Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudomásomra jutott, hogy...

Tudomásomra jutott, hogy anyám az exemmel kibeszél. Szerinte ez teljesen normális, én vagyok a gonosz, amiért ez zavar. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Anyám és az exem jóban vannak, amivel semmi bajom nincs. Jópár hónapja szakítottunk, és én nemrég elkezdtem randizni egy férfival, akivel nagyon jól alakulnak a dolgok és kezd elmélyülni a dolog.

Exem szabályosan zaklatott, amikor ezt megtudta, annyira, hogy a rendőrséget is felhívtam tanács ügyben, mivel megijedtem tőle (folytonos hívások, emailek, problémás üzenetek minden felületen stb.). Ezt egyébként sírva el is mondtam anyámnak. A zaklatás abbamaradt egy ideje, erre nemrég megtudtam, hogy anyám végig kapcsolatban volt/van az exemmel és rólam beszélgetnek, az új kapcsolatomról.

Anyám azt is mondta neki, hogy ha esetleg szakítanánk az új párommal, szerinte volna esélye újra az exemnek. Közben az ismerőseit ajánlgatta neki, hogy nézze meg Facebookon, mert annak a csajnak nagyon bejön. Exem már a randijairól is mesélt anyámnak. Rengeteg telefonhívás volt, kb. 3 naponta beszéltek hosszan, folyamatos chatelés is ment.

Mikor szembesítettem anyámat, és megkérdeztem, hogy mégis miért csinálja ezt, teljesen kiakadt rám, hogy hát ő emberileg szereti az exemet és sajnálja, mert nagyon nehéz időszak van mögötte, és pánikrohama volt és félt, hogy öngyilkos lesz akár, ezért beszélgetett vele és ő csak "ápolta a lelkét". Közben azt is elmondta, hogy hát az új páromban ő még nem bízik, mert nem ismeri annyira.

Most nagyon hideg a hangulat, a bizalmam teljesen összetört. Őszerinte ebben nincs semmi, nem is titkolta, csak nem mondta el. Aztán persze családtagok visszamondták nekem, ahogy azt is, hogy anyám szabályosan megfenyegette őket, hogy nem mondhatják nekem vissza.

Egyszerűen nem érti, mi ezzel a probléma, nem érti, miért sért ezzel durván határokat. Szerinte én vagyok a gonosz, amiért nekem ezzel problémám van.

Eljöttem meglátogatni anyámat, itt derült ki a dolog. Igyekszem megértő lenni, de nem megy. Azon gondolkodtam, hazamegyek a tervezett idő előtt, annyira elárulva érzem magam. Anyám szerint csak féltékeny vagyok...

Ti mit gondoltok erről a dologról?

okt. 20. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
58%

Ha ezek után egy ft-ot is fizetsz majd havonta, ha öregotthonba kerül, ahelyett hogy olyankor már szarnál a fejére, menthetetlenül önsorsrontó mazochista vagy...

Az ilyen nem szülő, de még a kígyó is kikérné magának, ha hozzá hasonlítanám a pete sejt donorodat...

okt. 24. 02:52
 52/80 anonim ***** válasza:
7: pedig ha többen így cselekednének egy utolsó senkiházi donorral, nem is lennénk a 9 millió kezeletlen pszichiátriai beteg országa... Dehàt, valamelyik országnak elsőnek kell lenni minden szarban is...
okt. 24. 02:56
 53/80 anonim ***** válasza:
0%
Nem véletlen, hogy a kérdező hallgat, mint a sír a szakítás okáról.
okt. 24. 13:22
 54/80 A kérdező kommentje:
A szakításunk oka csak rá és rám tartozik, a történet szempontjából (is) teljesen lényegtelen.
okt. 25. 22:55
 55/80 anonim ***** válasza:
71%
53 mindegy mi volt az! Abszolút nem tartozik a kérdéshez...de nyomtasd tovább a hülyeséged.
okt. 25. 23:09
 56/80 anonim ***** válasza:
11%

54.: Természetesen nem kötelező róla mesélned. Én csak azért lettem volna rá kíváncsi, mert így nem lehet tisztán látni. Általában annak oka szokott lenni, ha egy anya szembefordul a gyermekével és annak exét kezdi támogatni. Sokféle oka lehet. Lehet, hogy a szakítás előzményei miatt van ez így.

