Jogosan bánt a dolog?

Figyelt kérdés
A férjemmel soha nem volt közös karácsonyunk. Családi hagyomány náluk hogy az anyjánál (elvált) vannak a nővérével hármasban karácsonykor, minden egyes évben. Egyszerűen megszakad a szívem hogy egyedül kell töltenem minden egyes évben az ünnepeket. Mikor szóvá tettem, csak megharagudott rám és neki állt feljebb hogy miért fontos nekem ennyire ez, ugyanolyan nap mint a többi. Jogosan van bűntudatom hogy azt kértem hogy menjen 2-3 nappal korábban? Most szóba se áll velem. Az is hozzátartozik a sztorihoz hogy a nővérével eleve csak az anyja kedvéért lenne képes leülni egy asztalhoz, hosszasan bántalmazta (az apja meg biztatta a nővérét ahelyett hogy megvédte volna, az anyja meg becsukta a szemét) ami miatt el is kellett költöznie. Az anyja meg álomvilágban él hogy majd nála összeül a család, másnap meg az apjánál lesznek a "gyerekek", nem véve tudomást az egész helyzetről.

nov. 10. 10:22
A kérdező szavazást indított:
Jogosan érzed ezt, menjen máskor
Jogosan érzed de emiatt ne rúgják fel a hagyományt
Jogos, menjen máskor és csak ha nincs ott a testvére
Nem jogos, nem halsz bele a magányba
62 szavazat
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
57%

Nem bánt jogosan.

Tudtad, hogy ez van náluk és mégis összeházasodtál vele. Te valasztottad ezt.

El nen jutottam volna egy ilyen pasival házasságig, mert nekem ez nem fér bele.

nov. 10. 10:31
 2/73 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Kibírom azt az egy hétvégét egyedül. Csak megszakad a szívem mikor látom mindenhol (FB posztok, reklámok, filmek) hogy mindenki a családjával tölti a szentestét, én meg egyedül sírdogálok. Túl hisztis vagyok szerintem. Igazából csak egy külső szemlélő megerősítése kellett csak.
nov. 10. 10:37
 3/73 anonim ***** válasza:
45%

Nem értem, mi a bajod. Tudtad, hogy ez a menetrend, és mégis hozzá mentél.

Na, lehet szépen elválni - én eljegyzésig sem jutottam volna el ilyen "férfivel" :D

nov. 10. 10:37
 4/73 anonim ***** válasza:
91%

Mondd kérdező, őszintén, mit eszel egy gyerekszerepben maradt hisztis kisfiún, aki képtelen leválni az anyja melléről?

Mit tud? :D

nov. 10. 10:39
 5/73 A kérdező kommentje:
Igazából azt hittem hogy változni fog a dolog, nyilván az ismerkedő fázisban érthető volt hogy a rokonaival akar lenni és nem az új csajával, de ahogy teltek az évek azt hittem nem "a családja és a csaja" lesz hanem "a családja és a szülei". A gyerekek is ahogy nagyobbak lesznek, egyre nehezebb lesz elmagyarázni hogy apa miért utazik el.
nov. 10. 10:40
 6/73 anonim ***** válasza:
96%
Miért nem mentek mindannyian?
nov. 10. 10:44
 7/73 A kérdező kommentje:
Azért megértem őt is hogy nagyon hiányzik az anyja neki, már vagy 2,5 hónapja nem látta (és már kétségbe van esve hogy soha többé nem fogja látni a fiát, bele akar halni a hiányába) szóval nem akarom eltiltani tőle, nincs is jogom hozzá. De akkor is bánt és beleőrülök a bűntudatba és hogy emiatt hozzám se szól most.
nov. 10. 10:45
 8/73 anonim ***** válasza:
93%

Miért nem mentek ti is vele? Te , meg a gyerekeid ki vagytok onnan tiltva, vagy mi?

Egyébként teljesen jogos az igényed, csak nem értem, hogy a bánatba tudtatok eljutni a házasságig, meg a gyerekekig így. ENgem egyszer hagyott volna az üres lakásban karácsonykor, maradhatott volna ott, ahol van, mert én többet nem kértem volna belőle.

Te nem a felesége vagy, hanem egy lábtörlő. Ha eddig megfelelt, akkor várd ki szépen a sorodat, előbb-utóbb csak meghal az anyja, és akkor majd talán otthon marad.

nov. 10. 10:45
 9/73 anonim ***** válasza:
73%
Nem az a probléma, hogy neked ez fák, hanem az, hogy tudtad, hogy rz van, mégis összeházasodtal vele.
nov. 10. 10:49
 10/73 anonim ***** válasza:
87%

Miért kellett ebbe a pszichopata családba beházasodnod?

Hiába van igazad, te hozzámentél egy elmebeteghez.

nov. 10. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!