Elvált nagyszülők esetén közös ünnepek?
Sziasztok! A szüleim nagyon csúnya válásnak néznek elébe(apám jóvoltából). Mindenki pikkel rá, én is, de az unokáját imádja. Hamarosan keresztelőt tartunk, és nem tudom meghívjuk-e. Biztosra veszem, hogy leinná magát, majd ócsárolásba kezdene. Nem akarom, hogy tönkre tegye az ünneplést, de bennem van az is, hogy esélyt se adjak neki?
Elvált nagyszülőket két típust ismerek a környezetemben, egyiknél tök jól ki jönnek, az új párokkal is el vannak. A másik fajta, hogy köszönnek egymásnak, aztán levegőnek nézik a másikat.
Ahol csúnya válás volt, később tudtak normálisan viselkedni az unoka kedvéért? Vagy engedjem el, és apámat ne hívjam sehova? (Az ő családja is "megutálta" a viselkedése miatt)
En is csúnya válást láttam, de már rég volt. Aztán elhúzódó problémák voltak és a szüleim közt nem javult a viszony, teljesen megszűnt. A gyerekeimmel viszont tudtak viselkedni, kedélyesen beszélgettek, nem tolták egymást a háttérbe és nagyon szépen kezelték. Apám meghalt, így már nem téma ez nálunk.
Olyan szempontból viszont igen, hogy a másik nagyszülő pár verseng, nem akar egyszerre ünnepelni, de egy keresztelőt nem tartasz kétszer a kedvükért. A problémásnak jelezném, hogy mi a részvétel feltétele és rábíznám, hogy dönt.
Csináld azt, ahogy jónak látod. Mi nem ismerjük apukádat, nem tudjuk, hogy hogyan reagálna, így tanácsot se tudunk adni. Lehet nem olyan paraszt, hogy elrontsa az egészet, még részegen se.
Elmondanám, hogy én mit csinálnék a te helyedben, de nem vagyok a te helyedben. Annyit tudok mondani, hogy mérlegelj magadban. Te szereted apádat? Ő szeret téged és az unokáját?
Csak annyit tanácsolom, hogy úgy dönts, hogy utólag, x év múlva ne bánd meg. Én semmilyen lehetőség mellett nem tudnám nem meghívni apámat, csinálhat bármit.
A válás kizárólag a házaspárra tartozik, de ha valaki nem tud viselkedni, azt nem hívnám meg. Ha képes normális lenni, akkor igen, tök mindegy, hogy válik-e.
Egyébként egy keresztelőn mikor lehet inni? Beviszi apád a szertartásra a laposüveget?
Köszönöm a válaszokat. Biztos nem fogja bírni megállni kötekedés nélkül.
Keresztelő után egy ebédet szeretnénk. Ott már inna(vagy mielőtt a templomba mennénk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!