Szülő kemoterápiás kezelése alatt mi várható el és mi nem a gyerektől?
26 vagyok, tesóm 29, mindketten otthon élünk anyukákkal, szülők elváltak, anyának nincs párja. Hogy miért élünk otthon ennyi idősen, abba nem mennék bele, családi és anyagi issue-k miatt.
Anyának december közepén indul egy kb 4-5 hónapos kemoterápiás kezelese, sajnos kiújult neki a rakja. Korábbi rák még nem volt áttétes, ott elég volt a műtét, de most sajnos úgy néz ki, kell kemoterapia (műtötték is 1 hónapja, állítólag tumormentes jelenleg, de gondolom a kemoterapia a protokoll része).
Viszont mielőtt ez az egész herce-hurca kiderült volna, nekem már februárra le lett szervezve egy külföldi utazásom (repjegy is megvéve), illetve körvonalazódni kezdett egy másik utazás áprilisban, amit évek óta tervezek. Utóbbiról le is tudnék mondani könnyebben, ugyanis az még nincs befizetve.
Viszont nem tudom, olyan furán érzem magam, hogy anya kemoterapiakra jár, én pedig utazgatom és megbántani sem szeretném őt, hogy úgy érezze, ő küzd, én pedig jól érzem magam. Tesóm tudna vele otthon lenni, viszont ő nem tud homeofficeolni, én igen, tehát kvázi én vagyok ebben az egészben rugalmasabb, ha otthon kell lenni anyával. Nem is tudom elképzelni, mi vár ránk..
Igazából most úgy érzem, hogy jövőre, amíg tart a terápia, annyira nem is kellene így több napos programokat szervezni, de közben a barátaim azt mondják, hogy a saját céljaimról se mondjak le, de nem is tudom, hogy így erkölcsileg hol van ebben a határ.
Szia:)
Ez egy nagyon nehéz helyzet valóban
Szerintem anyukád nem feltétlenül érezné jól magát,ha miatta lemondanád a már befizetett utazást, nyilván ő is azt szeretné,hogy boldog legyél a körülményektől függetlenül
Amikor tudsz akkor nyilván legyél vele, segíts neki,lesznek nehezebb pillanatok,akkor ne hagyjátok magára,de semmiképpen se mondj le a barátokkal közös programokról,mert az hosszú távon nem lesz jó neked sem
A tesóddal próbáljátok összeegyeztetni a dolgokat mindenképp vagy esetleg ha egyikőtök sem tud ott lenni vele akkor próbáljátok valamelyik barátnőjével összebeszélni,mert biztos anyukádnak is fontos, hogy a barátaival is tudjon lenni
Kitartást ehhez az időszakhoz!
A befizetett út idejére megszervezhetnétek, hogy a testvéreddel és akár egyéb segítséggel oldjátok meg a jelenlétet. Bár az út hossza sem mindegy ilyen esetben.
A másik utat a terápia előrehaladtával látod majd, hogy el kell-e halasztanod. Nem feltétlenül fog anyukátok állandóan feküdni és teljes ellátásra szorulni.
A testvéred milyen messze dolgozik? Ő is be tudja áldozni magát akkor időnként, amikor nem vagy otthon és leosztva már nem lenne olyan nehéz.
A februári szerencsére csak 4 napos lenne, ebből 2 nap hétvége, amikor tesóm is otthon tud lenni vele.
Az áprilisi 1 hetes, de azt el tudom halasztani.
Ez smafu.
Azt gondoltam fél év tanulmányút külföldön.
Menj nyugodtan.
7, Igen, de sajnos anyának vannak mentális problémái is, depressziós elég extrém mód (már ezelőtt kezdődött). Részben ezért sem költöztünk el, mert nem igazán szeretné, hogy egyedül hagyjuk. Emiatt szerintem az utazáshoz js másképp áll, ő ezeket cserben hagyásként szokta megélni sajnos.
Most nincs kapcsolatom, de mikor volt, akkor is állandó konfliktusok voltak, ha olyan időszakok voltak, mikor kevesebbet voltam otthon + az összeköltözésről is le akart beszélni állandóan
"már szeptember óta nem érzem jól magam, mióta kiderült, hogy visszatért a rák... :("
Hát ebből nekem mondjuk nyilvanvalo lenne, hogy lemondom az utat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!