Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményed az olyan...

Mi a véleményed az olyan szülőről,aki csak akkor rendes veled,ha minden happy körülötted?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem anyámon,ha minden ok körülöttem,akkor smuzól,nyalizik, kenyérre lehet kenni,de ha problémám van az életben, akkor érdekes módon mindig eltávolodik sumák módon,elkezd játszmázni stb.Nem nagyon szoktam segítséget kérni egyébként, nekem elég ha néha meghallgatnak,de ilyenkor is azt érzem,hogy nem kapok lelki támogatást.Lehet én vagyok rosszul összerakva,de egy szülőnek ugyan úgy kötelessége meghallgatni a gyermekét,ha az 40-50- vagy akár 60 éves.
aug. 3. 21:19
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Ez tipikusan olyan, hogy "Ha jó jegyet hoz, kedves vagyok vele, ha rosszat, utálom a kölyköt". Sosem értettem ezt a felfogást. Sztem anyukád gyerekkora is hasonló volt. Hogyha jó gyerek volt, minden oké volt,akkor járt neki a jutalom, a kedvesség. Ha pedig nem, akkor csak a rossz. Ezt adja tovább. Egyszerűen nem tudja lereagálni az ilyen szituációkat, rosszul kezeli,hogyha valakinek rossz kedve van. Akkor neki is az lesz.
aug. 3. 21:39
 2/9 Metionin ***** válasza:
85%
Anyám pontosan ilyen. Egyszerűen nem várok el tőle mást, nem bízok benne, nem élem bele magam abba az időszakba, amikor nyalizik. Persze nyalis időszakban ő játssza a sértődöttet, mert távolságot tartok, de már leszarom.
aug. 3. 21:53
 3/9 A kérdező kommentje:

ma 21:53

Engem egy dolog érdekel... miért jó ez nekik?

aug. 3. 22:24
 4/9 Metionin ***** válasza:
94%
Én arra jutottam, hogy egy ilyen strucc attitűd. Anyám mindig olyan volt, hogy ha valami negatív dolog volt velem kapcsolatban, pl. beteg voltam, akkor igyekezett nem tudomást venni róla, úgymond ha nem foglalkozom a problémával, akkor nincs probléma. A siker viszont "jövedelmező" volt szülői fronton, mert azzal lehetett dicsekedni, verni a nyálát más szülő előtt, hogy bezzeg az enyém! A probléma, kudarc, az meg ugye nem ilyen, az ciki. Amíg a dicsfényt hozza a gyerek, addig életem értelme, amikor meg ciki dolog történik, akkor oldja meg, nem az én bajom, nem érdekel.
aug. 3. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

3

Nekem meg egy kérdésem van: miért jó neked, ha olyasvalakivel akarod megbeszélni a gondjaidat, akit nem érdekel? Szakadj le anyuciról, ha őt ennyire nem érdekli az életed, amikor érzelmi bajban vagy, és csak akkor érdeklődő, amikor jól vagy. Ez egyértelműen hamis játék részéről.

Barátokkal sokkal többre megy az ember (sajat tapasztalat, az én anyám sem rendelkezik anyához méltó tulajdonságokkal)

aug. 3. 22:51
 6/9 anonim ***** válasza:
87%

Talán nem is tudja hogyan kellene segíteni. A tipikus generációs családi minta. Ö se kapott ilyen helyzetben segítséget, így azt se tudja ő hogyan adhatna. A megoldás, hogy inkább eltávolodik tőled, mint a leprástól.

De ez még a jobbik eset, inkább ilyen, mint a kéretlen hülye tanácsok.

aug. 4. 08:02
 7/9 anonim ***** válasza:
4%
Anyád biztos unja a szóköz nélküli kamukérdéseid.
aug. 4. 15:18
 8/9 anonim válasza:

Szia!

Ha már nagyobb vagy, szerintem érdemes elkezdeni ezen dolgozni, anyukáddal együtt. Ilyen helyzetekben kell nagyon az önuralom és tudatosság, picit távolodj el attól, hogy ez mennyire bánt és beszélj vele: pl. "Anya, nekem most arra lenne szükségem, hogy meghallgass" vagy "Anya, neked kellemetlen erről beszélni? Miért? stb.

Hosszabb távon, ha anyud eggyüttműködő szerintem érdemes elmenni családterápiára, ahol egy harmadik személy segít irányítani a beszélgetést, rájönni dolgokra.

Sajnos az is megtörténhet, hogy anyukád kitér a kérdéseid elől, vagy egyenesen megmondja, hogy neki ezzel nincs baja/csak láthatóan nem együttműködő. Ekkor kell nagyobb döntéseket meghoznod (tartani akarod-e így is vele a kapcsolatot, megéri-e neked, hogy ő nem segít, nem támogat)

(Ted-Ed) [link]

aug. 8. 21:06
 9/9 A kérdező kommentje:

aug. 8. 21:06

Ez mind halott ügy..szerinted nem mondtam el neki,hogy mire lenne szükségem,vagy hogy ez meg az nem tetszik?Vagy hogy nem beszéljen így,vagy probálja másképpen megfogalmazni?Veszett fejsze nyelés,ez az a szitu,amikor a szülő nem látja be a saját hibáját és mindig ő saját magát állítja be áldozatnak és mindig úgy forgatja,hogy mindig ő jöjjön ki egy balhés szituból.Ergó mindig én vagyok a hibás!Sajnos vannak ilyen szülők!

aug. 15. 18:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!