Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 80-as, 90-es években született...

80-as, 90-es években születettek, a szüleitekkel mi lesz, ha majd nagyon öregek lesznek és nem tudnak magukról gondoskodni?

Figyelt kérdés
Ti mentek segíteni a háztartásban, esetleg személyes higiéniában is vagy ápolót, takarítót fogtok fogadni? Vagy otthonba teszitek a szüleiteket? A szüleiteknek erre vonatkozóan van terve, vagy nincs, tabu egyáltalán ez a téma köztetek? Légyszi, ha nem probléma azt is írjátok oda, hogy 80-as vagy 90-es évekbeliek vagytok, és hogy van-e saját családotok.
ma 10:27
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ha nem lesz elég nekik a nyugdíjuk, ki fogjátok egészíteni? És ha igen, csak a szükséges költségekig (gyógyszer stb. ), vagy adtok nekik szórakozásra (ami nem tudom mi 80 évesen már pontosan, csak érdekelne a hozzáállásotok)
ma 10:39
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Bármi lehet. Színház, mozi, kirándulás, utazás, étterembe járás. Költ hobbira, jár sportolni. Nem minden 80 éves lesz ennyi idősen már ágyban fekvő beteg. 🥲
ma 10:41
 3/18 A kérdező kommentje:
A kérdésem főleg inkább arra vonatkozna, hogy ha már rászorulnak valamilyen segítségre, tehát nem a 80 év a kőbe vésett.
ma 10:42
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

Már csak az egyikük él. Nincs saját családom, együtt élünk egy 2 generációs házban. Épp azért élünk együtt, hogy ő ne éljen egyedül. Ha gondozásra lesz szüksége, ameddig megy munka mellett, addig én foglalkozom majd vele, ha kell, akkor házi ápolásban gondolkozom majd, amennyiben meg tudom fizetni. Egy esetben adnám intézetbe, ha előrehaladott demenciája lenne, és nem ismerne meg, jelentősen zavart lenne.

Ő is itthon szeretne lenni, nem akarna otthonba menni.

Ami az anyagiakat illeti, természetesen, ha nem lenne elég a nyugdíja, az anyagi lehetőségeimhez mérten kiegészíteném. Egyikünk sem szórja a pénzt.

ma 10:48
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

Van saját családom (férj és egyelőre 1 gyerek) 90-es években születtünk mindketten.

Ha szükséges lesz, természetesen megyek segíteni, egyke vagyok,így másra nem számíthatnak családon belül, csak én vagyok nekik, meg az unokájuk.

Anyagi gondjaik nem valószínű, hogy bármelyikünk szüleinek is lesznek, de ha mégis, akkor abban is tudjuk őket támogatni.

Egyikünk szüleivel sem merült még fel a téma, hogy otthonba mennének, vagy mi a terv a későbbiekben. Egyelőre még bőven dolgoznak mindannyian, apukámnak van 10 év nyugdíjig, a többieknek 12-15. Az egészségük szerencsére jó, így egyelőre sem ők, sem mi nem aggódunk a jövő miatt.

ma 11:04
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

Anyám 65 éves. Egyelőre nem kell róla gondoskodni.

41/N

ma 11:26
 7/18 Metionin ***** válasza:
89%
Mennek otthonba. Egyrészt messze vannak ahhoz, hogy rohangáljak hozzájuk, másrészt sosem voltunk olyan közeli kapcsolatban, hogy olthatatlan vágyat érezzek adott esetben a gondozásukra. Plusz nem vagyok szakember. De az igazat megvallva szerintem apám egyszer csak ott marad a tv előtt természetes halállal, nem hiszem, hogy otthonra lenne szüksége. 77 évesen még sportol, olyan vérképe van, hogy egy 20 éves megirigyelhetné. Anyám (62) sem beteges de nála valószínűbb, hogy gondozásra fog szorulni ha már nagyon öreg lesz.
ma 11:33
 8/18 anonim ***** válasza:
89%

A 90-es évek elején születtem. Az apám lelepett, az anyám pedig borzalmas szülő volt, nem tartom vele a kapcsolatot évek óta, se a testvéreimmel. Majd megoldják. Én nem veszek részt az időskorában.

A férjem szülei közül az apukája idősebb, még bírja magát. Ők alapvetően normálisak, mindig segítettek, az anyósomat nagyon szeretem, ő is szeretettel fogadott a családban. El tudom képzelni, hogy magunkhoz vennenk. Apósomat nem, mert ő viszont nehéz, kötözködős természet, vele anyósom is alig bír együttélni.

Segíteni mennenk nyilvan.

ma 11:38
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem az én problémám.

Van egy öcsém, majd Ő szépen gondozza őket, úgyis ő a kedvenc gyerek, én "csak a lány" (akiért kb kár, úgyis csak szülni fog, mint ment egész életemben).

Hogyha ő nem vállalja, akkor így jártak, majd megoldják valahogy. 😊

ma 11:39
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
Ha segítségre szorul a mindennapokban, majd otthonba megy
ma 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!