Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meglenne róla a véleményed?

Meglenne róla a véleményed?

Figyelt kérdés

Családon belül van egy kislány, 24 éves. Nagykorú, dolgozik, de borzasztóan arrogáns, agresszív, és amióta diplomás, azóta olyan pökhendi, hogy fel se érjük az orrát.

Hozzá kell tenni, hogy gyerekkorában sok trauma érte. Az apja elhagyta az anyját, de sajnos verte is elég rendesen. A gyerekeket nem, csak az anyjukat. Aztán kialakult egy se veled-se nélküled kapcsolat, amit a gyerekek végignéztek.

Most viszont olyan agresszív ez a kislány, hogy szenteste nekiment az anyjának és a testvéreinek, a fiatalabbik öccse dobta ki az ajtón erővel. A hidegben rótta az utcákat és kiírt közben olyan mocskolódásokat a facebookra a családjáról, hogy megáll az eszem.

Én az általa gyűlölt apja rokona vagyok, tehát már ezer éve letiltott, meg ne mondjak neki semmit (azért az ajándékokat elvárta, de aztán hirtelen eldugult részemről a drága ajándékcsap), így kimaradtam a szórásból, de nekem is megmutatták, hogy mi lett ebből a kislányból.

Most nem tudom, mit gondoljak, mivel érték traumák, az tény, én tudom a legjobban, de azért 24 évesen már nem verheti le a családon (szó szerint), és nem is viselkedhet így.

Szerintem pszichiáternél a helye (de nyilván semmit se fogok mondani, csak elgondolkodtam). Amúgy úgyse menne, mert "nincs őneki aemmi baja".

dec. 28. 20:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
72%
Gyerekként tönkretették őt, évekig traumatizálták, szakorvoshoz sose vitték el, gondolom, mert minek elmondani egy idegennek minden szirszart. Biztos gondolt egyet és ok nélkül nekiment az anyjának. Ennyire ne legyél már hülye, kérdező. Egyébként 24 éves, felnőtt nő, nem kislány. Egyébként meg igaza van, neked semmi közöd az életéhez, egy nőverő szar alak rokonaként meg inkább ne is nyilváníts véleményt. Ígyis nem az apját hordod le, hanem a nőt, akit a szar apja és a szar anyja kéz a kézben tett tönkre. Gondolom mert te vagy az apuka új szukája. Ne kavard a szart és ne légy féletékeny se az életére, se a diplomájára! A nő 24 évesen rendelkezik egy egzisztenciával, annak ellenére, hogy a debil anyja hagyta, hogy állandóan verjék, és terror legyen a háztartásban. Az ostoba apjáról meg inkább ne is beszéljünk. Megérdemelte az anyuka a pofonokat.
dec. 29. 07:05
 22/31 anonim ***** válasza:
26%

"Ő is gyűlöli a családját. Simán nekimegy az anyjának meg az öccsének is az utcán, ha összefutnak, tettlegességig fajul a dolog"

Durva, hogy ilyen emberrel valaki önszántából együtt él.

Én is sok traumát elszenvedtem a sz*r gyerekkoromban mind szülők, mind testvérek részéröl, és mégsem jutott soha eszembe, hogy ilyen büdösproli modon nekimegyek valakinek meg Facebookon(!!!!!!) írosgatok a családomról bármit. A kisebbségiek csinálnak ilyet.

Egyszerüen nen tartom a kapcsolatot az egész családdal és kész. Elmennék mellettük az utcan, mint egy idegen mellett, de nekimenni valakinek, fú, ez ilyen komoly pszichés problémát jelez.

Szégyellnék ilyennel együtt lenni.

dec. 29. 07:18
 23/31 anonim ***** válasza:
86%

"Szerintem pszichiáternél a helye ..."

Te, mint az erőszakos, nőverő agresszor apja rokona, aki tudtad, hogy mi zajlik a családjukban, javasoltad annak idején a valahai "kislány" apjának, hogy forduljon pszichiáterhez?

Értesítetted arról annak idején a gyerekjóléti / családvédelmi szolgálatot, hogy a kedves rokonod gyerekei és felesége - feltételezem, hogy hosszú éveken keresztül - érzelmi és fizikai bántalmazásnak vannak kitéve?

