Szülő kemoterápiás kezelése alatt mi várható el és mi nem a gyerektől?
26 vagyok, tesóm 29, mindketten otthon élünk anyukákkal, szülők elváltak, anyának nincs párja. Hogy miért élünk otthon ennyi idősen, abba nem mennék bele, családi és anyagi issue-k miatt.
Anyának december közepén indul egy kb 4-5 hónapos kemoterápiás kezelese, sajnos kiújult neki a rakja. Korábbi rák még nem volt áttétes, ott elég volt a műtét, de most sajnos úgy néz ki, kell kemoterapia (műtötték is 1 hónapja, állítólag tumormentes jelenleg, de gondolom a kemoterapia a protokoll része).
Viszont mielőtt ez az egész herce-hurca kiderült volna, nekem már februárra le lett szervezve egy külföldi utazásom (repjegy is megvéve), illetve körvonalazódni kezdett egy másik utazás áprilisban, amit évek óta tervezek. Utóbbiról le is tudnék mondani könnyebben, ugyanis az még nincs befizetve.
Viszont nem tudom, olyan furán érzem magam, hogy anya kemoterapiakra jár, én pedig utazgatom és megbántani sem szeretném őt, hogy úgy érezze, ő küzd, én pedig jól érzem magam. Tesóm tudna vele otthon lenni, viszont ő nem tud homeofficeolni, én igen, tehát kvázi én vagyok ebben az egészben rugalmasabb, ha otthon kell lenni anyával. Nem is tudom elképzelni, mi vár ránk..
Igazából most úgy érzem, hogy jövőre, amíg tart a terápia, annyira nem is kellene így több napos programokat szervezni, de közben a barátaim azt mondják, hogy a saját céljaimról se mondjak le, de nem is tudom, hogy így erkölcsileg hol van ebben a határ.
Nincs az az utazás, amit nem lehet halasztani.
Erről te menj, ha szeretnél.
Szerintem az lenne az egészséges megoldás, ha mennél februárban, a tesód meg kivenne 2 nap szabit. Amúgy meg te maradsz vele (vagy amennyit tud a tesód, hogy ne rád háruljon az egész lelki teher).
És mindenképp beszerveznék magamnak (esetleg tesódnak és anyának is) egy pszichológust. Ha nincs pénz rá akkor az áprilisi utat ha szükséges lemondanám és abból. Segítségre van szükséged, hogy anyukád irreális gondolkodása ellen felvértezd magad. Nem, nem oké hogy hibáztat és semmiféle cserben hagyásról nincs szó. Meg kell tanulnod, hogy hogyan ne hagyd magad érzelmileg manipulálni.
Miért kéne a kemó miatt bárkinek is otthon őriznie?
Ha a kérdező nem utazna el, és simán munkában lenne, akkor is két napig napközben egyedül lenne az anyja.
Túl van ez lihegve rendesen. Ha rosszul lesz az anyja, akkor sem a kérdező fog rajta segíteni, hanem beviszi a mentő.
14, Az tuti, hogy jól jönne egy pszichológus... az egész családnak, valahogy el van cs*szve az egész (nem a mostani helyzetre gondolok, hanem az elmúlt 10 évre).
Most nem lelki zsarol az utazással, de tény, hogy volt már ilyenre példa, hogy zsarolt. Mikor szakított a legutóbbi párjával és hétvégén tesómmal mentünk egy szombati kirándulásra, előtte napokban is mondogatta, hogy jaj, egyedül marad így a szakítás után és nem tudja, hogy a hétvégét hogy vészeli át. És az "csak" egy szakítás volt, nem halálos betegség, mint most.
Szóval nehéz eleve a helyzet, és amiatt még nehezebb, mert ismerem anya reakcióit
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!