Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Itthon akar tartani de ha...

Itthon akar tartani de ha otthon vagyok, semmit sem csinálok. Mért akarja akkor?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és még a szüleimmel élek. Nem szabják meg, hogy hova vagy mikor megyek, de anyám már ki van akadva, hogy minden időmet a barátommal töltöm vagy a barátaimmal. Nem értem mért, folyton utazok, nincs az, hogy otthon ülök, mert nincs mit csinálni. Mikor régen megtiltotta, hogy elmenjek valahova, mert keveset vagyok otthon, nem csináltam semmit. Telefonoztam és feküdtem. Néha elmentem boltba vagy papámmal pár órára. Nem értem, hogyha alig beszélünk mikor otthon vagyok, az neki mért jobb, mintha ott sem lennék? Ha kell, nyilván haza megyek, hogyha kellek.

júl. 28. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Anyád súlyosan szorongó. Ezzel akarja a saját biztonságérzetét megteremteni.
júl. 28. 11:00
 2/6 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem szeretne beszélni veled, azt várja hogy te is kezdemenyezz. Vagy otthon kicsit segíts be a háztartásba. Bar lehet az első válaszolónak van igaza.
júl. 28. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Én egészen felnőttkoromig vele maradtam és egészen más okból hasonló nálam is volt. Én egy idő után tényleg elkezdtem állandóan eljárogatni programokra és szinte aludni jártam vissza. Ezért meg sem éri máshol laknom. Ő egyszerűen azt hiányolta, hogy itt lakok és egy normálisat tudjunk beszélgetni. De soha nem tiltott tinikoromban sem, mert azt nem is hagytam.
júl. 28. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem képes elfogadni a felnőtté válást. Ki akar sajátítani. Esetleg tényleg súlyosan szorong.

18 éves kor után már nem tilthatja meg, hova menj. Szerintem készülj arra, hogy pár éven belül el tudj költözni. Rád akar telepedni, ne hagyd.

júl. 28. 14:14
 5/6 A kérdező kommentje:
4: Nem is tiltja meg, csak nem örül a helyzetnek. Kiskoromban sem szerette, hogyha sokat távol voltam.
júl. 28. 22:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló szülőktől úgy léptem le, mint a huzat.

Ott is állandóan ment az érzelmi zsarolás, konkrétan olyan szinten, hogy az exbarátom bátyjáéknak az eljegyzési partijára (családi kör) nem mehettem le egy teljesen felesleges hiszti kihagyása nélkül.

22 évesen fogtam a cuccomat, és költöztem - na, ott világvége hangulat, nekem meg végre! szabadság, nem azt nézni 0-24 hogy anyám most épp min problémázik.

júl. 29. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!