Hol jobb a gyermeknek?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák, azért ebbe a témakörbe írom ki a kérdést, mert elsősorban a ti véleményetekre lennék kíváncsi.

Szerintetek hol jobb lakni a gyermeknek..ugyanis ezen vitázunk párommal és párom családjával.

Páromék falun laknak, párom imádott ott lakni a nagymamája szomszédságában.

Nos a párom szülei szerint elakarom tőlük szakítani az unokát és önző vagyok, hogy vàroson szeretnék lakni.

Kisvárosban gondolkozom. Én városi vagyok egyébként.

Ők abban szocializálódtak, hogy mindenki mindenkit ismer, a szomszédban van a nagyi, a falu programja, hogy átjárnak egymáshoz és megszokták, hogy mindenhez be kell utazni.

Én azonban azt érzem, hogy nekem ez sok lenne, hogy csak a nagyszülői segítség miatt éljek faluban, mert így azt érzem tényleg mindnehez segítség kell, mert pl. míg én a kicsivel otthon vagyok a nagyot mindenhova lehet vinni majd míg ha helyben lennék én is el tudnék nagyon sok mindent intézni, amit csak kell. Pl. gyerekorvos, gyógyszertár, bevásárlás, iskolába járás, szakkör stb.

Jelenleg várandós kismama vagyok és házat keresünk a pàrommal. Van eladó, ami tetszik a faluban, városban is vannak, amik azt mondom jók lennének, csak meg kell nézni.

Párom állandóan a falut mondogatja, nyilván a családja miatt.

Engem csak az aggaszt, hogx párom szülei szerint nekem szörnyen nehéz lesz, ha majd lesz pl. 2. gyerek és nem lesz helyben segítségem.

Én egyébként óvónő vagyok, oda tudom majd magammal vinni őket majd egyszer, ha helyben vagyok akkor meg viszem mindenhova is őket, ahova kell. Engem nagyon zavarna, hogy csak egy kisbolt és egy üres játszótér vár a faluban.

Ebben a faluban nincsenek rendezvények sem, mert ha legalább lenne egy csomó program. :S

nov. 6. 10:17
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
85%
én a városi zöldövezetre szavazok, az a legjobb kompromisszum, de nyilván tök sok múlik azon, hogy mit engedhettek meg magatoknak. csak a nagyszülők miatt nem költöznék sehova. kényelmes, ha helyben vannak, de akkor is helyben vannak, ha a hátatok közepére se kívánjátok őket... és attól, hogy a férjed most nosztalgiával emlékszik vissza a nagymama közelségére, egyáltalán nem biztos, hogy ezt az ő szülei is így látták akkor, és az se biztos, hogy a ti gyereketeknek majd ilyen felhőtlen idilli kapcsolata lesz a te anyósoddal és apósoddal...
nov. 6. 10:28
 2/31 anonim ***** válasza:
89%

Kezdj el többet gyikezni😁Van itt egy csaj, aki így költözött faluba. Rendszeresen ír ki kérdést, mert megőrül ott a gyerekkel. Szerintem a falu keveseknek való, leginkább azoknak, akik már ott születtek. Városiként nem lehet megszokni. Én pesti vagyok, belvárosi. Mindig kisvárosban szerettem volna élni. Egyszer ki is költöztem albérletbe, Pesttől nem messze, szóval hetente többször jártam be Pestre is munka miatt. Még így is nehéz volt. Mert szép volt, jó levegő, de naponta sétáltam a kis erdőben, a városban, mégis alig találkoztam emberrel. És az egy népszerű kisváros! A játszótér egyébként mindig üres volt(akkor még nem volt gyerekem.) Gondolom, mert családi házas övezetben minden gyerek a saját kertjében játszott, volt saját játszóterük. Mint a "kinti kutyák", akiket sose visznek sétálni, mert minek, ott a kert.

Én a leírásodból azt látom, hogy úgyis falu lesz, mert alkalmazkodni fogsz, de nagyon megbánod. Szóval sajnállak is. De azt nem értem, ezt miért terhesen jutott eszetekbe megbeszélni. Értem én, hogy most néztek házat, de azért ez elég kardinális kérdés, hogy kb.hol. Akik ebben nem egyeznek, együtt lenniük se érdemes.

nov. 6. 10:30
 3/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Azért is kérdezem, mert számomra nagyon sértő, hogyha város mellett döntünk az csakis miattam lesz és mivel ott nem lakik senkink, anyósomék szerint ezáltal tönkre teszem a gyerek életét és elveszem tőlük és a gyerektől is az élményt, hogy együtt tölthessenek időt. De kérdezem én, és én miylen élményt tudok szerezni a gyerekemmel az ők falujukban? Mert én értem, hogy ők ismernek mindenkit és szívesen végig tolnák a babakocsit, hogy mindenkivel megtárgyalhassák majd, hogy a férjemre hasonlít, meg anyósra meg apósra.

Tudom ez csak az én eszmémben jelenik meg, de sajnos én így gondolom.

Most gyűlt össze a pénzünk saját házra, eddig is beszélgettünk róla, d eúgy voltunj vele, majd lesz valahogy. Na már most én is bánom, hogy ez a téma így elhúzódott.

nov. 6. 10:43
 4/31 anonim ***** válasza:
90%

Nekem is egyből az a pár nappal ezelőtti kérdés jutott eszembe, amit a 2. írt... Nagyon emlékszem rá, mert akkor is együttéreztem a kérdezővel, mivel tuti, hogy begolyóznék egy faluban 😵‍💫

Ráadásul én laktam egy utcára apósoméktól, és hiába voltunk jóban, kikészített, hogy apósom képes volt bármelyik napszakban megjelenni 🙃

Költözzetek faluközeli kisvárosba, ha a nagyszülők valóban hajlandóak lennének segíteni, akkor legyen hajlandóak ezért menni pár km-t is.

