Hol jobb a gyermeknek?
Kedves anyukák, azért ebbe a témakörbe írom ki a kérdést, mert elsősorban a ti véleményetekre lennék kíváncsi.
Szerintetek hol jobb lakni a gyermeknek..ugyanis ezen vitázunk párommal és párom családjával.
Páromék falun laknak, párom imádott ott lakni a nagymamája szomszédságában.
Nos a párom szülei szerint elakarom tőlük szakítani az unokát és önző vagyok, hogy vàroson szeretnék lakni.
Kisvárosban gondolkozom. Én városi vagyok egyébként.
Ők abban szocializálódtak, hogy mindenki mindenkit ismer, a szomszédban van a nagyi, a falu programja, hogy átjárnak egymáshoz és megszokták, hogy mindenhez be kell utazni.
Én azonban azt érzem, hogy nekem ez sok lenne, hogy csak a nagyszülői segítség miatt éljek faluban, mert így azt érzem tényleg mindnehez segítség kell, mert pl. míg én a kicsivel otthon vagyok a nagyot mindenhova lehet vinni majd míg ha helyben lennék én is el tudnék nagyon sok mindent intézni, amit csak kell. Pl. gyerekorvos, gyógyszertár, bevásárlás, iskolába járás, szakkör stb.
Jelenleg várandós kismama vagyok és házat keresünk a pàrommal. Van eladó, ami tetszik a faluban, városban is vannak, amik azt mondom jók lennének, csak meg kell nézni.
Párom állandóan a falut mondogatja, nyilván a családja miatt.
Engem csak az aggaszt, hogx párom szülei szerint nekem szörnyen nehéz lesz, ha majd lesz pl. 2. gyerek és nem lesz helyben segítségem.
Én egyébként óvónő vagyok, oda tudom majd magammal vinni őket majd egyszer, ha helyben vagyok akkor meg viszem mindenhova is őket, ahova kell. Engem nagyon zavarna, hogy csak egy kisbolt és egy üres játszótér vár a faluban.
Ebben a faluban nincsenek rendezvények sem, mert ha legalább lenne egy csomó program. :S
Azért nem mindegy, mik a reszletek. Kis 300 fős zsákfalu távol minden varostól? Vagy ez egy város melletti község? Milyen távol lennének anyosék, ha a városba mentek?
Én abban igazat adok anyósnak két kisgyerekes anyukaként, hogy elkéozelni se tudod, milyen nehéz két gyerekkel helybeni segítség nélkül. Tudom, hogy ezt most hiába írom le, úgyse fogod elhinni, én se hittem volna el, tipikusan olyan dolog, amire út közben jön rá az ember. Hogy milyen kva nehéz az, hogy 0-24ben velük vagy és addig nincs, aki vigyázzon az egyikre, mig a másikkal elszaladnál mondjuk az orvoshoz vagy kimennél a kertbe ültetni vagy bármi. Hogy soha semmit nem tudtok nyugiban megcsinalni ketten a ferjeddel, mert a gyerekek folyamatosan nyúznak (nem olyan az, mint az oviban a gyerekek).
Mi 17 km-re lakunk anyósoméktól, ez az a táv, ami már túl nagy ahhoz, hogy csak úgy random megkérjük öket, ha segítseg kell. Akárcsak annyi, hogy haza kene hozni a Julit az oviból, mert hívtak, hogy beteg. Vagy hogy kijött a migrenem, rosszul vagyok, atmehetne 2 orára a gyerek, mig összeszedem magam? Vagy elmennénk bevasárolni, addig eaetleg figyelnétek ra, hogy ne hisztizzenek mindketten a boltban velünk?
Ugye azért elvinni őket 15 kmre meg onnan elmenni a belvárosba (ök a megyeszékhwly külvárosában élnek, mi egy a megyeszékhely melletti kis településen), utana vissza ertük, aztán haza, ez 50-60 km csak egy sima nagybevásárlás miatt. Erted. Sok pénz, sok idő. Meg amúgy is jól esne néha csak ugy a gyerekeket letenni valahova 2 órára ea otthon haladni a házimunkaval.
Amúgy itt nálunk sincs kb. semmi, boltok, játszotér, orvos, viszont be lehet menni a városba, bent vagyok 20 perc alatt busszal, kocsival gyorsabb, ott bőven van mit csinálni. Most ha te beköltözöl a város kertvárosi övezetébe, ott sr lesz több dolog, akkor is be kell menni a varosbay ha valamit akarsz.
"Sőt. Húgomék megyeszékhely melletti kis faluban laknak. 3 gyerek, a nagyváros kórházában dolgoznak mindketten.
Reggel szerinted hánykor kell azokat a gyerekeket ébreszteni,hogy mind odaérjen az iskolába/óvodába? Kb hajnalban."