Egy szóval sem mondom hogy rendben van konfliktusokat verekedéssel "megoldani", de egyrészt egy szót sem nem írtál arról, hogy mi vezetett ahhoz most Karácsonykor, hogy idáig eszkalálódjon a helyzet a családon belül, másrészt ha magadba nézel, nem érzed álszent viselkedésnek a részedről, hogy egy fiatal nőt elítélsz azért, mert - fogalmam sincs, milyen előzmények után, milyen érzelmi, lelki állapotban - kezet emelt felnőtt nő létére felnőttekre, miközben gyerekként az volt előtte a példa, a "családmodell" és párkapcsolati minta, hogy a kedves férfi rokonod rendszeresen veri az anyját?

Ennek a nőnek nagy valószínúséggel nem pszichiáterre lenne szüksége, hanem hosszú évek kemény terápiás munkájára egy jó pszichológussal, hogy fel tudja dolgozni a gyerekkori traumáit, amit a rokonodnak "köszönhet", aki gyerekként megnyomorította lelkileg.

dec. 29. 07:39
 24/31 anonim ***** válasza:
68%

Alapból rólad lenne meg a véleményem, hogy egy 24 éves embert kislánynak hívsz.

Ritka szellemi fogyatékos lehetsz

Nem csoda, hogy letiltott

dec. 29. 09:08
 25/31 anonim ***** válasza:
40%

A lényeg, habár együttérzek a lánnyal, azért éreztetni kell vele hogy ez a viselkedés nem elfogadható semmilyen okból és szinten, a lökdösődés, verekedés. Valóban határt kell szabni mert ha nem, eszkalálódik az egész, azaz súlyosbodik, eldurvul jobban mert úgy érzi hogy joga van kiborulni hiszen senki nem szab határt.

24 évesen azért ciki így viselkedni.

Sajnos azt tapasztaltam hogy a szerető és megértő hozzáállás ilyen esetekben fokozza az agressziót.

Ezért kell éreztetni hogy ez nem elfogadható! Határt szabni

dec. 29. 10:02
 26/31 anonim ***** válasza:
63%
És emiatt a 22 essel értek egyet! Habár lepontozták, de teljesen igaza van! 25 ös voltam
dec. 29. 10:03
 27/31 anonim ***** válasza:
95%

Azert mert fizikailag nem bantottak meg trauma neki h az anyjat vertek. De a mentalis es lelki tramua sokkal melyebb mint egy fizikai bantas.

50 vagyok de 7eves voltam mikor elvaltak a szuleim. Maig emlekszem ahogy az apam verte az anyamat en meg huztam el a hugaimat. Ok nem emlekeznek ezekre en tisztan es elesen. Ha nem szakadt volna meg a kapcsolat (aztan nem sokara meghalt) valszeg en is utalnam az apam.

dec. 29. 10:15
 28/31 anonim ***** válasza:
16%

"Megérdemelte az anyuka a pofonokat."

Megérdemelte volna inkább ez a kis qurva. Teljesen mindegy, mit élt át gyerekkorában, akkor sincs semmi joga nekimenni bárkinek is. Megérdemelte, hogy karácsonykor kib.szták a hidegbe! :)

dec. 29. 11:03
 29/31 anonim ***** válasza:
80%

"A kislány". Hülyét kapok a hozzád hasonló, nagyképű boomer pitsáktól, akik szerint egy 24-25 éves NŐ az kislány.

És állandóan a lenéző hangnemmel ejtve, ugyebár.

Inkább magadon dolgozz, és hagyd békén azt a nőt. Semmi közöd hozzá, és őszintén, tök megértem, hogy a csajnak a f.a kivan az egész bagázzsal.

tegnapelőtt 08:24
 30/31 anonim ***** válasza:
82%

18-as, mit tett volna? Azt, mint az én családom - szrt az egészbe, a gyereknek nem lehet rossz szava, tűrjön, nyeljen, akkor is, hogy belül már rég halott a bántalmazástól.

Engem "csak" szóban bántalmaztak, legszívesebben addig ütném az anyámat, míg nem szégyellem, mert megérdemelné. Tönkreverte az életemet - a családban mindenki, de még apám is bólogatott neki.

Hagyjuk már, hogy ezt fel kell dolgozni, mert illene túllépni rajta. Min? Több, mint húszévnyi abúzuson? Hogy dolgozzam fel? :D Majd hogyha végre meghal anyám, esetleg könnyebb lesz.

tegnapelőtt 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!