Mi a véleményed az olyan szülőről,aki csak akkor rendes veled,ha minden happy körülötted?
ma 21:53
Engem egy dolog érdekel... miért jó ez nekik?
3
Nekem meg egy kérdésem van: miért jó neked, ha olyasvalakivel akarod megbeszélni a gondjaidat, akit nem érdekel? Szakadj le anyuciról, ha őt ennyire nem érdekli az életed, amikor érzelmi bajban vagy, és csak akkor érdeklődő, amikor jól vagy. Ez egyértelműen hamis játék részéről.
Barátokkal sokkal többre megy az ember (sajat tapasztalat, az én anyám sem rendelkezik anyához méltó tulajdonságokkal)
Talán nem is tudja hogyan kellene segíteni. A tipikus generációs családi minta. Ö se kapott ilyen helyzetben segítséget, így azt se tudja ő hogyan adhatna. A megoldás, hogy inkább eltávolodik tőled, mint a leprástól.
De ez még a jobbik eset, inkább ilyen, mint a kéretlen hülye tanácsok.
Szia!
Ha már nagyobb vagy, szerintem érdemes elkezdeni ezen dolgozni, anyukáddal együtt. Ilyen helyzetekben kell nagyon az önuralom és tudatosság, picit távolodj el attól, hogy ez mennyire bánt és beszélj vele: pl. "Anya, nekem most arra lenne szükségem, hogy meghallgass" vagy "Anya, neked kellemetlen erről beszélni? Miért? stb.
Hosszabb távon, ha anyud eggyüttműködő szerintem érdemes elmenni családterápiára, ahol egy harmadik személy segít irányítani a beszélgetést, rájönni dolgokra.
Sajnos az is megtörténhet, hogy anyukád kitér a kérdéseid elől, vagy egyenesen megmondja, hogy neki ezzel nincs baja/csak láthatóan nem együttműködő. Ekkor kell nagyobb döntéseket meghoznod (tartani akarod-e így is vele a kapcsolatot, megéri-e neked, hogy ő nem segít, nem támogat)
(Ted-Ed) [link]
aug. 8. 21:06
Ez mind halott ügy..szerinted nem mondtam el neki,hogy mire lenne szükségem,vagy hogy ez meg az nem tetszik?Vagy hogy nem beszéljen így,vagy probálja másképpen megfogalmazni?Veszett fejsze nyelés,ez az a szitu,amikor a szülő nem látja be a saját hibáját és mindig ő saját magát állítja be áldozatnak és mindig úgy forgatja,hogy mindig ő jöjjön ki egy balhés szituból.Ergó mindig én vagyok a hibás!Sajnos vannak ilyen szülők!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!