Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 80-as, 90-es években született...

80-as, 90-es években születettek, a szüleitekkel mi lesz, ha majd nagyon öregek lesznek és nem tudnak magukról gondoskodni?

Figyelt kérdés
Ti mentek segíteni a háztartásban, esetleg személyes higiéniában is vagy ápolót, takarítót fogtok fogadni? Vagy otthonba teszitek a szüleiteket? A szüleiteknek erre vonatkozóan van terve, vagy nincs, tabu egyáltalán ez a téma köztetek? Légyszi, ha nem probléma azt is írjátok oda, hogy 80-as vagy 90-es évekbeliek vagytok, és hogy van-e saját családotok.
ma 10:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos már rég nem él egyikőjük sem.. :(
ma 15:46
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
amellett hogy van nekem saját életem is, nem értem miért kínoznám őket azzal, hogy otthoni sufnituning barkácsápolást végeznék, ha oda kerülünk hogy nem önellátók már. az nem szeretet szerintem, hogy minden bajukból háromszor akkorát csinálunk a hozzáértés teljes hiánya miatt, még ha a jóakarat meg is van. nem vagyok sem ápoló, sem gyógytornász, sem szakács, nem is szándékozok lenni, sose vonzott egyik szakma se ezekből, minek otthon balfácánkodni, ha mindez elérhető profi szinten, egy helyen.
ma 17:01
 23/24 anonim ***** válasza:

87-es vagyok, nő. A szüleim 66 és 69 évesek (56 és 59-es születésűek), egyelőre nem szorulnak ápolásra.

Megmondták, hogy ha majd odajutnak, hogy nem tudnak gondoskodni magukról, tegyem őket otthonba.

De én nem akarom. Én magamhoz szeretném venni őket, ha már nem alkalmasak az önálló életre. A férjemmel megbeszéltük, hogy mindkettőnk szüleit ápoljuk halálukig. Az ő szülei még fiatalok, 57 évesek, így ők később kerülnek majd sorra. (A férjem 89-es.) Amúgy egykék vagyunk mindketten.

Ha kell, pénzzel is támogatjuk őket majd az önellátásra képtelen stádiumok előtt is.

ma 18:55
 24/24 anonim ***** válasza:

97-es vagyok, nincs családom, nemrég "jöttem ki" az egyetemről és kezdtem dolgozni teljes munkaidőben. Azon leszek, hogy segítsek, de mivel egyke vagyok és se nekem se nekik nincs semmi passzív jövedelmünk, így amint nem tudom munka mellett megoldani, az otthon lesz az egyetlen ésszerű döntés sajnos... Aztán persze időközben sok minden változhat 20-30 év alatt, ha lesz rá lehetőségem, természetesen ápolót fogadok majd.

Anyám már gyerek korom óta azt mondogatja, h bemegy majd otthonba, hogy ne legyen a terhemre, apám meg csak hirtelen meg akar halni (mert ez ugye kívánság műsor).

ma 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!