Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan oldjam meg ezt a...

Hogyan oldjam meg ezt a helyzetet az idős anyámmal?

Figyelt kérdés

Sajnos külföldön lakom ahonnnan egyelőre nem tudok hazajönni, dolgozom es kiskorú gyerekem van itt. Pénzem is alig, egyelőre mert most kezdtem a munkát még azt sem tudom ha egyáltalán ottartanak vagy nem.

Anyukám 70 éves es kezd leépülni. Mindennap könyörgök neki hogy jöjjön ide hogy tudjam segíteni, főzni rá, ellátni mert ő lassan nem képes erre. Nem akarja azt mondja hogy ő elvan. Tudom hogy nem igaz, mindennap titkon reméli hogy egy nap betoppanok.

Sírok mindennap hogy egyedül kínlódik, nincs mindig ereje már bevasarolni, nincs mindig ereje főzni, kivinni a szemetet. Sajnos mindenki elfordult tőle a bajban.

Remelem fogok tudni segíteni neki hamarosan anyagilag, fizetni neki meleg ételt amit a házhoz visznek.

Nem mer hozzamköltözni, mert attól tart, hogy idegenek költöznek be a lakásába, azalatt amíg itt van, mert azt olvasta valahol. Nem tudom meggyőzni, hogy ez hulyeseg.

Félek hogy egyedul hal meg ott.

Legalabb legyünk együtt.

Ketsegbe vagyok esve, úgy érzem nem lesz megoldva sehogysem a helyzet

tegnap 23:12
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
21%

Haza kell jönni. Pláne úgy, hogy egyáltalán nincs kint nagy karriered, te írtad, hogy maholnap kirúgnak.

Mi tart ott téged ugyan?

Nagyon gyorsan gyere haza, amíg lehet, mert később kétszer ennyire fogsz sírni, nagyon meg fogod bánni. A többi csak kifogás.

tegnap 23:17
 2/70 A kérdező kommentje:
Itt a gyerekem aki kiskorú es itt akar lakni nem akar hazautazni. Beteg az is, anorexias es nehéz vele szót érteni, 17 éves. Ha elmegyek haza, a gyerekem marad itt. Pszichikailag instabil.
tegnap 23:21
 3/70 anonim ***** válasza:
21%

Nem a gyereked instabil, hanem te. Ki neveli azt a gyereket? Nem te? Ő nevel téged?

17 évesen nem maradhat egyedül egy idegen országban. Ha anya elköltözik, akkor bizony ő is. Kicsit duzzog majd, de erre nem kell adni. Majd egy év múlva mehet, amerre lát, de akkor majd nem akar már annyira menni, figyeld meg.

Nem a gyerek fogja meghatározni, hogy egy élete vége felé járó szülőt te hogy láss el. Most neki van rád szüksége, nem lehet mindent a királylánynak/királyfinak alárendelni.

Állj már a sarkadra, és ne félj a gyerekedtől.

tegnap 23:25
 4/70 A kérdező kommentje:
Nem tudom innen elrángatni itt nőtt fel, ide köti minden. Nem tegnap jöttünk ide
tegnap 23:28
 5/70 anonim ***** válasza:
72%
A nagymamáját (anyukádat) ismeri?
tegnap 23:28
 6/70 anonim ***** válasza:
18%

Nem válaszolsz, de mindegy is, azt látom, hogy inkább te nem akarsz jönni, valami miatt kényelmes ez így neked, és közben a gyerekre fogod.

Vagy egyikőtök se akar jönni, az is lehet.

De közben a lelkiismeretedet is akarod nyugtatgatni.

Lehet, hogy azért, mert anyukád nem volt túl jó anya, ezt nem tudhatom. Vagy valami más miatt.

De nemakarásnak nyögés a vége.

Igen, egyedül fog meghalni, ha te, csakis egyedül te nem változtatsz. Öreg fát már nem lehet átültetni, főleg nem a 17 éves kedvéért, de a te kedvedért se.

Majd egyszer bemennek a szagra a szomszédok és úgy értesítenek téged, hogy meghalt az anyád. Ha egyáltalán hagytál nekik telefonszámot. Ha nem, akkor még ez se lesz, elkaparja valamelyik távoli rokon vagy az önkormányzat.

Ha ezt akarod, hát egészségedre. Sajnálom, de ez az igazság, és az néha fáj.

tegnap 23:37
 7/70 A kérdező kommentje:
Látom örömmel rúgtál ma belém ma év voltam kéznél
tegnap 23:38
 8/70 anonim ***** válasza:
24%

Az igazság belédrúgás?

Nagyon el vagy tévedve.

Csomagoljam csokimázba?

Attól még ez van sajnos. Gondolkozz el rajta.

tegnap 23:39
 9/70 anonim válasza:
85%

Arra sem tudod rábeszélni, hogy ahol lakik, adjátok ki bérlőknek és akkor biztosan nem költöznek be idegenek?

Így veletek lehetne és pénze is lenne belőle.

Vagy segítőt fogadni mellé, ti pedig látogatjátok.

ma 01:00
 10/70 anonim ***** válasza:
71%

#8 Te vagy itt nagyon eltévedve. Olyan magas lóról osztod az észt, amiről akkorát lehet esni, ha a valóság utolér, hogy az fog fájni, nem az a sok sületlenség, amit itt hadoválsz.

Lényegtelen, hogy jó anya volt-e, avagy sem, de senkit nem kell, és nem is lehet kötelezni, hogy az idős szüleit istápolja a 70 éves kortól egészen a halálig, ha az beteg. Ez abszurd, nem vállalható, az emberek élik a saját életüket, dolgoznak, fejlesztik önmagukat, szórakoznak. Én sem várnám el az életerős felnőtt gyerekemtől, hogy az ürülékemből fürdessen ki tartós betegen, amíg élek.

Az elvárható, hogy haladéktalanul intézkedjenek az ellátásáról, elhelyezéséről, és ha a havi szintű látogatás lehetséges, akkor azt is megvalósítsák, semmi egyéb NEM, NEM, NEM.

Kérdezőt sem értem, miért kéne az idős asszonynak kiutaznk hozzátok egy teljesen idegen országba? Intézzetek neki ellátást itthon, ne csesszetek ki magatokkal, és a mamával sem.

ma 02:07
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!