Tudomásomra jutott, hogy anyám az exemmel kibeszél. Szerinte ez teljesen normális, én vagyok a gonosz, amiért ez zavar. Kinek van igaza?
Anyám és az exem jóban vannak, amivel semmi bajom nincs. Jópár hónapja szakítottunk, és én nemrég elkezdtem randizni egy férfival, akivel nagyon jól alakulnak a dolgok és kezd elmélyülni a dolog.
Exem szabályosan zaklatott, amikor ezt megtudta, annyira, hogy a rendőrséget is felhívtam tanács ügyben, mivel megijedtem tőle (folytonos hívások, emailek, problémás üzenetek minden felületen stb.). Ezt egyébként sírva el is mondtam anyámnak. A zaklatás abbamaradt egy ideje, erre nemrég megtudtam, hogy anyám végig kapcsolatban volt/van az exemmel és rólam beszélgetnek, az új kapcsolatomról.
Anyám azt is mondta neki, hogy ha esetleg szakítanánk az új párommal, szerinte volna esélye újra az exemnek. Közben az ismerőseit ajánlgatta neki, hogy nézze meg Facebookon, mert annak a csajnak nagyon bejön. Exem már a randijairól is mesélt anyámnak. Rengeteg telefonhívás volt, kb. 3 naponta beszéltek hosszan, folyamatos chatelés is ment.
Mikor szembesítettem anyámat, és megkérdeztem, hogy mégis miért csinálja ezt, teljesen kiakadt rám, hogy hát ő emberileg szereti az exemet és sajnálja, mert nagyon nehéz időszak van mögötte, és pánikrohama volt és félt, hogy öngyilkos lesz akár, ezért beszélgetett vele és ő csak "ápolta a lelkét". Közben azt is elmondta, hogy hát az új páromban ő még nem bízik, mert nem ismeri annyira.
Most nagyon hideg a hangulat, a bizalmam teljesen összetört. Őszerinte ebben nincs semmi, nem is titkolta, csak nem mondta el. Aztán persze családtagok visszamondták nekem, ahogy azt is, hogy anyám szabályosan megfenyegette őket, hogy nem mondhatják nekem vissza.
Egyszerűen nem érti, mi ezzel a probléma, nem érti, miért sért ezzel durván határokat. Szerinte én vagyok a gonosz, amiért nekem ezzel problémám van.
Eljöttem meglátogatni anyámat, itt derült ki a dolog. Igyekszem megértő lenni, de nem megy. Azon gondolkodtam, hazamegyek a tervezett idő előtt, annyira elárulva érzem magam. Anyám szerint csak féltékeny vagyok...
Ti mit gondoltok erről a dologról?
Anyád egy pletykás ri*anc.
Én már meg is szakítanám vele minimum a mélyebb kapcsolattartást és maximum egy hűvös udvariaskodás lenne csak. Párkapcsolatomról meg senkinek semmit!!!
Szerintem itt bonyolultabb a helyzet, meg kellene hallgatni az exet, meg az anyát is. Nem szokványos, hogy egy anya nem a gyermeke pártját fogja egy válás, szakítás esetén, ennek oka szokott lenni.
A rokonság meg nem tudom, miért avatkozik bele az ügybe. Én ha rokon lennék, nem mondanék vissza semmit, mert nem avatkozom bele a rokonaim magánügyébe.
Sok a homályos elem a történetben.
Az ex mindenesetre ott mindenképpen hibázott, hogy zaklatta hívásokkal a kérdezőt.
37-es vagyok. Nem kell felismerhetővé tennie magát. Sok olyan általános élethelyzet van, ami sok párnál előfordul.
Másrészt nekem gyanús, hogy nagyrészt ő lehet a felelős a kapcsolat megromlásában. Viszont aki elég manipulatív, az simán kiír ide úgy egy kérdést, hogy több lényeges momentumot kihagy és az a célja, hogy a válaszolók szimpátiáját maga felé fordítsa. A kommentelők nagy része könnyen bekajálja az ilyen manipulációt. Az igazán profik meg tudják téveszteni a pszichológusokat is.
Az esetek többségében ha egy anya a gyermeke exe mellé áll, annak az lehet az oka, hogy nem ért egyet a gyerekével. Ha nekem lenne gyerekem és pl. a lelki terrorjával tönkretenné a párját, vagy fűvel-fával megcsalná, én nem őt pártolnám. Szeretném, mint a gyermekemet, de nem helyeselném, amit tesz.
A kérdezőék esetében erre is van esély. Természetesen lehet, hogy ez nem így van, és valóban az ex a hibás és az anya. Ettől függetlenül jobb lenne, ha az anya nyíltan támogatná az exet, a titkolózás nem szép dolog. Nem tartom valószínűnek, hogy az anya és az ex közt szerelmi kapcsolat van, mint ahogy egyesek ezt feltételezték. Hiszen akkor nem ajánlana neki nőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!