Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámnak viszonya van- ki...

Anyámnak viszonya van- ki hogy kezelné ezt a helyzetet ?

Figyelt kérdés

Az édesapám meghalt amikor 14 voltam. Anyum mèg csak harmincas èveiben volt és rá pár évre megismert valakit, akivel 7 éve vannak együtt. Minden családtag megkedvelte ezt a férfit, ő is nagyon szeretett minket, engem és a mostmár férjemet. Anyum nála lakott egy ideig, de nekik ott családi vállalkozásuk van, együtt èl a férfi az anyjával és a testvérével, ott dolgozott velük sokáig. De aztán úgy érzete nem tud többet ott lakni (közös ház, konyha anyossal stb) amit meg is értek és aztán haza költözött, munkát vállalt, szóval ilyen távkapcsolat fèle maradt fenn, heti 1-2 nap találkávál.

A gond ott kezdődik, hogy anyám közbe elkezdett ismerkedni egy másik férfival és már javában találkozgatnak is… de az elsővel sem zárta le még. Nagyon nem értek egyet, amikor megtudtam javasoltam neki hogy az ő érdekében is válasszon, ne legyen két tűz között plusz az addigi élettársa nem érdemli ezt meg.

A gondom az, hogy hozzam jön mindkettő panaszkodni, neha anyám, néha az élettárs, mert nem érti anyám miért nem akar ott lakni és miért távolságtartó. Én egyiknek sem tudom megoldani a problémáját, felnőtt emberek de azt sem tudom hogyan maradjak ki ebből vagy hogyan kezeljem. A másik, hogy kicsi a környék, látták páran anyámat a másikkal és javában pletykálnak- ezt egy barátnőm mesélte mivel mi külföldön dolgozunk. Sokszor járunk haza és őszinten szólva szégyellem magam emiatt. Gyakran kérdezik, főleg most fogják többször, hogy mi a helyzet anyámmal és a párjával. Én nem akarok erre válaszolni, siman mondjam hogy semmi közük hozza? Viszont bunkó sem lennèk…

Ki hogy a kezelne egy ilyen helyzetet?

tegnap 20:27
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
91%
Igyekeznék kimaradni belőle, anyád majd megoldja. Ha tőled kérdezik, hogy mi van velük, kérdezz vissza, hogy miért nem őket kérdezik. Vagy mondd azt, hogy "magam sem tudom, de nem is tartozik rám", ilyesmit, és kérdezz valamit, tereld el a témát.
tegnap 20:37
 2/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
tegnap 20:41
 3/43 anonim ***** válasza:
30%
Hát, anyádnak mondd meg, ha nem fejezi be, és nem dönt ő, segítesz te a pasinak dönteni azzal, ha érdeklődik anyád felől, elmondod az igazat. Ha nem vesz komolyan, el is mondod neki. Utálom az ilyen embereket, akik ennyire gyávák, hogy ne merjék felvállalni a tetteiket.
tegnap 20:42
 4/43 anonim ***** válasza:
41%

Értem én, hogy nem akarsz bunkó lenni, de szerinted ilyenről kérdezni téged nem bunkóság? Hát mi közük hozzá, úgy őszintén? Simán kérdezz vissza, hogy atyaég, itt ennyire unalmas az élet, hogy hülyeségekkel kell foglalkozni? Aztán sértődjenek.

A volt élettárssal már nem egyszerű, ő jó volt hozzátok, "tartozol neki" azzal, hogy ne segíts őt átverni. Anyád teljesen érthető, miért jött el tőle, de vele azért beszélnék, hogy a párja ezt nem érdemli, zárja le tisztességgel, aztán függetlenként azzal kavar akivel akar. Kapsz majd olyan válaszokat, hogy ne avatkozz bele, szerintem meg igen, beszélj anyáddal erről.

tegnap 20:46
 5/43 anonim ***** válasza:
93%
Mindkettönek megmondod, hogy ez kettejük magánügye, egymással tisztázzák, neked semmi közöd ehhez és semmi kedved két tüz között lenni,
tegnap 21:09
 6/43 anonim ***** válasza:
72%
Nincs dolgod a más magánéletével.
tegnap 21:37
 7/43 A kérdező kommentje:

Koszi a válaszokat.

Én is így gondolom, hogy nincs dolgom más magánéletével, mégis ha hozzam fordulnak panaszkodni valamit csak kell reagálnom, nem én bújok bele de Koszi a véleményed kedves 6os.

tegnap 21:40
 8/43 anonim ***** válasza:
74%
Ne azt mondd, hogy semmi közük hozzá, hanem, hogy neked nincs közöd ehhez! (Esetleg hozzáfüzve: Anyám már felnött nö:-) Igy nem sértö.
tegnap 21:55
 9/43 anonim ***** válasza:
57%

Én egy ilyen másik után kérdezősködésre mindig azt válaszolom, köszönik, nagyon jól vannak!

Abból nem indulhat rosszindulatű pletyka,nem tud visszakérdezni, és neked sem kell kertelni.

A többivel nem tudsz mit kezdeni, remélhetőleg anyud lassan eldönti mit szeretne.

tegnap 22:12
 10/43 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon helytelen hogy a volt élettársa neked panaszkodik! Ez egy beteg helyzet. Én anyád helyett nem engedném. Zárd le azzal, hogy ha hív az exe, hogy te nem tudsz anyád nevében nyilatkozni és nem is a te dolgod.

Azonkívül MÁR NEM élettársa, mert elköltözött tőle, csak épphogy még tartják a kapcsolatot.

Tehát anyád nem tartozik neki elszámolni, nem a férje és ha elköltözött nyomós oka lehetett, amit nem akar az orrodra kötni lehet.

Lehet nem állt ki érte a pasas, vagy smucig volt vele.

Jól teszi, ha ismerkedik mással

És te ebből szállj ki, nem kell te reagálj semmit semmire es senkire, nem a te dolgod, ne még válaszolj az exének!

tegnap 22:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!