Mit tennétek, ha nem fogadnák el otthon a barátotokat?
Legfőképp személyes tapasztalatok érdelelnek ilyen téren.
A barátommal fél éve vagyunk együtt. Haza még nem hoztam.
Bármikor amikor szóba kerül, hogy találkozom vele (elmondom szüleimnek) akkor csak a fejüket rázzák, csúnya tekintéseket adnak. Aztán jön a duma hogy keressek egyetemen helyesebb okosabb fiúkat, és ne ragadjak le senkinél. Az én barátom nem csinál diplomát, csak érettségije van, de már dolgozik, jól keres. Intelligens, őszinte, a legmegértőbb ember akit valaha ismertem. Türelmes, aranyos, ajándékokkal lát el, egyszerűen látom vele a jövőt.
Szülők mégis csúnya megjegyzéseket adnak, még együttaludni sem engedtek még vele, pedig semmi olyan nem történt volna.
Ti mit tennétek/tettetek ha voltatok hasonló helyzetben?
Én 18, ő 19.
"Felnőtt vagy, oda mész, ahová akarsz."
Kivéve, ha otthon él, eltartják és a szülei nem engedik, hogy oda menjen, ahova akar. Ez esetben ugyanis ha "nem fogad szót" , lehet nem lesz hova hazamennie
Akik szerint "felnőttél oda mséz ahová akarsz" - őket gondolom még nem dobták ki otthonról, "felnőtt vagy, nem kötelező akkor itt élni" - válasszal ;)
A kérdező 18 éves mx papíron felnőtt, de a szülei tartják el, nem dolgozik, szóval nem kéne ostoba tanácsokat adni.
De mégis mi mást lehet erre tanácsolni? Három opció van:
1: szót fogad a szüleinek és szakít a fiúval
2: továbbra is találkozik a fiúval, esetleg ott is alszik, ha akar, és ezzel megreszkírozza, hogy a szülei kidobják (ehhez nem árt egy B terv, hogy hova megy, H beváltják a fenyegetést)
3: önállósodik, munkát keres és elköltözik otthonról, majd ha már nem szorul rájuk, azt csinál amit akar (bár lehet, hogy akkor ugrik az egyetem,mert nem lesz ideje tanulni)
Köszi. A kommentek valóban adtak egy kis önbizalmat. Önállósodással nincs nagy baj, már 4 nyarat végigdolgoztam (persze ez a pénz már nincs meg nagyon).
Viszont az igaz, hogy egyetem mellett nem fér bele a munka, max nyáron/szünetekben.
Még van hova fejlődnöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!