Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák! Mikor tudtátok meg...

Anyukák! Mikor tudtátok meg hogy a fiad/fiatok meleg? Hogyan reagáltatok.

Figyelt kérdés
dec. 7. 15:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

10, ezt most nem értem. Tehát ha a fiad bejelentené hogy meleg, akkor el kell költöznie? Még akkor is ha pld 17 éves?

Diszkéten viselkedés azt jelenti hogy nincs puszi, csók?

Csak mert utóbbit egy illedelmes hetero pár sem csinálja társaságban.

dec. 10. 19:35
 12/40 Meton ***** válasza:
33%
14 éves kortól úgyis tovább tanul, mehet valahova kollégiumba. Ami a diszkrét viselkedést illeti, van az a szint, ami kiveri a biztosítékot a legtöbb embernél. A csók, túl hosszú ölelkezés, például ilyesmi.
dec. 11. 10:36
 13/40 anonim válasza:
100%
Én egy transz férfi vagyok. (MtF) Ma már az információkkal, pszichológusok tömkelegével könnyebb a helyzet, másfelől politikailag, társadalmilag nem lett sokkal könnyebb a régebbi időkhöz képest. A 70-es évek végén születtem, a 80-as években voltam gyerek. Akkor még ez betegségnek számított, de jelentős devianciának. A családom (főleg Apám) vagy, ha a szűk környezet ha ezt megtudta volna kb. mehettem volna világgá csavargónak vagy hajléktalannak. (majdnem így is megtörtént, hogy titokban tartottam, más okok miatt) Az más kérdés, hogy sokáig én sem fogadtam el, harcoltam ellene. Ezek a harcok sokaknak keményebbek, mint a bányában követ törni. (aki volt ilyen szituban az tudja) Ráadásul a legrosszabbat hozta ki belőlem a szituáció: Lázadó, emberkerülő, magába roskadó, megtört ember lettem. (részben) A világ dolgai/változásai sem segítettek abban, hogy jobban érezzem magam. De nem panaszkodom. Azért voltak szép pillanataim is, elszalasztott lehetőségek tömkelege, s az valódihoz csak hasonló beteljesülés.
dec. 12. 05:14
 14/40 Meton ***** válasza:
11%

Szerintem merüljünk bele kicsit jobban, mert van egy gender politika, ami eléggé eltorzítja a dolgokat. Az előzőtől, ha még itt van, megkérdezném, hogyan lett transz férfi. Mert amikor megszületik a gyerek, az fiú lehet, vagy lány, tudtommal más opció nincs.

Olyan nem létezik, hogy valaki meleg. Ezt azért találták ki, hogy az azonos neműek kapcsolatát is elismerjék. Csakhogy ezzel az a gond, hogy nem tudnak szaporodni, nem lesznek utódai. A házasság célja, hogy megteremtsék a család alapjait. Vagyis legyen egy férj, meg egy feleség, akik idővel apává és anyává válnak. Ehhez kell is a házasság. Ehhez képest az egyneműek kapcsolata sehova nem vezet, nem lesz belőle család, ezért szükségtelen, hogy házasodjanak. De a kapcsolatuk szintje is sokkal alacsonyabb, nem lehet egy szinten kezelni.

De mitől lesz valaki meleg? Azért, mert egy bizonyos valakire izgul, aki vele azonos nemű. Nem arról van szó tehát, hogy az összes azonos neműre ráizgulna, csak egy szűk körre. Csakhogy ennek semmi köze a szexhez. Lehet persze köze, de biztosan nem az utódnemzés. Ezért nem lehet egy szinten említeni egy rendes párkapcsolattal.

De mi van akkor, ha nem egy azonos nemű tetszik neki, hanem egy guminő, vagy egy kecske, vagy egy autó? Azt hogy nevezzük, mert ők szerintem nem melegek, de nem is heterók.

Oké, nekem az a véleményem, hogy ha nem is nevezzük ezt betegségnek, de mindenképpen kellene, hogy pszichológus foglalkozzon vele, mert egy rendes pár az férfi és nő, és más variáció nincs. Igen, itt az előző hozzászólót megértem, hogy az ellenkező nem nem hozza lázba, viszont ez pszihológiai probléma, ami valószínűleg gyerekkorban alakult ki.

Mégegy dolog eszembe jutott. A spártaiak közt állítólag sok volt a meleg. Ha megtámadtak egy falut, akkor ők a férfiakat erőszakolták meg? Csak mert ezt kicsit nehéz elhinni.

dec. 13. 08:55
 15/40 anonim válasza:
50%

13#-as vagyok. 14#-esnek válaszolok: Úgy lettem transz férfi, hogy genetikailag a mellékvesém női hormonokat termel, szexuálisan passzív, női-befogadó érzeteim vannak önkielégítéskor és a férfiakra izgulok, fantáziálok. Gyermekkorban alakul ki, genetikailag, szociálisan, mindenhogy... de véleményem szerint ez valójában Isten rendelése. Nagyjából ennyi.

Sajnos eléggé el vannak a dolgok már torzítva társadalmilag, politikailag. A régi indián törzsfőnökök ha transz vagy homoszexuális ember született a közösségbe, segítették, támogatták, mert tudták, hogy ez egy "változó" állapot, azt mondták , hogy "változóban" vannak. Gyakran még férjük is lett a közösségen belül, vagy női munkát végeztek, az is előfordult, hogy mindkét nem tevékenységeiket művelték, a férfiak és a nők is befogadták őket, egyszer vadásztak, máskor az asszonyokkal főztek. Női ruhát viseltek általában egy idő után.