Én debreceni vagyok. Nagyváros. Itt ha a város kertvárosi övezetében laksz, akkor is ugyanúgy hajnalban kell kelni,hogy mindenki odaérjen mindenhova, olyan dugó meg forgalom van. Hogy 45 perc eljutni a belvárosig reggel. Mas a város melletti faluból hamarabb beeér.....
Itt nem is annyira a konkrét kerdés a probléma, hanem ami mögötte van
A ferjed az anyjáékkal akar maradni, mert neki úgy egyszerűbb, ő úgyis lelép dolgozni, az anyja meg boldog lesz. Ez egy nagyon kellemetlen felállás, mert egyedül maradtál velük szemben úgy, hogy amit ők akarnak, annak az összes hátránya rád zúdulna egyedül, nekik csak az előnyök jutnának. Ezért nem szabad most hagyni magad. Es sajnos ez pont lehet válóok is akár.
14-es, hát én szívesen kölcsönadom az anyámat, hogy élj vele vagy a közelében, szerintem egy héten elül sírva könyörögnél,hogy vegyem vissza.Megállás/levegővétel nélkül beszél, még akár éjjel is(pl ha nagy ritkán nála alszunk,és kimegyek pisilni éjjel, már rohan kifelé, hogy jaj mi baj van, miért járkálok,mondom, csönd már,pisilek,és simán éjjel kettőkor vagy bármikor belekezd az idióta litániába,hogy ez baj, ezt ki kell vizsgáltatni blablabla).Mindig csak a bajt keresi sőt csinálja mindenben, mindig mindenbe bele akar szólni,intézni akar.Volt ,hogy majdnem feljelentett a gyámügyön, hogy sovány a gyerek, mert nem főzök neki 5 féle ételt naponta.Őszintén ha pisztollyal fenyegetnének, hogy bármilyen segítséget fogadjak el tőle,inkább mondanám, hogy öljenek meg, de semmit sem segíthet.Sok éve egyszer(és utoljára) megengedtem, hogy elmosogasson nálunk, hónapokig hallgattam a rinyát, és a letolást, hogy neki kell nálam mosogatni, mert egy semmirekellő vagyok,és hogy egy szégyen háziasszony meg anya lett belőlem.Ha beledöglök sem fogadnék el tőle semmi segítséget.
Szóval nem csak tündérnagymamák léteznek, hanem gonosz boszorkányok is, akik mellé vétek költözni.
Mi 15 km-re költöztünk megyeszékhelyről és így is megbántam. Iskolás gyermekeim egyike még tornára se tud itt járni, nincs itt semmi, megyeszékhelyre vissza kell járni milyen ilyenért. Egy nyomorult Aldi vagy Penny, semmi nincs, csak Coop meg Coop.
15 km elvileg nem sok, de mikor a legnagyobb dugóban kellene ezt megtenni, háromnegyed óra csak az odaút. Nagy élmény..
14-es, a város nem egyenlő a pörgéssel, állandó programozással, és a falu sem egyenlő a szivárványt hányó pónikkal, akik hátán csicseregnek a madarak... kicsit kevésbé kéne fekete-fehéren gondolkozni!
Városban laktunk tavalyig. Gyűlöltem. Pedig ott nőttem fel.
Kertvarosi "elit rész"...
Ennek ellenére van egy coop a környéken és ennyi.
Ha pl lidlibe akarok menni, kocsival is 15perc. Aldi, peny, tesco 20, auchan 30...
Busszal egy örökkévalóság eljutni a-ból b-be. Kocsival mégtöbb.
Orvos van, de Időponttal is fél óra mire bejutunk, annyian tartoznak hozzá.
Reggel 6kor keltünk, 7re vittem a gyerekeket oviba a városba, fél8ra beértem dolgozni. Ha nem vokt dugó.
Most vidéken 6:50kor kelek, 7re viszem őket a helyi oviba, fél8ra beérek a városba dolgozni.
Itt sosem vártam 10percnél többet a dokinál.
10km a kisváros, ott minden is van.
Zúg a traktor meg szól a fűnyíró? Sokkal jobb a városban a buszokat hallgatni éjjelig, a kocsikról, mentőkről, szirénákról stb nem is beszélve.... A levegő tisztaságát pedig meg se említem.
A gyerekek járnak különórakra, könnyebben megoldom mint míg a városba laktunk.
Lehet itt szidni mind a 2 oldalt. Mindenki úgyis azt írja, amiben ő él. Ami pedig nem feltetlen a jó variáció.
Amúgy anyós segítsége nagy kincs, hidd el. Főleg 2 kisgyereknél. Utalom anyósom, de akkor összetettem a 2 kezem, mikor meglett a kisebbik gyerek és jött segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!