Most ezt a helyzetet hogy kezeljem?
Minél nagyobb hisztit csinálsz, a gyereknek annyival érdekesebb lesz a dolog.
Ha nem okoskodsz, akkor meg leáll, mert nem érdekes.
A helyedben a barátnövel beszéltem volna elöször, hogy téged zavar, keressetek valami megoldást, extra becenevet neki, vagy nevezze maminak vagy valami másnak, amoi nem pont az, ahogy téged szólít.
Jogosan vagy felháborodva. Attól, hogy apuka más nőt töm pár évig(hónapig) attól még nehogymár anyának kéne szólitania a személyt... Nem az anyja, és ő kéne ezt megmondja, hogy "Figyelj Jancsika, én nem anya vagyok. Én Marika vagyok, apuka barátja(vagy akárkije". Ha akar gyereket, szúrja ki a gumit s az úgy fogja szólítani, ahogyan ő akarja. A te gyerekeknek nem lesz az anyja.
Magyarázd el a gyereknek, hogy anya csak egy van, és mást nem szabad így hívni. Ha a nőnek nem tetszik ez, elküldheted melegebb éghaljatokra, mert nincs joga magát anyának szólítani más gyerekével.
2
Azért remélem téged sem zavar, ha valaki azt mondja, hogy most éppen pár évig, hónapig az a pasi dug, aki éppen.
A 2-es válasza tipikusan az, hogy hogyan vesszünk össze az ex-szel meg az új partnerével. Emellett annyira primitív, hogy mindenki, aki nem ö, csak "dugópartner" szerinte. Ennyire tiszteletlenül nem kellene másról beszélni!
(Vagy magadat is így minösíted, amennyiben a pasidnak nem te vagy élete elsö szexpartnere?!?!?)
Két dolog jutott eszembe.
Egyrészt az nem derült ki, hogy jelenleg a kicsi kivel él? Ha az exednél él, akkor nyilván az ő új párját többet fogja látni, mint téged. Ebben az esetben szerintem adni kell egy kis időt a gyereknek is, hogy megértse ezt a felállást, elbeszélgetni vele többször.
Másrészt érdemes lenne megkérdezni az ex párját, hogy pontosan mit mondott neki a gyerek, mert simán lehet, hogy egy teljesen ferdített verziót adott elő és emiatt csattant ez le ilyen erősen a barátnőnél. Én is azt tudom javasolni amit már előttem is írtak, hogy beszéld meg ezt személyesen vele, mond el, hogy hálás vagy amiért normálisan bánik a gyerekeddel és nyilván a jövőre tekintettel mindenkinek az az érdeke, hogy ne legyen köztetek nézeteltérés, téged csupán annyi zavart, hogy őt hívta anyának.
Gyermek nézetéből anyuka, mert apukája párja.
Az hogy lenyomod a gyerek torkán az infót az a gyereknek se jó.
Finoman és játékosan is el lehet mondani , megértettni vele.
A gyermekek pedig őszinte lények, nincsenek blokkjaik. Az idősödéssel jár.
Pl én szüleim 5 éves koromban váltak el.
Zavarodott voltam.
Nem értettem miért nem tudnak (anyu, apu) normálisan békében élni tovább, ha szerelmesek voltak.
Aztán első osztályban ellenörzőbe kellett beírni apu anyu nevét...
Én meg pici gyermekként azt az embert mondtam apu rovatba, akivel anyukám élt, s velük voltam többet.
Amikor apa ellenörzőmet nézte s meglátta a nevet, nagyon kiakadt... Velem kiabált, aztán anyámmal telefonon.
Mondanom se kell, hogy mély és kellemetlen érzést hagyott bennem az egész.
Miért a gyerek van bántva vagy/és torkán a semmiből hirtelen lenyomva az infó, amit amúgy a szülőknek a kezdetekkor már tanítaniuk kellett volna a gyermeknek?
Nekem van anyu, gondviselő anyu, apu és gondviselő apu.
Kész.
Ne vessz bele senkibe ez miatt, mert a gyermeket nem készítettétek fel erre és az információkat nem tanítottátok meg neki.
A másik hisztirohamossal is le kell ülni és korrekten megegyezni, megbeszélni.
Ha nyámnyila az exed, tojd le és beszéld meg párjával.
Felnőttek vagytok, viselkedjetek is úgy!
Nálunk pl meg lett engedve, hogy gondviselőinket rendes becenevükön szólítsuk.
Azt pedig sose sajnáld, ha a gyermeked bárkivel is jól érzi magát.
Kérdezd meg mit csináltak, vagy beszélgess a másik felnőttel mit csináltak.
Te is foglalkozz a gyermekkel, ismerd meg a saját gyermekedet, hiszen egy új kisember a világunkban saját személyiséggel.
S az is megesik, hogy annyira más a személyiség anya-gyermek között, hogy sose lesz összhang.
A gyermekvállalás egy igazi zsákbamacska. Ezt is el kell fogadni.
S hidd el, kevés az olyan ember, aki el tudja fogadni más gyerekét. Örülj neki, hogy nem egy házsártos nő, aki ott tagadja ki a gyermeked ahol tudja...mert sok olyan is van.
Barátnőm lánya kb mindig sírva jön haza kéthetente az apjától és élettársától.
Hogy milyen bunkó vele a másik nő, hogy a saját lányát elkényezteti vele pedig úgy bánik, mint a kutyával és egy csokit se kap... De a másik kölyök meg 600ezerért kapott számítógépet.
Stb
Szóval ne zokon vedd, azt, amit nem tanítottatok meg a gyereknek. Hanem örülj,hogy boldog.
Nem a gyereked boldogsága az első?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!