Hogy tudnám megértetni apával, hogy nem állok "anya oldalán", de így mégsem viselkedhet?
Elváltak már 2 éve, de apa borzasztó csúnyán beszél és viselkedik anyával. Múltkor anya kocsija nem volt jó és nem tudott kivinni a buszállomásra,hogy elmenjek a láthatásra. Írtam apának,hogy akkor jöjjön értem. Meglátta anyát és elkezdte rúgdosni a kaput,hogy mi az, hogy tiltani akar, nem akart elengedni a láthatásra. Amikor mondtam,hogy tényleg nem jó a kocsi lehurrogott, hogy el ne higgyem már, vagy már átmosta az agyam és anya oldalán állok? Így inkább rámondtam,hogy ja végül is szerintem is ki tudott volna vinni a buszhoz ha akar.
Most meg apa kérdezte, hogy anya miket vett nekem iskolakezdésre meg mennyi pénzt adott, én elmondtam, erre felhívta telefonon anyát, és olyanokat üvöltött a telefonba,hogy majd kirúgdossa belőle a gyerektartást ha nem költi rám,meg lever rajta minden forintot amit magára költ és hasonlók.
Hogy mondjam meg neki anélkül,hogy az lenne hogy anyát pártolom,hogy már túlzásba viszi ezt a viselkedést és kicsit moderálja magát?
Nem a kérdező van hibáztatva,de az tény,ha annyira érdekelné az anyukája,akkor szólna neki az apjáról. Miért hallgat? Talán mert neki fontosabb a filléreskedés,mint a lelki nyugalom.
Őszintén szólva:ha én tudomást szereznék arról,hogy a lányom elszámol az apjának,és nem mer kiállni mellettem,(ugye nem egy 7 évesről beszélünk),odaadnám neki ezt az összeget,és kíváncsi lennék meddig elég neki...
Szidod apádat,viszont anyádat meg hátbatámadod!
Így inkább rámondtam,hogy ja végül is szerintem is ki tudott volna vinni a buszhoz ha akar. - mondjuk nem ártana csendben maradnod, kérdező, úgy kezdetnek és nem egy agresszív pöts mellé állni.
Hovatovább, hogyha az apám nekiállna rudgosni a kapunkat, meg üvöltözni anyámmal ÉN hívnám ki a rendőrséget. Nem még bólogatok neki. Hogyne.
Azt már meg sem kérdezem, miért kell kocsival cuccolni? Legalább tizenhat éves vagy, ki tudsz sétálni a buszhoz. Vagy 3 kilométer séta?
Hogyan tudnád megértetni? Hát, véletlenül sem úgy, hogy igazat adsz neki, és befeketíted anyádat. Ne haragudj, nem a te dolgod a kettejük vitáját feloldani, de amit az apád művel, arra nyugodtan megmondhatod, hogy túlzás, és hogy vagy befejezi, vagy nem akarsz vele elmenni, mert NEKED ez kellemetlen. Ha ezt ő úgy reaáglja le, hogy "anyád mosta ki az agyadat" az nagyon szomorú, mikor nézzen tükörbe: ő maga hogy viselkedik. Rendezze le anyáddal, ami gondja van, de téged hagyjon ebből ki.
Nyilvánvaló, hogy a sértettségét veri le így, de bakker, az emberi mivoltából nem kellene kifordulnia. Az 26 ezer forintos alamizsnára meg csak ne verje magát, mert az a havi rádeső kaja+rezsi felét se fedezi, nemhogy a többi veled kapcsolatos kiadást, szóval az egyetlen szó, ami elhagyhatná a száját, az a köszönöm, hogy anyád így is megoldja az életedet és a nevelésedet, hogy a barom apád nemhogy anyagilag nem veszi ki a részét, de még a tetteivel is csak azt igazolja, hogy mindenkinek jobb nélküle.
#36 Ah, az ilyen nem menne ilyesmibe bele. Tudja nagyon jol, hogy az a nyamvadt 26 ezer edes keves, es meg a kiadasok negyedet sem biztos, hogy fedi!
Neki ez a mostani helyzet tokeletesen megfelel, hiszen igy lehetosege van terrorizalni a volt feleseget. Pont ez a cel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!