Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő kemoterápiás kezelése...

Szülő kemoterápiás kezelése alatt mi várható el és mi nem a gyerektől?

Figyelt kérdés

26 vagyok, tesóm 29, mindketten otthon élünk anyukákkal, szülők elváltak, anyának nincs párja. Hogy miért élünk otthon ennyi idősen, abba nem mennék bele, családi és anyagi issue-k miatt.

Anyának december közepén indul egy kb 4-5 hónapos kemoterápiás kezelese, sajnos kiújult neki a rakja. Korábbi rák még nem volt áttétes, ott elég volt a műtét, de most sajnos úgy néz ki, kell kemoterapia (műtötték is 1 hónapja, állítólag tumormentes jelenleg, de gondolom a kemoterapia a protokoll része).

Viszont mielőtt ez az egész herce-hurca kiderült volna, nekem már februárra le lett szervezve egy külföldi utazásom (repjegy is megvéve), illetve körvonalazódni kezdett egy másik utazás áprilisban, amit évek óta tervezek. Utóbbiról le is tudnék mondani könnyebben, ugyanis az még nincs befizetve.

Viszont nem tudom, olyan furán érzem magam, hogy anya kemoterapiakra jár, én pedig utazgatom és megbántani sem szeretném őt, hogy úgy érezze, ő küzd, én pedig jól érzem magam. Tesóm tudna vele otthon lenni, viszont ő nem tud homeofficeolni, én igen, tehát kvázi én vagyok ebben az egészben rugalmasabb, ha otthon kell lenni anyával. Nem is tudom elképzelni, mi vár ránk..

Igazából most úgy érzem, hogy jövőre, amíg tart a terápia, annyira nem is kellene így több napos programokat szervezni, de közben a barátaim azt mondják, hogy a saját céljaimról se mondjak le, de nem is tudom, hogy így erkölcsileg hol van ebben a határ.

dec. 6. 13:03
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
56%
Senkinek nem lehet az akarata nélkül segíteni! Pont neked van nulla empátiád, ha ezt a 2x2 egyszerűségű banális alapigazságot nem tudod!
dec. 6. 22:35
 22/34 anonim ***** válasza:

Én nem otthon éltem amikor apukám rákos lett. Neki műtét és sugárkezelés volt. A munkahelyemen van home office elmondtam mi a helyzet és engedélyeztek hazamentem segíteni anyukámnak meg apukámnak többször is. A műtétnél 2 hetet voltam. A sugárkezelés elején szintén aztán a sugár közepétöl a sugár vége után kb egy hónapig. Apukám sosem volt beteg egy kezemen meg tudom számolni náthás is hányszor volt. Iszunyúan legyengült a sugár alatt. Elkélt a segitsék mind a fizikai mind a lelki.

Szerencsére felépült, márt 6 éve tünetmentes.

Azért meséltem el, hogy én ezt tettem és most is segítenék ahogy tudnék. De ugye én nem otthon éltem te pedig igen. Szerintem gondold át, mert az sem baj ha elmész az sem ha nem. Te hogy érzed? Akarsz menni? Ha igen beszéld meg anyukáddal elvégre nem hónapokról van szó.

dec. 6. 22:45
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Kemoterápiak között is van különbség, nem tudjuk hogy ő milyet kap. De tesód ki tud venni 2 szabadnapot, hétvégé pedig úgyse dolgozik. Biztos vagyok benne hogy egy munkahely ezt megerti. Ebben a 4 napban segítsen ki.

És nem kell 2 ember felügyelete egy kemóhoz. Ne mond el anyukádnak hogy mész, csak majd előtte. Biztos le akar majd beszélni róla, bűntudatot kelteni benned.

dec. 7. 09:16
 24/34 anonim ***** válasza:
85%

Tizes, ja, mert az úgy működik, hogy a gyerek lemondja az utat, bukja a szállást, a repjegyet. Neked lehet, hogy van felesleges egy-kétszáz-ezred, hogy l, másoegyints rá, so embernek viszont nincs, hogy úgy döntösön, jaj, akkor nem utazok el.

Kérdező, négy napra mész, menj nyugodtan. Nem azon múlik, hidd el.

dec. 7. 10:02
 25/34 anonim ***** válasza:
60%
Huszas, te azt értsd meg, hogy aki nem akar menni, és felnőtt, azt te fixen nem fogod elvinni pszichológushoz :D Ez tény...
dec. 7. 10:03
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

24

Nálam így működött. Nem anyám, hanem anyósom lett beteg. Szombaton délután lett rosszul, én meg vasárnap hajnalban utaztam volna. Ki volt fizetve minden, és nem 4 napos, hanem 3 hetes út lett volna. Nekem fontosabb volt, hiszen a férjem anyja, a csaladtagom. De kinek mi a fontos.

dec. 7. 12:02
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért 4 nap, amiből kettő hétvége, mikor ott a tesód, nem a világvége, az áprilist meg majd meglátod, milyen állapotban lesz anyukád. A kemoterápiák nem egyformák és nem is mindenki ugyanazt kapja, nagyapám 72 évesen autóval járt be, nagymamám 84 évesen meg sokat pihent ugyan, de nem volt magatehetetlen és kifejezetten zavarta, hogy mindenki köré akart szervezni mindent, mert alapszinten el tudta látni magát.
dec. 7. 13:27
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

#26, azért szerintem úgy más, ha előző nap lesz rosszul, még azt se tudni, mennyire súlyos. És a te esetedben nem is anyós hanem a férjed miatt indokolt maradni, őt egy ilyen helyzetben 3 hétre egyedül hagyni nem a legjobb ötlet.

A kérdező esetében viszont egy előre tervezett, feltehetően többé-kevésbé kiszámítható kezelésről van szó, és csak 4 napra megy el, ami alatt nem is lesz egyedül az édesanyja. Nem ugyanaz mint a te helyzeted.

dec. 7. 17:28
 29/34 anonim ***** válasza:
37%

Azért az érdekes, utazgatni van pénzed de a mamahotelben tespedsz, gondolom nem fizetsz az ottlakásért. Az lenne a minimum ha már ingyen élősködsz ott, akkor nem hagyod cserben anyukádat.

Vagy el lehet ám szépen költözni és megpróbálni felnőttként élni, ahogy normálisék.

dec. 8. 12:21
 30/34 A kérdező kommentje:

29, Nem a kérdéshez tartozik, de hazaadok havi 50k-t, ahogy a tesóm is. A kaját és minden mást magamnak veszem, keveset vagyok alapjáraton itthon, a munka és a munkán kívüli dolgok miatt.

Most ha a betegséget leszámítjuk, egyébként normál esetben anya is éli a saját életét, abszolút nincs ilyen hogy ki tart el kit, van hogy én csinálom a házi munka javát, van hogy anya vagy tesóm, kinek van épp több ideje, de alapjaraton ez is fel van osztva. Bár ez nem tartozott a kérdéshez feltétlen.

Most az utóbbi hetekben én is heti 1x mentem ki kb, egyébként itthon voltam anyával és segítettem neki a műtét után, de már szerencsére jobban van, már kimászkál ő is programokra.

Most jovohet után indul az első kör kemoterapia, akkor is biztos többet leszek vele itthon, de azt sem tudom, ezek a mellekhatasok egyből vagy napokkal később jönnek, meddig tartanak stb.

dec. 8. 15:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!