Hány éves kortól hagyod otthon a gyereked egyedül pár órára és hány éves korától megy el egyedül iskolába, nagyszülőkhöz, stb?
Van erre törvény?
Régen volt ismerősöm aki 7 évesen egyedül hazament az iskolából mert az anyukája egyedül nevelte és dolgozott, nem tudott elmenni érte és otthon maradni vele iskola után.
Én is egyedül jártam haza első osztályban 1-2 hét után, csak nálunk mindig volt valaki otthon mikor hazaértem.
Tesóm gyereke most lesz elsős de nem hagyják egyedül otthon soha. Most nyáron is a szüleimnél volt mert az ovodából elballagott és az iskola csak most kezdődik.
Általában hány évesen lehet őket otthon hagyni pár órára amig elmész vásárolni vagy amíg haza nem érsz a munkából?
Általános iskolákban megkérdezik a szülőket a tanárok hogy hazaengedhetik e a gyereket egyedül vagy sem?
Tesóm ovodában már nagycsoportos korában egyedül hazagyalogolt, de ez a 90 es évek végén volt. Beszéltem nemrég egy ovodai dolgozóval aki mondta hogy nem engedhetnek el senkit egyedül, valakinek el kell jönni a gyerekért.
Oviból nem engedhetnek el senkit egyedül. A lányom szintén most kezdi a sulit. Idèn nyáron volt 2-3 alkalom, amikor egyedül maradt otthon. A leghosszabb talán háromnegyed óra volt. Van egy okos órája, azon tud hívni.
A mikortól járhat egyedül suliba az nagyban helyfüggő. Mi egy német kisvárosban lakunk, itt jellemző, hogy az első-másodikos gyerekek szülő nélkül (többen együtt) mennek. Meglátjuk nálunk ez mikor jön el.
10 éves a lányom, pár órára nem hagytam otthon még, max fél órát volt otthon egyedül.
Egyedül közlekedik a faluban már, elmegy boltba, vagy a baratnojehez
Hétfőtől egyedül fog buszozni az iskolába.(Eddig a falusi suliba járt, az utolsó - negyedik- évben simán hazajött egyedül)a városba most engedem egyedül először.
Nálunk írásos engedéllyel engedik el őket iskolából, a lányom tavaly, 4-től ment és járt haza egyedül, mivel a kisebbel még mentem aki most volt 2-os, de az utolsó hónapokban ő is egyedül jött-ment. Az iskola tőlünk 170m, viszont a legforgalmasabb kereszteződésnél van és hát, még felnőttnek is nagyon kell figyelni. Egyedül csak most maradt a nagy néha otthon 1-1,5 órára, amíg a kicsit elvittem edzésre (gyalog szintén kb 5p), a kicsi meg max a szemben lévő gyors bolt erejéig volt egyedül. Több időre még nem hagyom itthon őket.
Oviból tényleg nem mehet el senki egyedül
Az egy más világ volt. Annó én is egyedül jártam haza elsőtől, és egyedül is mentem, DE alig volt forgalom és csak egy belső szervizúton kellett átmennem, plusz 99 %-ban együtt mentünk a baratnőimmel.
Lányom most lesz harmadikos és fel se merült, hogy egyedül menjen. Itt nálunk (megyeszékhely) az a szokás, hogy alsóst alapból nem engednek haza, csak külön-külön kérésre. Jellemzően 5. osztálytól járnak egyedül.
Otthon 15-30 percet szokott egyedül lenni, nem többet. Nincs mobilja.
En elsotol kezdve egyedul jartam haza , neha a tesommal de inkabb egyedul. Elegge feltem is , raadasul buszozni kellett es utana sokat gyalogolni. Anyam nem tudta sajnos mashogy megoldani. Na hat en nem engedem a lanyomnak hogy egyedul menjen iskolaba meg haza se johet. Most lesz 4.es nagyon feltem ot. Magambol kiindulva. 🙂
Foleg a mai vilagban, bar az sem volt olyan reg amikor en voltam elsos 2004-ben is voltak mar csunya utcai sztorik. Ezert feltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!