Jogosan bánt a dolog?

Figyelt kérdés
A férjemmel soha nem volt közös karácsonyunk. Családi hagyomány náluk hogy az anyjánál (elvált) vannak a nővérével hármasban karácsonykor, minden egyes évben. Egyszerűen megszakad a szívem hogy egyedül kell töltenem minden egyes évben az ünnepeket. Mikor szóvá tettem, csak megharagudott rám és neki állt feljebb hogy miért fontos nekem ennyire ez, ugyanolyan nap mint a többi. Jogosan van bűntudatom hogy azt kértem hogy menjen 2-3 nappal korábban? Most szóba se áll velem. Az is hozzátartozik a sztorihoz hogy a nővérével eleve csak az anyja kedvéért lenne képes leülni egy asztalhoz, hosszasan bántalmazta (az apja meg biztatta a nővérét ahelyett hogy megvédte volna, az anyja meg becsukta a szemét) ami miatt el is kellett költöznie. Az anyja meg álomvilágban él hogy majd nála összeül a család, másnap meg az apjánál lesznek a "gyerekek", nem véve tudomást az egész helyzetről.

nov. 10. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
100%

De te a férjeddel már egy új család vagytok, mostmár ti ketten alkotjátok a legszorosabb köteléket. Szóval a tiétek a Szenteste. A többi napon meg lehet jönni-menni a rokonokhoz/családtagokhoz. Ez ilyen. Változnak a dolgok. És ezt az anyósodnak is be kellene látnia, el kellene fogadnia.

Megkérdezhetem, hány évesek vagytok?

nov. 10. 11:31
 22/73 A kérdező kommentje:

Csak nem szivesen megyek oda ahova nem hívnak, nem látnak szivesen.

Illetve ha az anyósnak nem is, a férjemnek eszébe juthatott volna hogy visz, de ha ő se akarja hogy menjek, mit erőltessem magam rá?

nov. 10. 11:32
 23/73 anonim ***** válasza:
94%

Ez vagy kamu, vagy pocsékul fogalmazol, vagy én nem értem.

Nyitóban, #2-ben , egyedül töltöd, míg #5-ben meg a gyerekeiteknek magyarázod a helyzetet.

#5-ben férjed elutazik, #11-ben [anyóssal] összefuttok az utcán.

nov. 10. 11:35
 24/73 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván az anyjának a szűk család a gyerekei és a párja, a gyerekei párjai idegenek számára."

Na ez a probléma. Ha egy pár hónapos kapcsolatról van szó, egy dolog, de férj és feleség vagytok, nem lehettek idegenek az anyjával. 2 éves távkapcsolatban vagyok egy némettel, ebből fél évet éltünk együtt, de többször találkoztam a párom anyjával, nagyon jóban vagyunk, pár naponta írogatunk egymásnak pár szót. El nem tudnám képzelni, hogy hozzámegyek egy olyan emberhez, akinek nem ismerem az anyját, apját legalább egy kicsit.

Még a majd' 90 éves nagymamájával is jóban vagyok.

"Jesszus 16-os, most komolyan azt mondod hogy állítsak be váratlanul, hivatlanul? Vagy hogy hivassam meg magam oda ahol nem látnak szivesen?"

Igen, mert a férjeddel együtt járó tényező vagy. Vagy, még jobb, te is meghívhatod őt.

Nekem nagyon abszurd az, ahogy ti a családról gondolkoztok, de ha

nektek ezt jelenti a család, akkor viszont nem jogosan vagy felháborodva a helyzeten.

nov. 10. 11:38
 25/73 anonim ***** válasza:
97%

"Nyilván az anyjának a szűk család a gyerekei és a párja, a gyerekei párjai idegenek számára"

Beleillesz ebbe a nemnormális, hülye családba. Te is hazarendeled majd karácsonyra a gyerekidet és a párjaik meg az unokáid nem mehetnek majd, mert szerinted ők nem a családod?

Normális családban az ember menye/veje nem idegen, az unoka meg pláne nem.

Te pesig meg is érdemled, hogy egyedül sírjál a karácsonyfa alatt mindem èvben, ha ennyi eszed van, hogy ilyen férjet választottál és azóta se raktad még helyre. Tudod, ki tűrné el ezt?

nov. 10. 11:39
 26/73 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor szóvá tettem, csak megharagudott rám és neki állt feljebb hogy miért fontos nekem ennyire ez, ugyanolyan nap mint a többi. "

Igazad van, Józsi. Ezek szerint nem gond, ha korábban mész, hiszen ugyanolyan nap, mint a többi.

nov. 10. 11:40
 27/73 anonim ***** válasza:
89%
Igen, és akkor mit is csináljunk itt veled, amiért egy ilyen anyuci függő pasashoz mentél hozzá, mert azt hitted ostoba módon, hogy ebből képes lenne kitörni?Gyúrjál még inkább az emberi viselkedés tanulmányozására szerintem.Nagyon el vagy maradva ezen a téren.És felejtsd el a "majdmegváltozik" baromságot.Nem fog, főleg ha nem is akar, mert neki ez a jó.A te férjecskéd ez a kategória.
nov. 10. 11:47
 28/73 A kérdező kommentje:

25-ös, nem értek vele egyet, a nyilván alatt arra gondoltam hogy nyilvánvaló hogy így gondolkozik/érez az anyós. A szűk család mindig a férj, feleség és gyerekek, a távolabbi a szülők, nagyszülők, unokatesók. Én úgy csinálnám szülőként ha már felnőtt gyerekeim lennének, hogy a gyerekeim legyenek szenteste a családjukkal, aztán várnám a 2 ünnep között mindannyiukat látogatóba.

23-as

Bocsánat, ha nem voltam egyértelmű. Még a költözés előtt egy városban voltunk, ott futottunk össze ahogy munkába ment mi meg csak sétálgattunk. Azóta elköltöztünk 200km-re.

Tavaly még egyedül maradtam, idén születtek meg az ikrek így már nem lennék egyedül.

nov. 10. 11:49
 29/73 anonim ***** válasza:
77%
És miért nem váltál már el?
nov. 10. 11:50
 30/73 A kérdező kommentje:
Végülis az anyós is úgy gondolja szerintem hogy a szűk család az anya, apa és a gyerekek, csak azt nem fogja fel szerintem hogy a gyerekek már nem gyerekek, így a szűk család nem ők hanem mi.
nov. 10. 11:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!