Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őrültség, hogy visszautasítom...

Őrültség, hogy visszautasítom a szüleim és a nagyszüleim nekem szánt lakásvásárlásukat (részletek lejjebb)?

Figyelt kérdés

Őrültség, hogy visszautasítom a szüleim és a nagyszüleim nekem szánt lakásvásárlásukat, miután kijelentették, hogy ez az ő pénzük, ezért ők fogják eldönteni, hogy mit vesznek nekem, ők fogják kimondani a végső szót, meg egyébként sincs semmilyen tapasztalatom szerintük az ingatlanvásárlásban, ezért nem lehet beleszólásom abba, hogy mit vesznek nekem. Az baj, hogy ezek után a viselkedésük után egy dologban vagyok biztos, hogy elhúzzam minél előbb a csíkot, és soha többet nem akarom látni őket. Mit képzelnek magukról, hogy ezt a stílust megengedik maguknak?

Egyébként a szüleim és a nagyszüleim agyatlan módon szoktak vásárolni, a szüleim impulzív vásárlásokat folytatnak, miközben túlspórolnak a lényeges dolgokon. Nagyapám meg a vásárlásnál úgy indul ki, hogy a "panel az proli", aki nem a I-II-XII. kerület hármasában lakik, az szintén proli. Egyébként Mindnyájan túlméretes, igényeiknek nem megfelelő ingatlanokat tartanak fent, miközben ingatlanjaik állapota közelebb van a romhalmazhoz, mint a jó ingatlanhoz. Hármunk közül meg pont én vagyok az, aki legfelelősségteljesebben gondolkodik, meg az, aki nem agyatlanul szokott vásárolgatni, ez megmutatkozik abban is, hogy hármunk közül nálam penészedik meg a legkevesebb kaja, mert én pont annyit veszek mindenből, amire szükségem van. Se többet, sem kevesebbet.

aug. 23. 05:32
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
86%

Ha ők veszik a házat/lakást és a TE neveden lesz - tehát te leszel a kizárólagos tulajdonos, akkor NE mondj nemet!

Ha megvették, és olyan jó helyen/méretben lesz, eladhatod két másik, kisebb ingatlanért, amiből az egyikben albérletet csinálsz (passzív jövedelem), a másikban meg laksz.

Ez egy nagyon jó lehetőség! Ne fuseráld el, használd a fejed!

aug. 23. 05:38
 2/68 A kérdező kommentje:
#1: Kényszeres bele akarnak szólni az életembe. Amit kapok tőlük, azoknak az útját nyomon akarják követni minden esetben.
aug. 23. 05:42
 3/68 A kérdező kommentje:
Meg annyira sz*r a viszonyom velük, hogy nincs szívem elfogadni.
aug. 23. 05:43
 4/68 anonim ***** válasza:
93%

#1 vagyok.

Megértem Kérdező, hogy mi és miért aggaszt téged, viszont, amint jogilag a tiéd az ingatlan, fel is fordulhatnak, akkor sem tehetnek semmit.

Sőt, ha belegondolsz, ez akár egy személyes kis bosszú is lehet. Minden esetre én csak a gazdasági lehetőségeidet vázoltam fel. :)

aug. 23. 06:02
 5/68 anonim ***** válasza:
94%

Nyugodtan mondj nemet.

Nekem az jön le ebből, hogy pont nem lesz semmi jogod akkor sem, ha a te neveden lesz egy lakás, mert mindig a fejedhez lesz vágva, hogy ők vették. Ők fognak emiatt jogot formálni, hogy mindenbe beleugassanak, még a WC papír mintájába is.

Ez csupán egy eszköz lenne a kontrollgyakorláshoz.

Milyen más eszközeid vannak, hogy elmenj onnan?

Munka, albérlet, külföld?

aug. 23. 06:05
 6/68 A kérdező kommentje:
#5: Folyószámlahitel + diákhitel a 2 havi kaucióhoz és az 1 havi önrészhez. A többit a folyójövedelmemből meg tudom oldani.
aug. 23. 06:16
 7/68 A kérdező kommentje:
*önrész helyett bérleti díjat akartam írni
aug. 23. 06:35
 8/68 anonim ***** válasza:
12%

"a szüleim impulzív vásárlásokat folytatnak"

Ah, roppant választékos akartál lenni, de ez röhejes lett inkább.

Impulzív = féktelen, robbanékony

Ha azt írod, hogy a szüleid impulzív módon vásárolnak, annak lett volna némi értelme, de te rendkívül modoros akartál lenni.

Ráadásul már legalább hatszor feltetted ezt a kérdést különböző verziókban mostanában.

aug. 23. 06:56
 9/68 anonim ***** válasza:
90%

Tiéd lesz, eladod, azt veszel, amit akarsz.

És aki a gyk nélkül nem tud nemet mondani, annak a lakásvásárlás se nagyon menne egyedül.

aug. 23. 07:23
 10/68 A kérdező kommentje:
#9: Írhattam volna múlt időben is, ha ez a kérdés.
aug. 23. 07:29
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!