Szerintem egy gyereknek nem tesz jót, ha mindig csak a kertben van a családdal, igenis kell neki a játszizás, foglalkozások "idegen" gyerekekkel. Az én fiam legalábbis elég félénk, két évesen még nem nagyon barátkozik gyerekekkel, de legalább szokja pici korától, hogy mások is vannak rajta kívül, a felnőttekkel pedig már egész jól elbeszélget, mert mindig összefutottunk egy két szomszéddal.

nov. 6. 10:53
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora a táv a falu és a város között?
nov. 6. 10:55
 6/31 anonim ***** válasza:
81%
Ebben nincs helyes válasz, van aki a falut szereti, van aki a várost. Nem szép dolog anyosodtol, hogy csak a saját érdekét nézi, ő szorakoztatva legyen és legyetek a közelében. Nektek kell ebben dönteni hol akartok lakni. Előnye, hátránya mindkettőnek van. Én Budapesten lakok zöldövezetben, nagyon jó és nagyon szeretjük, de bolt 1 km-re van, játszótér ugyanez. A kertet elunta 3 éves korára, úgyhogy ki kell menni a jatszóra. Én nem vezetek, így minden messze van úgy is, hogy a fővárosban lakok. Tesóm lakásba költözött egy társasházba, van mellettük 3 játszótér. Ovi, suli 100 méterre, bolt 50 méterre. A levegő nem olyan tiszta és zajosabb, de van előnye is.
nov. 6. 10:56
 7/31 anonim ***** válasza:
87%

Amennyiben a férjed meggyőzhető, szerintem tarts ki a város mellett, a szüleivel ne foglalkozz. Ahogy elnézem, így se tökéletes a kapcsolat közted, meg a szülei között. Ha oda költöznétek, még rosszabb lenne. Valami közeli város? Úgy hétvégente lehetne unokázni és van rá esély, hogy nem romlana tovább a kapcsolat. Ha egymás szájában lesztek, akkor nem sok.

Az meg ne legyen sértő, hogy csak is miattad lesz. Ha a falu lenne, az meg csakis a férjed miatt, mivel egyszerre nem lehet mindkettő, így egyikőtök akarata érvényesül. A szülők nincsenek benne, mivel semmi közük hozzá mit választotok. Nekik ahhoz van joguk, hogy elfogadják vagy ne.

nov. 6. 10:59
 8/31 anonim ***** válasza:
68%

Mi a falu mellett döntöttünk.

Én születésem őta Székesfehérváron laktam. Szóval elég városi vagyok.

Férjem is 8éve kora óta ott lakott.

Erre vettünk 8 éve egy házat falun.

Nem bántam meg, sőt, életünk legjobb döntése volt.

900 fős kis falu. Nekünk még csak egy nagymama sem volt itt, hogy ezt válasszuk.

Van ovi, suli. Most itt ovisok a gyerekek, a nagy jövőre kezdi a sulit itt. Orvos heti 2x van, de 10km-re a kisvárosban a többi napon is.

Bolt, gyógyszertár, minden van nálunk.

A játszótéren mindig van valaki, mindig beszélgetünk. Sok helyi rendezvény is van, sok barátunk lett így.

Ha a helyi kisbolt nem elég, beülök a kocsiba és kb 8 percre van aldi, lidli, spar. Na a spar mondjuk 10 perc inkább.

120m2 es házunk van, amit az előző tulaj akkor újított fel, amikor megvettük. 2200m2 telek. Imádom.

Van egy kis veteményes, tyúkok. Nem azért, hogy akkora falusiak legyünk, hanem hogy a gyerekek is lássák, részt vegyenek ebbe. Nagy vágyam teljesült, lett egy lovam.

Ezeket pl városban nem igazán tudnánk megtenni.

Ha mégis a városba vágynánk, programozni, akkor kocsival 20perc Fvár. Vonattal 25.

Szóval én azt mondom, nekünk nagyon megérte. De mi tök nyitottak vagyunk erre.

Én már nem tudnék a városban lakni újra. Pedig 24 évet lehúztam ott.

Anyáék nekünk ott laknak amúgy, ott a segítség is.

nov. 6. 11:02
 9/31 babyboom567 ***** válasza:
86%
Ebből sehogy sem fogsz jól kijönni.
nov. 6. 11:10
 10/31 anonim ***** válasza:
76%

Város egyértelműen.

Gondolj arra (ne adj' Isten) a gyereknek fejlesztés kell. Tornák. Vagy beteges. Kórházba kell vinni többször.

Mindig utaznál be faluról?

Mert az én lányom így született meg a problémamentes terhesség után.

Ide rohanjak vele,oda rohanjak...

Szép lett volna,ha még azt is néznem kell, hogy mikorra érek haza...

Sőt. Húgomék megyeszékhely melletti kis faluban laknak. 3 gyerek, a nagyváros kórházában dolgoznak mindketten.

Reggel szerinted hánykor kell azokat a gyerekeket ébreszteni,hogy mind odaérjen az iskolába/óvodába? Kb hajnalban.

Ha több gyereket terveztek,én mindenképpen városba költöznék.

nov. 6. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!