Hogy mi a normális? Valószínű, hogy a kereszténységben van a megoldás, a keresztény vallás és hit és ebben az értékrendszerben. A homoszexualitás egy változó állapot, őket segíteni kellene valahogy, ezen túl tehát férfi és nő szent egysége és a szent Család lenne a megoldás.

Az ókori görögöket és népeket hagyjuk, történtek ott még ennél is kacifántosabb dolgok. A Caligula c. betiltott film erről szól.

dec. 13. 09:28
 16/40 Meton ***** válasza:
11%

Próbálom értelmezni, amit írtál. A hormonális dolgot értem, de ez a mai férfiaknál eléggé jellemző, hogy túl sok bennük a női hormon, de nem ettől lesznek melegek. Fura viselkedés az jellemző, de a legtöbb férfiről elmondható. A szexuális vonzódás lehet, hogy ebből alakul ki, de én nem hiszem. A szexuális vonzódás szerintem egy tanult dolog, amit gyerekként tanul meg mindenki, csak egyeseknél ez a folyamat kicsit félre siklott.

Én úgy gondolom, hogy ez úgy alakulhat ki, mint a fóbia. A kicsi gyerek nem fél a póktól, de a felnőttek reakciójából azt tanulja, hogy a póktól félni kell. Amikor meleg lesz valaki, akkor is az lehet, hogy hibásan szocializálódik. Kapott véletlenül egy női oktatócsomagot. Ami lehet, hogy nem is véletlen, lehet, hogy a lányos viselkedés miatt ezt kaptad.

Én viszont úgy vagyok vele, hogy a fiút, vagy a lányt a neme szerint kell kezelni. Ha a fiú babázik, azért a babát nem kell elvenni, de nem is kell tetézni azzal, hogy csupa női dologra tanítják.

Szerintem nem szabadna senkit beskatulyázni úgy, hogy meleg, mert nincs ilyen. Az emberek sokfélék és amit melegnek mondanak, az simán belefér a sokféleségbe. Az rossz, ha valakit emiatt megkülönböztetnek. Néha az se jó, ha valakit nőnek néznek csak azért, mert biológiailag nő. Nem szabadna különbséget tenni, viszont ettől még a férfinek nő a párja. Két azonos nemű csak jól érzi magát, azzal sincs feltétlenül baj, csak az nem pár. Mármint lehetnek érzelmeik, de két jobbos cipő sem lesz soha pár.

dec. 14. 12:02
 17/40 anonim válasza:
13-as, 15#-ös vagyok: Nem tudom értelmezni amit írtál, ennél szerintem komolyabb tények vannak ebben a dologban. Azon túl, hogy több elfogadás kellene, ebben egyetértek. A szocializáción túl (ami keményen sors is egyben), az agyi, pszicho-szociális funkciókon túl, ez idegi, mentális, szexuális, tudatalatti, érzelmi, vágy-szintű, magnetikus, stb. dolgok tömkelege, együttes állása. Ettől kezdve minden más csak belemagyarázás.
dec. 14. 14:02
 18/40 anonim válasza:
Ismét én, tehát összefoglalom: A kiindulópont, az idegi, agyi, testi, pszichológiai determináltság a meghatározó, a szocializáció már csak kísérő körülmény. Az okok-okozatok láncolatának már csak a végén van, hogy babázik-e a fiú vagy éppen ez hogyan csapódik le a valóságban vagy a társadalomban, hogy milyen értéket tulajdonítanak az emberek a jelenségnek. A kiindulópont a genetikai hajlamok és tények (idegi, pszichológiai, stb.) összessége.
dec. 14. 14:11
 19/40 Meton ***** válasza:
16%

Nagyrészt nem is értem, amit írsz, de szerintem éppen ez a lényeg, hogy olyasmit állítanak, amit az emberek nem értenek. Ezért nem is foglalkoznak vele, mert ezt a tudósok jobban tudják. Csakhogy ez valójában értelmetlen, úgy ahogy van. Genetikáról beszélsz, de a meleg hajlam nem öröklődik, ez nem olyan, mint a rák. Lehet egy kis köze azért az öröklődő genetikához, de sokkal több köze van a táplálkozáshoz. A hormonok ugyanis pont a táplálékon keresztül jutnak a szervezetbe. Csak a saját elméletem, de szerintem a falusiak közt sokkal kevesebb a meleg, mert több természetes táplálékot esznek. De ezek csak hormonok még így is, tehát lehet, hogy a női ruhákat preferálod, de nem biztos, hogy a férfiakra fogsz izgulni. Persze ezt sem bonyolítanám agyon, szerintem ez már csak egy határozott egyirányú folyamat vége. Ha már teljesen nőként élsz, akkor amiatt a férfi lesz az ellenkező nem, mert lélekben már nővé válsz. De biológiailag semmiben sem különbözöl a normális, átlagos embertől.

Persze ezek mind a saját gondolataim és abból indulok ki, hogy egy meleget lehetetlen megkülönböztetni, amíg nem teszi ezt nyilvánvalóvá. Volt meleg ismerősöm és volt olyan is, akinél mindenki biztos volt abban, hogy meleg, miközben családos ember. Ami különbség van, az a fejükben, a gondolataikban van.

dec. 15. 10:24
 20/40 Meton ***** válasza:
0%
Vagy hogy még jobban alátámasszam az elméletem, láttál már meleget, aki ejtőernyőzik mondjuk? Vagy bármi más veszélyes tevékenységet csinál? Szerintem nem nagyon láthatsz, bár ezt nem tudom biztosan, de az ilyen dolgokhoz férfi hormonok kellenek. Ez van a férfiakban, de van a nőkben is, melegekben viszont nem nagyon. Ez azt jelenti, hogy biológiailag az vagy, ami, csak a hormonok befolyásolnak.
dec. 15. 10:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!