Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 80-as, 90-es években született...

80-as, 90-es években születettek, a szüleitekkel mi lesz, ha majd nagyon öregek lesznek és nem tudnak magukról gondoskodni?

Figyelt kérdés
Ti mentek segíteni a háztartásban, esetleg személyes higiéniában is vagy ápolót, takarítót fogtok fogadni? Vagy otthonba teszitek a szüleiteket? A szüleiteknek erre vonatkozóan van terve, vagy nincs, tabu egyáltalán ez a téma köztetek? Légyszi, ha nem probléma azt is írjátok oda, hogy 80-as vagy 90-es évekbeliek vagytok, és hogy van-e saját családotok.
ma 10:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%
3 műszakos munka mellett nem tudnám gondozni őket, ápolóra pedig nem telik, így marad az otthon
ma 11:43
 12/23 anonim ***** válasza:
80%

1976-ban születtem. A szüleim most 76 évesek (már régen elváltak egymástól). Mikor beszélgettem velük külön-külön akkor azt mondtam, hogy én nem fogom tudni őket ápolni, mert a munkahelyem ezt nem engedné meg. Elveszteném a munkahelyemet, ha 0-24-ben kéne ápolnom a szüleimet. Ráadásul a szakértelmem sincs meg ehhez. Ezért ha odakerülnek, akkor eladják a saját ingatlanukat és ennek árából bekerülnek egy erre szakosodott intézménybe.

Anyám valamivel előrelátóbb, mint az apám. Ő évek óta gyűjtögeti a pénzét az öreg korára. Több milliója van állampapírban így ha hirtelen ki kéne fizetni egy öregotthonba a beugrót nem okozna problémát neki.

ma 11:57
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

miután szerencsére ügyes, önálló, értelmes felnőtt emberek, nem dramatikus hisztigépek, akik képtelenek előre tervezni, és azt remélik hogy majd krokodilkönnyekkel kizsarolnak valakiből egy extra életet, amit csak rájuk áldoznak, megvannak a saját megtakarításaik, amikből majd finanszírozzák az otthonba költözést, ha úgy döntenek, nekik már túl sok feladat egy önálló háztartást tartani. nem teszünk senkit sehova, nem értelmi fogyatékosokról beszélünk, hogy képtelenek lennének eldönteni, mit csinálnak.

ezredfordulós testvérpár vagyunk, egy fiú, egy lány.

ma 12:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt olyan rokonom akit 10 éven keresztül gondoztak, utolsó pár évben pelenkázták is. 3gyerek ebbe nőtt fel mindegyik egy leki romhalmaz... Ebből tanulva én ezt biztosan kihagyom, anyum megy otthonba ilyen helyzetben.

Sőt nekem is ez tervem erre az esetre.

ma 13:49
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
*lelki romhalmaz
ma 13:49
 16/23 anonim ***** válasza:
89%

96-os vagyok, ferjjel, egy gyerekkel, evek ota kulon elek a szuleimtol.

Nem fogom oket apolni, pedig szeretem oket, de nem adhatom fel a sajat csaladomat. A szuleimnek van meg par eve a nyugdijig. Anyam ugyes, sporol, felretesz, van penzuk.

ma 13:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
80-as évek végén és 90-es évek elején született gyerekeim vannak. Eszem ágában sincs rájuk támaszkodni idős koromban, nem szeretném tönkretenni az életüket. Igen sok példát látok a saját korosztályomban, mennyire meg tudja keseríteni az 50-60 évesek életét a szüleik túlzott elvárása. Nem egy olyan ismerősöm van, ahol a 80+-os szülő jobb egészségi állapotban van, mint az 50+-os gyereke, akitől elvárja az anyagi és fizikai gondoskodást, miközben még nekik is gondoskodni kellene a nyugdíjas éveikről, vagy segíteni a saját gyerekeiknek, az unokáknak. Sajnos nagyon nagy bajok vannak ezen a téren Magyarországon, itt nem alakult ki az öngondoskodás szemlélete. Sokan még mindig azért vállalnak gyerekeket, hogy legyen kitől elvárni az időskori gondoskodást, de ez szerintem nem jó irány. Persze, értem, hogy bizonyos kor fölött segítségre szorul egy idős ember, de erre fel lehet készülni.
ma 14:20
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A kedves anyám kihisztizte hogy ráirassam a tulajdonrészemet a házinkban (10m). Azóta leszar.

Ott dögöljön meg ahol van. A temetését se fogom intézni. Rohadjon el

ma 14:36
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

'85-ös vagyok.

Már meghaltak a szüleim az elmúlt két évben.

Semmilyen előtakarékosságuk nem volt, sőt, csak a fizetnivaló hitelek. Egyikük már demenssé is vált 68 évesen, így belekóstoltunk, hogy mi lesz vele, de végül egy súlyos betegség elvitte.

Egy dolgot tudtam tenni, és meg is tettem, temetési biztosítást kötöttem mindkettőjükre még 7 évvel ezelőtt, mert nem lett volna honnan leválasztani 700 ezret. Nem tudtak róla, szokás szerint vérig is sértődtek volna.

Havi 3000 Ft/fő, és 600 ezret fizetett a temetéskor.

Saját családom van már, 21 éve nem éltem már otthon. Orvoshoz vittem őket a tesómmal váltva, gondozást semmit nem vállaltam volna,sem takarítást.

Apámnak került szóba az otthon a demenciája miatt, akkor a ház lett volna a beugró.

ma 15:14
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Pont a 80as és 90es évek között születtem.

A szüleimmel nem vagyunk közel. Sok fiatalabb tesóm van, a szüleim el is váltak, szóval ha lesz anyagi vonzata, azt sokfelé osztjuk. Ápolás téren nem hiszem, hogy én lennék megkérve.

Mindkettőnek megvannak a maga kedvencei, akik 25-30 évesen is közel állnak, szívesen vannak fogadva, vagy otthon maradtak. Nyilván sejtik, hogy mire megy ki a játék, és ha nekik ez belefér, áldásom rájuk, örököljenek többet, megdolgoznak majd érte. Szerintem ez korrekt.

Én már a testvérek pesztrálásával tini korban jócskán kipipáltam ezt a részt, nem tartozom semmivel. Majd a fiatalabbak segítenek, vannak rá a két szülőm közt összesen hatan.

ma 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!