Jogosan bánt a dolog?

Figyelt kérdés
A férjemmel soha nem volt közös karácsonyunk. Családi hagyomány náluk hogy az anyjánál (elvált) vannak a nővérével hármasban karácsonykor, minden egyes évben. Egyszerűen megszakad a szívem hogy egyedül kell töltenem minden egyes évben az ünnepeket. Mikor szóvá tettem, csak megharagudott rám és neki állt feljebb hogy miért fontos nekem ennyire ez, ugyanolyan nap mint a többi. Jogosan van bűntudatom hogy azt kértem hogy menjen 2-3 nappal korábban? Most szóba se áll velem. Az is hozzátartozik a sztorihoz hogy a nővérével eleve csak az anyja kedvéért lenne képes leülni egy asztalhoz, hosszasan bántalmazta (az apja meg biztatta a nővérét ahelyett hogy megvédte volna, az anyja meg becsukta a szemét) ami miatt el is kellett költöznie. Az anyja meg álomvilágban él hogy majd nála összeül a család, másnap meg az apjánál lesznek a "gyerekek", nem véve tudomást az egész helyzetről.

nov. 10. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
75%

35.

Ugye? Mennyire bizarr már?

(Én voltam a pince hasonlatos.)

nov. 10. 12:36
 42/73 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj, de ez nagyon nem normális helyzet. Te is alaposan benne vagy ebben...tudtad az évek alatt hogy mi a szitu náluk, mégis vele maradtál, összeházasodtatok.

Én már amikor összeköltöztem a párommal (és még nem voltunk házasok), már akkor úgy voltunk hogy onnantól Mi egy család vagyunk, attól kezdve a 24-e szenteste a Miénk volt kettesben, és csak az utána következő napokban mentünk a családjainkoz. És nálunk ez teljesen normális volt hogy így alakult.

A párod jobban ludas ebben a dologban hogy ennyire semmibe néz ilyenkor, nem áll melléd...de te is vastagon benne vagy, hogy ezt hagytad így az évek alatt és nem léptél ki.

nov. 10. 12:36
 43/73 anonim ***** válasza:
96%

A férjem már az ismerkedés idején se szaladt haza szenteste az anyjához és az apjához, pedig elvárták volna. Megsértődtek és érveltek, de nem hatott. Aztán a gyerekek születése után úgy gondolták, hogy az egy hónapos babával oda megyünk, mert akkor a fiukkal az unokát is várták ünnepelni, engem megtűrtek volna. Mondtuk, hogy ilyen picivel nem megyünk sehova, én sem voltam jól és hiába kérik, nem fogja a csecsemőt elvinni nélkülem fél napra. Utána is ment az orrhúzás, de nekem volt önálló családom.

Neked nincs. A férjed nem vált le, ezen kéne dolgoznotok. Például jó átmenet lenne, ha 24-én délelőtt ketten átmentek, délután haza és normál családként pihentek, ünnepeltek, bulizni mentek, amihez kedvetek van. Nem normális, hogy magadra hagy.

nov. 10. 12:51
 44/73 anonim ***** válasza:
100%
40, pedig teljesen realisztikus sajnos. Nem egy ilyen nőt ismerek. Magányos, unatkozik, a gyerekein kívül senkije sincs, úgyhogy őket ugraltatja. Pontosan tudja, hogy a fiának rég a saját családjával kéne karácsonyoznia, de élvezi, hogy bele tudja zsarolni ebbe a helyzetbe. És előadja, hogy ez a természetes és aki nem így ünnepel, az nem szereti az anyját.
nov. 10. 12:52
 45/73 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyós szerint az anya és a gyerekek alkotják a családot, akkor ő miért nem takarodik el karácsonykor a saját anyjához? Hiszen szerinte úgy a normális, hogy házastársat,gyereket,unokát hátrahagyva, csak anyucival lehet karácsonyozni.
nov. 10. 12:54
 46/73 anonim ***** válasza:
89%

Hát basszus...Házasok vagytok, de nem is ismered a férjed anyját? Engem pár hónap után már vittek az eddigi párjaim a szüleikhez...Ezek szerint a saját unokáit sem ismeri?

A férjedet meg hagyjuk is...Ahelyett, hogy a feleségével és a gyerekeivel töltené a szentestét, átmegy anyucihoz és a nővéréhez (akit amúgy nem is szeret...).

A párommal kb. fél éve voltunk együtt tavaly karácsonykor, mégis együtt mentünk a szüleimhez. Én elhiszem, hogy szereti az édesanyját, ezzel önmagában nincs semmi baj. De akkor mondjuk áthívjátok őt magatokhoz. Ez az opció fel sem merült?

nov. 10. 12:57
 47/73 anonim ***** válasza:
94%

Férjedéknél komoly gondok vannak. Totál nem normális amit csinálnak.

Nálad annyi a gond, hogy már magadat hibáztatod, hogy szóba merted hozni a témát. Nem vagy hisztis, teljesen normális az igényed, hogy a férjeddel és a gyerekeitekkel szeretnél karácsonyozni. Fura ember a férjed, ha inkább "benyomja a durcit" és a hallgatásával büntet ahelyett hogy beszélgetnétek. Ha mindenre ilyen szarul reagál, akkor a válás a megoldás. Vajon férjed rájön magától valamikor, hogy már ti vagytok a családja?

nov. 10. 12:58
 48/73 anonim ***** válasza:
82%

40.

Teljesen igazad van!

De hidd el, vannak ilyen sötét alakok a valóságban is.

nov. 10. 13:00
 49/73 anonim ***** válasza:
100%

A nővére 6 éve együtt van a pasijaval, a mama nem ismeri mert még friss a dolog.

Mi van????

nov. 10. 13:20
 50/73 anonim ***** válasza:
100%

Az kemény..

Hát én is csak azt tudom kérdezni, hogy hogy a fenébe lett ebből házasság?

És szerintem ez lehet a kisebbik gond a házasságoddal.

nov. 10. 13:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!