Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált nagyszülők esetén...

Elvált nagyszülők esetén közös ünnepek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A szüleim nagyon csúnya válásnak néznek elébe(apám jóvoltából). Mindenki pikkel rá, én is, de az unokáját imádja. Hamarosan keresztelőt tartunk, és nem tudom meghívjuk-e. Biztosra veszem, hogy leinná magát, majd ócsárolásba kezdene. Nem akarom, hogy tönkre tegye az ünneplést, de bennem van az is, hogy esélyt se adjak neki?

Elvált nagyszülőket két típust ismerek a környezetemben, egyiknél tök jól ki jönnek, az új párokkal is el vannak. A másik fajta, hogy köszönnek egymásnak, aztán levegőnek nézik a másikat.

Ahol csúnya válás volt, később tudtak normálisan viselkedni az unoka kedvéért? Vagy engedjem el, és apámat ne hívjam sehova? (Az ő családja is "megutálta" a viselkedése miatt)

tegnap 11:01
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Apai nagy szüleim még az én születésem előtt elváltak! 1971-ben váltak el az apai nagy szüleim. Én 1977-es születésű vagyok. Most 47 éves vagyok. És már egyik nagy szüleim sem él. DE amig éltek. Addig minden karácsony másodnapján a nagymamámnál kelletett ebédelni. Az ebéd kb. 3 szem zöldborsó, egy szem főtt burgonya. És egy szelet bejgli. Aztán el lehetet menni haza.
tegnap 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem a válás miatt nem hívnám meg hanem a leinná magát, cirkusz lenne rész miatt. Két felnőtt embernek jó esetben az ilyen helyzeteket tudnia kell kezelni. Plusz viselkednie meg alapvetően tudnia kéne, alkalomhoz illően.
tegnap 11:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a válas miatt nem hívnám meg, hanem amiatt, hogy várhatóan le fogja inni magat. A valas miatt nem büntetném, az ő dolguk, de alkoholista nem jönne tönkretenni a családi ünnepeket.
tegnap 12:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt, hogy alkoholista, már megszoktuk. Már vagy 20 éve iszik. Általában nem csinál balhét, hanem jó kedvűre issza magát. Viszont most biztos, hogy jönne a kva anyázás. Azt tudja, hogy unokához jöhet, de felügyelet nélkül soha nem lehet majd nála.
tegnap 12:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

En is csúnya válást láttam, de már rég volt. Aztán elhúzódó problémák voltak és a szüleim közt nem javult a viszony, teljesen megszűnt. A gyerekeimmel viszont tudtak viselkedni, kedélyesen beszélgettek, nem tolták egymást a háttérbe és nagyon szépen kezelték. Apám meghalt, így már nem téma ez nálunk.

Olyan szempontból viszont igen, hogy a másik nagyszülő pár verseng, nem akar egyszerre ünnepelni, de egy keresztelőt nem tartasz kétszer a kedvükért. A problémásnak jelezném, hogy mi a részvétel feltétele és rábíznám, hogy dönt.

tegnap 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:
67%

Csináld azt, ahogy jónak látod. Mi nem ismerjük apukádat, nem tudjuk, hogy hogyan reagálna, így tanácsot se tudunk adni. Lehet nem olyan paraszt, hogy elrontsa az egészet, még részegen se.

Elmondanám, hogy én mit csinálnék a te helyedben, de nem vagyok a te helyedben. Annyit tudok mondani, hogy mérlegelj magadban. Te szereted apádat? Ő szeret téged és az unokáját?

Csak annyit tanácsolom, hogy úgy dönts, hogy utólag, x év múlva ne bánd meg. Én semmilyen lehetőség mellett nem tudnám nem meghívni apámat, csinálhat bármit.

tegnap 12:41
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

A válás kizárólag a házaspárra tartozik, de ha valaki nem tud viselkedni, azt nem hívnám meg. Ha képes normális lenni, akkor igen, tök mindegy, hogy válik-e.

Egyébként egy keresztelőn mikor lehet inni? Beviszi apád a szertartásra a laposüveget?

tegnap 15:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Biztos nem fogja bírni megállni kötekedés nélkül.

Keresztelő után egy ebédet szeretnénk. Ott már inna(vagy mielőtt a templomba mennénk)

tegnap 16:42
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Akkor ne hívd meg az ebédre, csak a szertartásra.
tegnap 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!