Jogosan bánt a dolog?

Figyelt kérdés
A férjemmel soha nem volt közös karácsonyunk. Családi hagyomány náluk hogy az anyjánál (elvált) vannak a nővérével hármasban karácsonykor, minden egyes évben. Egyszerűen megszakad a szívem hogy egyedül kell töltenem minden egyes évben az ünnepeket. Mikor szóvá tettem, csak megharagudott rám és neki állt feljebb hogy miért fontos nekem ennyire ez, ugyanolyan nap mint a többi. Jogosan van bűntudatom hogy azt kértem hogy menjen 2-3 nappal korábban? Most szóba se áll velem. Az is hozzátartozik a sztorihoz hogy a nővérével eleve csak az anyja kedvéért lenne képes leülni egy asztalhoz, hosszasan bántalmazta (az apja meg biztatta a nővérét ahelyett hogy megvédte volna, az anyja meg becsukta a szemét) ami miatt el is kellett költöznie. Az anyja meg álomvilágban él hogy majd nála összeül a család, másnap meg az apjánál lesznek a "gyerekek", nem véve tudomást az egész helyzetről.

nov. 10. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
87%

Ez vagy kamu vagy a kérdezőnek valami értelmi fogyatékossága van.

Épeszű ember nem házasodik össze, és pláne nem vállal gyereket olyan emberrel, aki inkább az anyjával tölti a karácsonyt, mint a házastársával és a gyerekével, és akinek rendben van, hogy az anyja ilyen szinten bunkó a házaatársával, hogy megismerni sem akarja.

Normális ember nem jön összea ilyennel.

nov. 10. 11:54
 32/73 anonim ***** válasza:
86%
Sok nem ép elméjű ember van.
nov. 10. 12:00
 33/73 anonim ***** válasza:
54%
Ez nem ugyanaz a kérdező, aki egyszer itt verte magát, hogy miért kezeli a párja családja családtagnak, mikor még nem is házasok? És őt ezzel megalázzák? Nagyon hasonló a stílus, ugyanaz az értetlenkedő, autizmus jeleit mutató kép.
nov. 10. 12:04
 34/73 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyósom ugyanezt akarta volna. Csakhogy a férjem is és a húga is kerek perec megmondták neki, hogy nekik már saját csaladjuk van, gyerekek és házastárs, velük töltik az ünnepeket. Óriási sértődés lett, de hát ne haragudj, aki azt akarja, hogy a 30+ os gyerekei a saját családjukat otthagyva vele szentestézzenek, az biztosan nem normalis. Az meg, aki ebbe belemegy, szintén nem. Szóval a férjednél is van baj a toronyban, hogy nem óhajt részt venni a pici gyerekei első karácsonyán. Ha meg "ugyanolyan nap, mint a többi", akkor meg pláne minek utazgat, nem mindegy akkor?
nov. 10. 12:15
 35/73 anonim ***** válasza:
100%

Így szoktak kezdődni a horrofilmek.

A "gyerekek" már felnőtt, családos emberek, de szentestekor mindegyik illdelmesen elmegy egyedü laz anyjához, és ot úgy tmik magukba a karácsonyi kaját, mintha még mindig 6 évesek lennének, család és sajá élet nélkül. Másnap elmennek az apához, és ezt a színjátékot megismétlik. Minden áldott évben.

Ez nem normális.

És a gyerekek házastársai és gyerekei pedig nem része a családnak. Az unokálra nem vagyunk kíváncsiak. Ez normális?

Én még nem vagyok házas, de a testvérem az, és amikor még friss volt a kapcsolata, akkor is meg volt hívva a párja is akkor is amikor még csak párkapcsolat volt és nem házasság, mert onnantól, hogy komoly a kapcsolat, ő is a család része.

nov. 10. 12:17
 36/73 A kérdező kommentje:

Sajnos nem kamu és nem én voltam a másik kérdező.

Csak egyszerűen vívódok mert semmi jogom eltiltani az anyjától, mégis eléggé úgy jön le hogy az a bajom, féltékeny vagyok rá vagy nem tudom. Nagyon szoros a kapcsolatuk, amit tiszteletben kell tartanom, csak ne a mi kapcsolatunk rovására menjen. De tudtommal minden normális családban így működik ahogy én is szeretném hogy szenteste a szűk család, előtte vagy utána lévő napok meg a szülőlátogatás.

nov. 10. 12:24
 37/73 A kérdező kommentje:
A nővére is már 6 éve együtt van a pasijával, szóval az se egy olyan dolog hogy nem akarja bemutatni még mert friss dolog. De nekik látszólag nem gond, gondolom ő is a szüleinél van vagy nem tudom.
nov. 10. 12:27
 38/73 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig a kapcsolatotok rovására megy,mert a férjed anyuci szoknyája alatt akar még mindig lenni és nem veled.
nov. 10. 12:27
 39/73 anonim ***** válasza:
100%

Dobd fel a férjednek az ötletet, hogy mi lenne ha nálatok karácsonyoznátok. Mindannyian, anyuka, nővér, nővér párja

Mert szeretnéd őket megismerni, együtt karácsonyozni, elvégre egy család vagytok

Mert szeretnél anyós válláról terhet levenni

Mert született 2 gyerek és de jó lenne,ha a férjed családja találkozna velük

A válaszát, reakcióját jól jegyezd meg.

nov. 10. 12:32
 40/73 anonim ***** válasza:
93%

A kedves Mama az esküvőtökön se volt ott, meg az állítólagos idén született ikreket se nézte még meg? Mert ugye azt állítod, hogy egyszer az utcán összefutottatok, máskor nem találkoztatok.

Ne haragudj, kérdező, de amit te itt leírsz, az nem lehet igaz. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan alakítgatod a sztorit, tipikus flexi-történet, abból is a kamu-gyanús. Mondjuk arra tökéletes, hogy hozzászólásokat generáljon ezen a ködös, szürke vasárnapon.

nov. 10. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!