Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ezt a helyzetet hogy...

Most ezt a helyzetet hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
A volt férjemmel van egy közös 6 éves gyerekünk. Az exemnek van egy új barátnője, aki jól bánik a kicsivel, sokszor meséli, hogy miket csináltak, látszik, hogy jól érzi magát. Viszont, sokszor volt, hogy anyának szólította. Én ilyenkor kijavítottam ugye, hogy nem, anya én vagyok, a másik nő apa új párja. Na de a gyerek ugye ezt visszamondja ott. És itt jön a bibi, számomra komikum... Rám írt a nő, hogy mit nevelem ellene a gyereket (???!!!). Köpni, nyelni nem tudtam... Beszélek erről a volt férjemmel, ő nem mond erre semmit, homokba dugja a fejét kb... Most ezt a helyzetet hogy kezeljem? A gyerek anyja én vagyok, nem az új barátnő.
dec. 17. 20:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is zavarna, és anyámat is zavarta volna annó, amikor én voltam 6 éves, elvált szülők gyermeke. Én a nevükön szólítottam a pótszüleimet, Pótanyámat eleve mindenki egy becenéven emlegeti, pótapámnak meg mikor a kistesóm megszületett, lett egy babanyelvből kialakult saját beceneve. Így megvolt az, hogy mindkettőjüket egy kedves, egyedi néven szólítottam, nem Lacinak meg Zsuzsának, de Anyu meg Apu csak a szüleim voltak. A gyerekeimnél már megengedőbb a banda, mindenki Mama meg Papa, eredettől függetlenül, de a gyerekeimnek ők már születésüktől fogva a nagyszülei, meg hát abból alapból is több van, most már hogy 4 vagy 6, nem akkora különbség :)))))

Én a helyedben beszélnék a barátnővel, vagy visszaírnék neki, hogy dehogy nevelem ellened a gyereket, kifejezetten örülök, ha más is úgy szereti, mint én, de zavar, ha téged is anyának szólít, én szültem meg, kérlek, ezt az egyet hagyd meg nekem.

dec. 18. 07:27
 12/15 Kései Sirató ***** válasza:
39%
Mondd meg nekik, hogy tényekkel ne vitatkozzanak. Te vagy az anyja és ez nem fog változni. Van annak a nőnek neve, szólítsa a nevén..
dec. 18. 08:59
 13/15 anonim ***** válasza:
26%
Úgy ahogy a 12-es írja.
dec. 18. 10:48
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

10-es, nem kell meghalnia egy szülőnek sem ahhoz, hogy gondviselő "átvegye a helyét".

Ugyanis azokat az embereket is gondviselőnek nevezik, akikről pl én esetemben is szó volt.

Itt egy rövid leírás számodra:

[link]

dec. 18. 21:48
 15/15 anonim ***** válasza:
52%

14

Nos, még mindig van a szülő, aki egyben gondviselo is. Valóban nem jogi fogalom, de abban a pillanatban azzá válik, ha valamit intézni kell. Anyád éppen aktuális pasija, az éves kapcsolata vagy a 15 éve férje konkrétan pont ugyanez jogilag: a pasija, kapcsolata, férje. Jogilag SEMMIT nem intezhet a gyerekkel kapcsolatban.

Te mondjuk annak nevezed őket, aminek akarod, átlag ember számára mostoha vagy neveloszulo lesz és egyikük sem fog szerepelni mint gondviselő sehol

dec. 19. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!