerősömnél meg volt az utcájában olyan ház amit elhordtak. Teljesen lebontották. A tulaj külföldön lakott, drágán akarta eladni a házat, mire haza jött már nem is volt ház.

Nem tudom hol lakik anyád, de ha vannak arra ciguk akkor teljesen elképzelhető a felvetése. Ezek amiket írtam Mezőkövesden voltak.

tegnap 07:11
 17/75 anonim ***** válasza:
73%
Figyu, ha nem kell neki a segítséged, akkor így járt. Mindenki elfordult tőle? Biztos megvan az oka...
tegnap 07:29
 18/75 anonim ***** válasza:
55%
Egy 70 éves ember nem fog elköltözni egy idegen országba. A félelem, hogy beköltöznek a házába, az teljesen jogos. Ha ennyire aggódsz miatta, és másképp nem tudsz róla gondoskodni, haza kell jönnöd.
tegnap 07:40
 19/75 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk nem a házhoz kellene ragaszkodnia, hanem a gyerekéhez. Ha meghal, ugyanúgy beköltöznek a házába a cigányok. Nem fog visszaköltözni a gyereke, unokája.

Nem fog neki senki ott ülni őrizni a putrit.

El kellene adni, és lépni.

Ha meg ennyire fontosabb a házhoz való kapcsolata, akkor hagyni kell. Törődj bele hogy ez van. Ott halt meg ahol jól érezte magát. Sok öregnek van ilyen beteges kötődése a házához.

tegnap 07:44
 20/75 anonim ***** válasza:
23%

Hát, erre mondják, hogy nehéz b.ni is meg szűznek is maradni.

Anyukád utolsó évei nem fognak megismétlődni, ha nem segítesz, később nem tudsz.

Az anorexiás gyereknek meg még jól is jöhet a környezetváltozás, nyilván szakemberrel beszélni kell.

Én mondjuk jönnék haza (sőt, el se mentem volna)

tegnap 07:56
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!