Őrültség, hogy visszautasítom a szüleim és a nagyszüleim nekem szánt lakásvásárlásukat (részletek lejjebb)?
Őrültség, hogy visszautasítom a szüleim és a nagyszüleim nekem szánt lakásvásárlásukat, miután kijelentették, hogy ez az ő pénzük, ezért ők fogják eldönteni, hogy mit vesznek nekem, ők fogják kimondani a végső szót, meg egyébként sincs semmilyen tapasztalatom szerintük az ingatlanvásárlásban, ezért nem lehet beleszólásom abba, hogy mit vesznek nekem. Az baj, hogy ezek után a viselkedésük után egy dologban vagyok biztos, hogy elhúzzam minél előbb a csíkot, és soha többet nem akarom látni őket. Mit képzelnek magukról, hogy ezt a stílust megengedik maguknak?
Egyébként a szüleim és a nagyszüleim agyatlan módon szoktak vásárolni, a szüleim impulzív vásárlásokat folytatnak, miközben túlspórolnak a lényeges dolgokon. Nagyapám meg a vásárlásnál úgy indul ki, hogy a "panel az proli", aki nem a I-II-XII. kerület hármasában lakik, az szintén proli. Egyébként Mindnyájan túlméretes, igényeiknek nem megfelelő ingatlanokat tartanak fent, miközben ingatlanjaik állapota közelebb van a romhalmazhoz, mint a jó ingatlanhoz. Hármunk közül meg pont én vagyok az, aki legfelelősségteljesebben gondolkodik, meg az, aki nem agyatlanul szokott vásárolgatni, ez megmutatkozik abban is, hogy hármunk közül nálam penészedik meg a legkevesebb kaja, mert én pont annyit veszek mindenből, amire szükségem van. Se többet, sem kevesebbet.
Ha ők veszik a házat/lakást és a TE neveden lesz - tehát te leszel a kizárólagos tulajdonos, akkor NE mondj nemet!
Ha megvették, és olyan jó helyen/méretben lesz, eladhatod két másik, kisebb ingatlanért, amiből az egyikben albérletet csinálsz (passzív jövedelem), a másikban meg laksz.
Ez egy nagyon jó lehetőség! Ne fuseráld el, használd a fejed!
#1 vagyok.
Megértem Kérdező, hogy mi és miért aggaszt téged, viszont, amint jogilag a tiéd az ingatlan, fel is fordulhatnak, akkor sem tehetnek semmit.
Sőt, ha belegondolsz, ez akár egy személyes kis bosszú is lehet. Minden esetre én csak a gazdasági lehetőségeidet vázoltam fel. :)
Nyugodtan mondj nemet.
Nekem az jön le ebből, hogy pont nem lesz semmi jogod akkor sem, ha a te neveden lesz egy lakás, mert mindig a fejedhez lesz vágva, hogy ők vették. Ők fognak emiatt jogot formálni, hogy mindenbe beleugassanak, még a WC papír mintájába is.
Ez csupán egy eszköz lenne a kontrollgyakorláshoz.
Milyen más eszközeid vannak, hogy elmenj onnan?
Munka, albérlet, külföld?
"a szüleim impulzív vásárlásokat folytatnak"
Ah, roppant választékos akartál lenni, de ez röhejes lett inkább.
Impulzív = féktelen, robbanékony
Ha azt írod, hogy a szüleid impulzív módon vásárolnak, annak lett volna némi értelme, de te rendkívül modoros akartál lenni.
Ráadásul már legalább hatszor feltetted ezt a kérdést különböző verziókban mostanában.
Tiéd lesz, eladod, azt veszel, amit akarsz.
És aki a gyk nélkül nem tud nemet mondani, annak a lakásvásárlás se nagyon menne egyedül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!