Nem megbántani akarlak, de ha valaki ennyire elhallgatja ezt, akkor annak az lehet az oka, hogy elismerést, együttérzést akar idegenektől szerezni a teljes igazság elhallgatásával.

Természetesen az is lehet ok, hogy anyád egy olyan valaki, aki sose szerette a saját gyerekét, de az előzmények ismerete nélkül erről se lehet semmit megállapítani. Nem tudom, régebben milyen volt a kapcsolatotok. Nem akarok látatlanban ítélkezni.

Helytelen a titkolózása, az is, hogy beleavatkozik a lánya magánéletébe, mert a szülőnek felnőtt gyerek esetében már nincs ehhez köze. Az ex meg ne zaklassa a volt párját.

Ha nem beszélsz arról, milyen ember úgy általában a volt párod, az anyukád, milyen volt a kapcsolatotok, akkor sajnos én nem tudok a pártodra állni, nagyon sajnálom. Egy bíróságon is megszokták a jogászok, hogy egyazon történetet az érintettek teljesen másképpen adnak elő. A naivitás meg nem kenyerem.

okt. 25. 23:11
 57/80 anonim ***** válasza:
22%
55.: Pedig nagyon nem mindegy. Sok kapcsolat romlik meg hűtlenség, pszichés erőszak, szenvedélybetegségek, stb. miatt. Fogalmunk sincs, mi történt itt. A kérdező, ha nem akar beszélni a szakítás okáról, az ő dolga, de akkor fogadja el, hogy nem mindenki hisz neki alapból. Ez nem hülyeség. Én együttérző ember vagyok, de itt valami nem stimmel. Az is érdekes, milyen vehemens fogadatlan prókátorok itt egyesek. Nincs jogod azt mondani, hogy ne nyomassam úgymond a "hülyeségemet". Egyrészt több diplomám van, tanultam egy kevés pszichológiát, nem az a szakmám, de egy keveset konyítok hozzá. Remélem, nem vagy büntetőjogász, pláne bíró. Nemcsak hiszékeny vagy, hanem arrogáns is. Ha egy rendőr vagy egy bíró azonnal bemondásra mindent elhinne és az alapján végezné a munkáját, katasztrofális eredménye lenne.
okt. 25. 23:15
 58/80 anonim ***** válasza:
58%

De 56 akkor ne segíts. Már mitudom én hányszor kérded, nem válaszol, akkor mit erőlködsz itt?

Nem bíróságon vagyunk.

okt. 25. 23:18
 59/80 anonim ***** válasza:
0%

58.: Én már inkább veletek beszélgetek. Ti nem tudjátok azt elviselni, hogy más a véleményem.

Az meg tragikomikus, hogy ti néztek engem hülyének, miközben ti első bemondásra elhisztek mindent és nem érdekel titeket, mi az ehhez vezető történet. Naivitás a köbön.

Ez ahhoz hasonlít, mint amikor a metoo-kampányban valaki kijelentette, hogy őt XY rendező 40 évvel ezelőtt zaklatta, és illett bemondásra elhinni. A józanabbak ott is intették a közvéleményt, hogy ha nincs bizonyíték, akkor nem is biztos, hogy megtörtént, de győzött a tömeghisztéria.

[link]

okt. 25. 23:29
 60/80 anonim ***** válasza:
79%

"Nincs jogod azt mondani, hogy ne nyomassam úgymond a "hülyeségemet"."

Ennyi erővel neked sincs jogod meghazuttolni a kérdezőt.

Velem ugyan nem beszélgetsz, mer nem szólítottam meg senkit a fenti kivételevel.

Senkit nem érdekel a kérdés szempontjából mennyi diplomás van.

Nekem pl kriminológus kesterdiplomám van és?

Sztm egy normális szülő, ha a lánya pl megcsalta a párját akkor se támadja hátba a saját gyerekét.

Itt van egy kérdés és a megadott információk alapján válaszolok...ha van kérdésem és nem érkezik válasz nem erőlködök itt hogy hát de ez meg az.

Meg most is ha nem is igaz, akkor se befolyásol semmit, mint írtam ez nem egy bírósági tárgyalás, ahol pl gyilkosság történ...

Nem kell bizonygatni semmit és a kapott információk alapján válaszoltam korábban. Én is kérdeztem, nem válaszolt, oké. De nem hajtogatom a magamét 20 kérdésen keresztül.

okt. 25. 23:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!