Joguk van ehhez a szüleimnek?
Figyelt kérdés
2003 ban autó balesetem volt, akkor megállapítottak egy bizonyos fokú maradandóságot a sérülésemből kifolyólag (fej sérülés). Pereskedés útján (a gázoló biztosítója lett perelve) a bíróság életjáradékot állapított meg életem végéig, ami az én nevemre szól.
Ezt az összeget 2006 óta folyósítja a biztosító. 2017 óta meg is kaptam kézbe. Ez tartott mostanáig, ugyanis édesapám vissza tartja, nem adja oda, mert azt gondolja felelőtlen vagyok (nem vele élek). Most édesanyámnál élek 2 hónapja, ugyanis megszűnt az albérletem.
A kérdés az lenne, hogy joguk/lehetőségük lenne e engem kiskorúsítani a régi orvos szakértői iratokra hivatkozva, illetve a saját nevükre íratni az életjáradékomat, vagy felvenni ezt az összeget egy összegben.
Ffi/37
dec. 12. 12:35
21/21 anonim válasza:
19.: Igazad van. Azt kivéve, hogy a felnőtt gyerek nem köteles odaadni belőle a rá eső részét a rezsinek, ételnek. Épp ebből van sok konfliktus, mert sok felnőtt a mamahotelben eltartatja magát ingyen. Erővel meg nem lehet elvenni. Egy szülő ilyenkor csak olyat tehet, hogy ultimátumot ad, vagy fizet a felnőtt gyerek, vagy költözzön el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!