Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő kemoterápiás kezelése...

Szülő kemoterápiás kezelése alatt mi várható el és mi nem a gyerektől?

Figyelt kérdés

26 vagyok, tesóm 29, mindketten otthon élünk anyukákkal, szülők elváltak, anyának nincs párja. Hogy miért élünk otthon ennyi idősen, abba nem mennék bele, családi és anyagi issue-k miatt.

Anyának december közepén indul egy kb 4-5 hónapos kemoterápiás kezelese, sajnos kiújult neki a rakja. Korábbi rák még nem volt áttétes, ott elég volt a műtét, de most sajnos úgy néz ki, kell kemoterapia (műtötték is 1 hónapja, állítólag tumormentes jelenleg, de gondolom a kemoterapia a protokoll része).

Viszont mielőtt ez az egész herce-hurca kiderült volna, nekem már februárra le lett szervezve egy külföldi utazásom (repjegy is megvéve), illetve körvonalazódni kezdett egy másik utazás áprilisban, amit évek óta tervezek. Utóbbiról le is tudnék mondani könnyebben, ugyanis az még nincs befizetve.

Viszont nem tudom, olyan furán érzem magam, hogy anya kemoterapiakra jár, én pedig utazgatom és megbántani sem szeretném őt, hogy úgy érezze, ő küzd, én pedig jól érzem magam. Tesóm tudna vele otthon lenni, viszont ő nem tud homeofficeolni, én igen, tehát kvázi én vagyok ebben az egészben rugalmasabb, ha otthon kell lenni anyával. Nem is tudom elképzelni, mi vár ránk..

Igazából most úgy érzem, hogy jövőre, amíg tart a terápia, annyira nem is kellene így több napos programokat szervezni, de közben a barátaim azt mondják, hogy a saját céljaimról se mondjak le, de nem is tudom, hogy így erkölcsileg hol van ebben a határ.

dec. 6. 13:03
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Illetve a pszichológussal kapcsolatos témákra reagálva, évek óta, kb 10 éve mondom anyának, hogy menjen el. 2017-ben volt egy olyan mélypontja, ahol allitasa szerint az öngyilkosságon is gondolkodott. Mostanában, amikor tényleg nagyon rossz a hangulata, akkor már a pszichiáter és az antidepresszáns szedesenek a javaslatát is szoktam mondani neki, de ő sem ebben, sem a terápiában egyszerűen nem hisz, nem is érdekli, nem is nyitott rá.
dec. 8. 15:52
 32/34 anonim ***** válasza:
31%
Huu kemény 50 ezret? Ez pont elég lenne egy 5nm-es luk bérlésére 4 másik emberrel. Te aztán keményen támogatod a családod:-D
dec. 8. 15:59
 33/34 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, ne magyarázkodj idegeneknek. A saját életedet éld.
dec. 8. 16:06
 34/34 A kérdező kommentje:

32, mennyit kellene fizetnem szerinted? A rezsi és a fix költségeket harmadoljuk itthon hármunk között. Vagy albérleti díjat kellene szerinted szednie anyának? A te anyukád beszedne tőled százezres tételeket azért, hogy ott lakj, ahol felnőttél, már gyerekként?

(Őszintén érdekel, nem provokációból kérdezem)

33, igazad van, nem kellene, csak valahogy a rosszindulatot annyira utálom

dec. 8. 18:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!